Βρεφικό και παιδικό αντηλιακό: Προστασία των μικρών μας ηρώων

Με την άφιξη της άνοιξης ξεκινάει, κατά κάποιον τρόπο, και μια άτυπη... αντίστροφη μέτρηση για το καλοκαίρι και τις χαρές του που όλοι ανυπομονούμε να ζήσουμε, μικροί-μεγάλοι. Ένας λόγος παραπάνω για τα παιδιά: οι μέρες που αρχίζουν να μεγαλώνουν, τα πρωινά που, απαλλαγμένα πια από το μουντό πέπλο του χειμώνα, λούζονται όλο και περισσότερο στον ήλιο, οι εκδρομές με το σχολείο αλλά και οι μικρές αποδράσεις με την οικογένειά τους εκτός της πόλης σε κάθε ευκαιρία και φυσικά, οι καλοκαιρινές διακοπές λίγους μήνες μετά -  τα πάντα γύρω τους είναι μια πρόσκληση να βγουν έξω για παιχνίδι, να ζήσουν στιγμές με τους φίλους τους που θα γίνουν πολύτιμες αναμνήσεις, να εκτονώσουν την ενέργειά τους αλλά και να απολαύσουν την ευεργετική ενέργεια του υπέρλαμπρου αυτού άστρου, της πηγής της ζωής. Όμως, δυστυχώς, πίσω από αυτό το κάδρο της χαράς και της ανεμελιάς, καραδοκεί ένας μεγάλος κίνδυνος, ένας ύπουλος εχθρός που δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον ήλιο.

Ήλιος και παιδική επιδερμίδα

Η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε ηλικία, πόσo μάλλον στα βρέφη και τα παιδιά. Ο λόγος: το δέρμα τους είναι πέντε φορές πιο λεπτό από των ενηλίκων, ο μηχανισμός παραγωγής της μελανίνης (της φυσικής χρωστικής που λειτουργεί ως ένα πρώτο επίπεδο άμυνας απέναντι στον ήλιο και δίνει αυτό το μπρονζέ χρώμα στην επιδερμίδα) δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα πλήρως, ούτε και ο φυσικός μηχανισμός επιδιόρθωσης των βλαβών που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία στα κύτταρα. Με δεδομένα ότι:

- Ακόμα και ένα μόνο σοβαρό έγκαυμα στην παιδική ηλικία αρκεί για να αυξήσει σημαντικό τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή

- Το ένα τέταρτο της συνολικής έκθεσής μας στον ήλιο καθόλη τη διάρκεια της ζωής μας γίνεται κατά την παιδική ηλικία και την εφηβεία αλλά και ότι

- Ακόμα και αν δεν γίνονται άμεσα ορατές και αισθητές, οι βλάβες που προκαλεί ο ήλιος στα δερματικά κύτταρα λειτουργούν αθροιστικά στο πέρασμα του χρόνου με αποτέλεσμα οι επιπτώσεις τους να φανούν πολύ αργότερα στην υγεία της επιδερμίδας, το συμπέρασμα είναι αυτό που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι ειδικοί: βρέφη και παιδιά δεν πρέπει ποτέ να εκτίθενται στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη αντηλιακή προστασία, είτε μιλάμε για μια βόλτα με το καροτσάκι, στο πάρκο, έναν αθλητικό αγώνα σε εξωτερικό χώρο ή, φυσικά, τα παιχνίδια δίπλα και μέσα στη θάλασσα το καλοκαίρι.

Βρέφη και παιδιά: Ποιο αντηλιακό να επιλέξετε;

Όπως εξηγήσαμε ακριβώς το πάνω, η βρεφική και παιδική επιδερμίδα είναι διαφορετική από αυτή των ενηλίκων για αυτό και το αντηλιακό που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι ειδικά μελετημένο για την ιδιαίτερη φυσιολογία της. Επίσης, είναι απαραίτητο να προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (από τις ακτίνες UVA και UVB) με SPF50+ αλλά και να είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, μια που τα παιδιά λατρεύουν να περνούν τις καλοκαιρινές διακοπές τους παίζοντας με την άμμο και μέσα στη θάλασσα. Έξτρα ιδιότητες που χρειάζεται να έχει το ιδανικό παιδικό αντηλιακό είναι να μην τσούζει τα μάτια, να είναι υποαλλεργικό, να μην «τρέχει», να είναι πρακτικό και να απλώνεται εύκολα μια που οι μικροί μας ήρωες δεν κρατιούνται να βουτήξουν στο νερό!

Στη σειρά παιδικών αντηλιακών Anthelios Dermo-Pediatrics, η La Roche-Posay ακολουθεί αυστηρά τις υψηλότερες προδιαγραφές για την σωστή αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας των βρεφών και των παιδιών, οι συνθέσεις περιέχουν μόνο τα απαραίτητα συστατικά στην κατάλληλη δραστική δόση ενώ η ανοχή των προϊόντων έχει ελεγχθεί ακόμα και στα πιο ευαίσθητα δέρματα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το κατάλληλο αντηλιακό για τους μικρούς θησαυρούς σας:

- Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF50+: Δερματολογικά ελεγμένο και χωρίς άρωμα, αυτό το αντηλιακό προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος στο ευαίσθητο βρεφικό δέρμα, το δέρμα με τάση ατοπίας ή το δυσανεκτικό στον ήλιο. Με τεχνολογία NETLOCK που εγγυάται 2Χ υψηλότερη προστασία από τη UVA ακτινοβολία σε σχέση με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα. Ενυδατώνει, καταπραΰνει χάρη στο Ιαματικό Νερό La Roche-Posay και ενισχύει τον φραγμό της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας. Είναι κατάλληλο για πρόσωπο και σώμα.

- Anthelios UVMUNE 400 Dermo-Pediatrics Invisible Fluid SPF50+: Νέα άφιξη στην αντηλιακή σειρά Dermo-Pediatrics, αυτό το παιδικό αντηλιακό προσώπου είναι κατάλληλο ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα και το δέρμα με τάση ατοπίας. Η δερματολογικά και παιδιατρικά ελεγμένη σύνθεσή του προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UVA/UVB αλλά και από τις ultra μακρές UVA, ενισχύει τη φυσική άμυνα του δέρματος και προλαμβάνει τις κυτταρικές βλάβες. Όλα αυτά, χάρη στο συνδυασμό του Mexoryl 400, του αποτελεσματικότερου φίλτρου προστασίας ενάντια στις πιο επιβλαβείς ακτίνες UV, δηλαδή τις ultra μακρές UVA, με αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε και βούτυρο καριτέ για θρέψη και ενυδάτωση. Πολύ ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, έχει ευχάριστη υφή, χωρίς άρωμα. Όσο για την εμπειρία από τη χρήση, 90% όσων το δοκίμασαν είπαν ότι καταπραΰνει την αίσθηση καύσου που προκαλεί ο ήλιος, 100% είπαν ότι ενυδατώνει το δέρμα ενώ 96% ότι νιώθουν το δέρμα τους πιο ελαστικό.

- Anthelios UVMUNE 400 Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+: Άλλη μια νέα άφιξη στην παιδική αντηλιακή σειρά, αυτό το αντηλιακό spray σώματος προσφέρει πολύ υψηλή προστασία στο ευάλωτο δέρμα των παιδιών και το δέρμα με τάση ατοπίας όχι μόνο από τις UVA/UVB αλλά και από τις ιδιαίτερα βλαπτικές ultra μακρές UVA χάρη στο Mexoryl 400, το αποτελεσματικότερο φίλτρο αντηλιακής προστασίας που περιέχει. Εμπλουτισμένο με Βούτυρο Καριτέ και Γλυκερίνη που δίνουν θρέψη και ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Επιπλέον, προστατεύει τη φυσική άμυνα του δέρματος και προλαμβάνει τις κυτταρικές βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία. Στα plus η βιταμίνη Ε, η οποία προσφέρει ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία από τις επιθέσεις των ελευθέρων. Το νέο Anthelios UVMUNE 400 Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+ είναι ultra ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο ενώ η πρακτική μορφή σε spray και η ευχάριστη υφή του κάνουν την εφαρμογή του παιχνιδάκι.

Ως γονείς οφείλουμε να προστατεύουμε τα βρέφη και τα παιδιά μας από την βλαπτική ακτινοβολία του ήλιου επιλέγοντας συνθέσεις που ακολουθούν τις πιο υψηλές δερματολογικές και παιδιατρικές προδιαγραφές και η σειρά Anthelios Dermo-Pediatrics της La Roche-Posay είναι παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία. Με όλα όσα πλέον γνωρίζουμε για τον ήλιο, είναι απαραίτητο να τους μάθουμε από νωρίς την ανεκτίμητη αξία της καθημερινής αντηλιακής προστασίας ώστε να τους γίνει συνήθεια, δίνοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα και εφαρμόζοντας πάντα το αντηλιακό μας πριν βγούμε από το σπίτι, χειμώνα-καλοκαίρι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Ήλιος και Παιδιά
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Μωρό και Ευαίσθητο Δέρμα
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Βρεφική Ενυδάτωση
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ