Σημάδια ακμής: Δεν είναι παντοτινά… μπορούν να αντιμετωπιστούν

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Πώς προκαλούνται τα σημάδια ακμής;

 

Η ακμή σε οποιαδήποτε ηλικία κι αν εμφανιστεί, δυστυχώς, αφήνει τα σημάδια της, είτε πρόκειται για το πρόσωπο ή άλλο σημείο του σώματος.

 

Κι ενώ ακούγεται οξύμωρο, τα σημάδια και οι ουλές είναι στην πραγματικότητα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας ανάπλασης του δέρματος μετά την ακμή.

 

Τα σημάδια ακμής και οι ουλές είναι απόρροια της φλεγμονής που εκδηλώνεται, είτε επιφανειακά, είτε υποδόρια στην επιδερμίδα. Όσο εντονότερο είναι το πρόβλημα της ακμής, τόσο πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν σημάδια στο δέρμα.

 

Φυσικά, στη δημιουργία σημαδιών συντελεί και η λανθασμένη πρακτική να ξύνουμε ή να προσπαθούμε να «σπάσουμε» τα σπυράκια.

 

Πώς μπορώ να προλάβω τα σημάδια ακμής;

 

Για το λιπαρό δέρμα με τάσης ακμής, πρωτεύοντα ρόλο παίζει η πρόληψη. Ο βαθύς καθαρισμός και η ενυδατική φροντίδα μπορούν να γίνουν η καλύτερη άμυνα ενάντια στην ακμή και τα σημάδια.

 

Αλλά ακόμα κι όταν η ακμή έχει ήδη εκδηλωθεί, η μάχη δεν έχει χαθεί, οι ουλές και τα σημάδια της ακμής μπορούν να αντιμετωπιστούν με εξατομικευμένες θεραπευτικές λύσεις.

 

Ο δερματολόγος ή ο φαρμακοποιός μπορούν να σας συστήσουν δερματολογικά ελεγμένα προϊόντα με επανορθωτική δράση κατά των σοβαρών ατελειών, των φραγμένων πόρων και των σημαδιών.

 

Η καινοτομία των προϊόντων αυτών είναι ότι με συστηματική χρήση επουλώνουν τις ατέλειες του δέρματος, ώστε να μην αφήνουν κοκκινίλες και καφέ σημάδια.

 

Παράλληλα, εξουδετερώνουν τους παράγοντες που προκαλούν φλεγμονή, καταπολεμούν τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων, απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα που φράσσουν τους πόρους και ρυθμίζουν την παραγωγή και ποιότητα του σμήγματος.

 

Τι γίνεται όταν τα σημάδια της ακμής επιμένουν;

 

Η σύγχρονη δερματολογία προσφέρει ευρύτητα επιλογών, όπως η δερμο-απολέπιση (peeling). Όλες οι μορφές peeling (χημικό, λέιζερ, μηχανικό) έχουν ως στόχο την αφαίρεση των επιφανειακών στιβάδων του δέρματος, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να αναγεννήσει την επιδερμίδα.

 

Ακόμα και στην περίπτωση αυτή, η φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος με τάση για ακμή παίζει καθοριστικό ρόλο πριν και μετά τη θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής με λέιζερ ή peeling.

 

Τα ειδικά σχεδιασμένα προϊόντα, υπό δερματολογικό έλεγχο, παρέχουν στο δέρμα την ενυδατική φροντίδα που χρειάζεται για να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ανάπλασης μετά από τις θεραπείες κατά της ακμής, αλλά μπορούν να δράσουν και προληπτικά για να αποφευχθεί ο σχηματισμός σημαδιών και ουλών εξαιτίας της ακμής.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Πώς θα προλάβεις τα σπυράκια πριν από ένα σημαντικό γεγονός
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Περιστασιακή ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πρωινή ρουτίνα περιποίησης για το δέρμα με τάση ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ