Γρήγορη επούλωση πληγών στο πρόσωπο: Συμβουλές για εντατική φροντίδα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Είτε πρόκειται για ένα σπυράκι που σπάσατε και δημιούργησε πληγή, είτε το δέμα σας άνοιξε από το κρύο, η γρήγορη επούλωση πληγών στο πρόσωπο εξαρτάται κυρίως από τη σωστή και άμεση φροντίδα.

 

Η γρήγορη επούλωση των πληγών, όμως, θέλει και τη βοήθεια ενός ειδικού, οπότε αν θεωρήσετε ότι τη χρειάζεστε σπεύστε στον κοντινότερο δερματολόγο.

 

Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε, ώστε να είναι εφικτή η γρήγορη επούλωση πληγών που έχουν δημιουργηθεί στο πρόσωπο.

 

Η γρήγορη επούλωση πληγών στο πρόσωπο εξαρτάται και από τον σωστό καθαρισμό. Φροντίστε να καθαρίζετε σωστά την πληγή σας με απαλές κινήσεις και απαλό σαπούνι, ώστε να απομακρύνετε μικρόβια και άλλους ρύπους -νούμερο ένα βήμα για τη γρήγορη επούλωση πληγών!

 

Η γρήγορη επούλωση των πληγών στο πρόσωπο μπορεί να καθυστερήσει αν μολυνθεί η περιοχή, οπότε είναι σημαντικό να μην παραλείψετε τον σωστό καθαρισμό προσώπου.

 

Διατηρήστε την περιοχή ενυδατωμένη για την πιο γρήγορη επούλωση πληγών

 

Εφαρμόστε μια καταπραϋντική κρέμα στην περιοχή, ώστε να τη διατηρήσετε ενυδατωμένη. Αν δημιουργηθεί καύκαλο, τότε η γρήγορη επούλωση πληγών δεν θα είναι πλέον δυνατή. Με αυτόν τον τρόπο επίσης, θα φροντίσετε η πληγή να μην αφήσει μεγάλη ουλή, αλλά και να μη μεγαλώσει.

 

Εμπιστευτείτε την Κρέμα Ανάπλασης Cicaplast Baume B5 της La Roche Posay, που αναπλάθει, επανορθώνει και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα όλης της οικογένειας και είναι ιδανικό για βρέφη, παιδιά και ενήλικες.

 

Πριν την εφαρμογή της, καθαρίστε την περιοχή με το Cicaplast Lavant Β5-ένα εξαιρετικά απαλό αφρώδες gel, το οποίο καταπραΰνει και εξυγιαίνει, χωρίς να ξηραίνει την επιδερμίδα. Ό,τι πρέπει για μικρούς και μεγάλους!

 

Ακόμα, για την πιο γρήγορη επούλωση πληγών στο πρόσωπο, θα σας βοηθήσει να καλύψετε την περιοχή με έναν μικρό επίδεσμό. Θα την προστατέψει από μικρόβια και άλλους εξωγενείς παράγοντες, που εμποδίζουν τη γρήγορη επούλωση πληγών. Έτσι θα τη διατηρήσετε ενυδατωμένη για περισσότερη ώρα.

 

Ωστόσο, θυμηθείτε να αλλάζετε καθημερινά τον επίδεσμο. Για την πιο γρήγορη επούλωση πληγών στο πρόσωπο προστατευτείτε από τον ήλιο Η γρήγορα επούλωση πληγών στο πρόσωπο εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό και από την προστασία από τον ήλιο.

 

Με την εφαρμογή αντηλιακού κρατάτε την περιοχή ενυδατωμένη και προστατευμένη από τη βλαβερή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την αποφυγή δυσχρωμιών και την πιο γρήγορη επούλωση των πληγών.

 

Η γρήγορη επούλωση πληγών εξαρτάται και από τη σωστή διατροφή

 

Για την πιο γρήγορη επούλωση πληγών στο πρόσωπο είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή. Ειδικά οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως το κρέας, βιταμίνη C, όπως τα πορτοκάλια και η κόκκινη πιπεριά, και ψευδάργυρο, όπως τα αβγά, έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθούν στην πιο γρήγορη επούλωση πληγών.

 

Η γυμναστική ίσως σας βοηθήσει στη γρηγορότερη επούλωση των πληγών στο πρόσωπο

 

Πρόσφατη έρευνα του Ohio State University έδειξε ότι η φυσική δραστηριότητα ίσως βοηθήσει στην πιο γρήγορα επούλωση πληγών. Η άσκηση βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, δύο παράγοντες που ίσως συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πιο γρήγορη επούλωση πληγών.

 

Ρωτήστε έναν ειδικό

 

Φυσικά για την πιο γρήγορη επούλωση είναι σημαντικό να μην καταφεύγετε σε κρέμες και άλλα προϊόντα αν δεν έχετε πάρει τη συμβουλή ενός ειδικού. Αν έχετε ανοιχτές πληγές και συνεχίζετε να βάφεστε κανονικά, αυτό ίσως να σαμποτάρει τη γρήγορη επούλωση των πληγών στο πρόσωπο.

 

Οπότε, πριν εφαρμόσετε το αγαπημένο σας makeup look ρωτήστε τον δερματολόγο σας. Επίσης, μην καταφεύγετε σε αντιβιοτικές κρέμες για γρήγορη επούλωση πληγών αν δεν έχετε συμβουλευτεί έναν γιατρό.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Ουλές, Σημάδια και Ενδείξεις
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Πληγές στο δέρμα και αντιμετώπιση
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Η έννοια της ατοπίας του δέρματος
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ