Ποια είναι η καλύτερη αναπλαστική κρέμα για δέρμα με τατουάζ;

Αν κάνατε μόλις ένα τατουάζ, τότε σίγουρα η πρώτη συμβουλή που πήρατε από τον tattoo artist θα είχε να κάνει με την τεράστια σημασία που έχει η φροντίδα μετά τη διαδικασία τόσο για την σωστή επούλωση της επιδερμίδας όσο για να κρατηθεί το σχέδιο και το χρώμα «ζωντανό». 

Η περιποίηση στην περιοχή ξεκινάει αμέσως μόλις ο expert τελειώσει το τατουάζ, ο οποίος θα εφαρμόσει μια αντιβιοτική/επουλωτική κρέμα και θα τοποθετήσει στην περιοχή έναν επίδεσμο, για να μην μείνει η τραυματισμένη επιδερμίδα εκτεθειμένη στα βακτήρια του περιβάλλοντος που καραδοκούν για να εισβάλλουν και να προκαλέσουν φλεγμονές (αφαιρείται μετά από 24 ώρες). Τις επόμενες μέρες, μέχρι την πλήρη επούλωση της επιδερμίδας, η οποία ανάλογα με το μέγεθος του τατουάζ μπορεί να πάρει μερικές εβδομάδες, περνάει στα χέρια σας η ευλαβική φροντίδα της περιοχής: καθαρισμός- αναπλαστική κρέμα για την επούλωση - αντηλιακή προστασία (εφόσον το tattoo βρίσκεται σε σημείο που το βλέπει ο ήλιος), είναι το βασικό τρίπτυχο του σωστού aftercare.

Αφού πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας, καθαρίστε την περιοχή με χλιαρό νερό και ένα ήπιο σαπούνι με φυσιολογικό pH. Στεγνώστε την επιδερμίδα με μια καθαρή πετσέτα κάνοντας απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

Επόμενο βήμα, να εφαρμόσετε μια αναπλαστική κρέμα, η οποία θα πρέπει να είναι ειδικά μελετημένη για τις ανάγκες της επιδερμίδας μετά το τατουάζ για την αποφυγή σχηματισμού ουλών ή ανεπιθύμητων σημαδιών. Το νέο Cicaplast Baume B5+ SPF50 είναι η ιδανική επιλογή καθώς επανορθώνει τον επιδερμιδικό φραγμό και βελτιώνει την εμφάνιση σημαδιών μετά από δερματολογικές επεμβάσεις και τατουάζ. Βασισμένη στην επιστήμη του μικροβιώματος, η σύνθεσή του προσφέρει την πιο ισχυρή δερματολογική επανόρθωση καθώς δρα στις τρεις λειτουργίες του δέρματος συνδυάζοντας:

- Βιταμίνη Β5 (Πανθενόλη) με αντιφλεγμονώδη και επανορθωτική δράση στον επιδερμιδικό φραγμό
- Madecassoside (εκχύλισμα του φυτού Centella Asiatica) με αναπλαστική δράση που καταπραΰνει το δέρμα
- Procerad που δρα στα κερατινοκύτταρα εμποδίζοντας τη φλεγμονή αλλά και στα μελανοκύτταρα προλαμβάνοντας τη δημιουργία δυσχρωμιών
- Tribioma, ένα μοναδικό πρεβιοτικό σύμπλοκο από σάκχαρα, φυτικά εκχυλίσματα και εκχύλισμα ζύμης που δρουν στην ενίσχυση της λειτουργίας άμυνας του δέρματος για την αντιμετώπιση των «κακών» βακτηρίων καθώς και στο μικροβίωμα, για την ενίσχυση των “καλών” βακτηρίων και την διατήρηση της υγείας του δέρματος
- SPF50 για την απαραίτητη υψηλή προστασία από τις βλάβες που προκαλεί η UV ακτινοβολία και από τις μεταφλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις μετά τη διαδικασία του τατουάζ.

Εξαιρετικά επανορθωτικό, προστατευτικό και καταπραϋντικό, το νέο Cicaplast Baume B5+ SPF50 είναι ιδανικό για την post-tattoo φροντίδα καθώς συνδυάζει την επανορθωτική δράση με την υψηλή αντηλιακή προστασία ενώ είναι εντυπωσιακά αποτελεσματικό: άμεσα, προσφέρει άμεση αίσθηση ανακούφισης, άνεσης και καταπράυνσης ενώ μετά από 2 εβδομάδες χρήσης 90% δήλωσε ότι το Cicaplast Baume B5+ SPF50 διατηρεί το χρώμα του tattoo, 79% ότι βελτιώνει την όψη του δέρματος ενώ το 95% όχι μόνο θα το συνιστούσε για τη φροντίδα ενός δέρματος με τατουάζ αλλά θα το χρησιμοποιούσε ξανά σε επόμενο tattoo.

Tip: Κατά τον χρόνο επούλωσης, είναι πολύ πιθανόν να αισθάνεστε φαγούρα στην περιοχή του τατουάζ. Αποφύγετε πάση θυσία να υποκύψετε, γιατί η επιδερμίδα βρίσκεται σε ευάλωτη κατάσταση και ενδέχεται να μολυνθεί ή να δημιουργηθεί ουλή ενώ ρισκάρετε να καταστραφεί το σχέδιο και το χρώμα του tattoo σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ