Εξαφανίστε σημάδια & ουλές με μία αναπλαστική κρέμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Εξαφανίστε τα ενοχλητικά σημάδια! Σημάδια στο πρόσωπο από ακμή, ουλές μετά από επέμβαση, σημάδια από πληγές που δεν εξαφανίζονται…

 

Αν σας έχει «σημαδέψει» και εσάς κάποια από τις παραπάνω περιγραφές, αν νιώθετε αμηχανία κάθε φορά που εκθέτετε το συγκεκριμένο σημείο του σώματός σας, αν αυτά τα σημάδια πλήττουν την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία σας, μην ανησυχείτε γιατί υπάρχει λύση ώστε να 'σβήσετε' τα σημάδια μια κι έξω.

 

Ποιες είναι οι πληγές που δημιουργούν σημάδια;

 

Κοκκινίλα ή πρήξιμο. Η δυσχρωμία της επιδερμίδας ή η υπερευαισθησία υποδηλώνουν την ύπαρξη μόλυνσης, άρα και τη δημιουργία ουλής.

 

Φαγούρα. Η έντονη επιθυμία σας να ξύσετε την πληγή σημαίνει ότι οι ινοβλάστες λειτουργούν για την υπερπαραγωγή νέου δέρματος, δηλαδή τη δημιουργία σημαδιού.

 

Χειρουργική τομή. Μια βαθιά πληγή είναι πολύ πιο πιθανό να αφήσει σημάδι καθώς δύσκολα κλείνει χωρίς ράμματα.

 

Το σημείο της πληγής. Τα κοψίματα στα χέρια ή τα γόνατα είναι εύκολο να ανοίξουν καθώς κινείσαι και επομένως ο χρόνος επούλωσης παρατείνεται.

 

Τι να κάνετε

 

• Καθαρίστε καλά την πληγή με σαπούνι και νερό. Πλύνετε την πληγή το συντομότερο δυνατόν και στη συνέχεια χρησιμοποιείστε μια αντιβιοτική κρέμα. Έπειτα, καλύψτε την με έναν ταχυεπίδεσμο τον οποίο δε θα αφαιρέσετε για δύο μέρες.

 

• Διατηρήστε την πληγή ενυδατωμένη. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία της επούλωσης, εφαρμόστε λίγη αναπλαστική ενυδατική κρέμα στο τραύμα δύο φορές την ημέρα, για μία εβδομάδα.

 

Όταν η πληγή γίνει ουλή

 

Η αντιμετώπιση των ουλών είναι σημαντική γιατί οι ουλές μπορούν να ’’σημαδέψουν’’ την ψυχολογία των ανθρώπων για όλη τους τη ζωή. Ανάλογα με τη μορφή τους αντιμετωπίζονται με διαφορετική μέθοδο ή με συνδυασμό μεθόδων.

 

Στην περίπτωση που το τραύμα δεν είναι σοβαρό ή αν πρόκειται για επιδερμιδικούς ερεθισμούς, ξηρές περιοχές, σκασμένη επιδερμίδα ή μετά από δερματολογικές επεμβάσεις, χρησιμοποιήστε μία αναπλαστική κρέμα με μαντεκασοσίδη και ιαματικό νερό πλούσιο σε σελήνιο, η οποία έχει υψηλή συγκέντρωση σε αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και δρα σαν αόρατος επίδεσμος προστατεύοντας την επιδερμίδα.

 

Tip: Απλώνετε την κρέμα στην ουλή πρωί και βράδυ, για 3 εβδομάδες.