Ηλιακό έγκαυμα στα παιδιά: Πώς να το αποφύγετε;

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Στην παιδική ηλικία, η επιδερμίδα είναι πιο δεκτική στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. Το «ηλιακό κεφάλαιο» εξαντλείται γρήγορα κατά την παιδική ηλικία.

Στα παιδιά πρέπει να αποφεύγεται απαραιτήτως το ηλιακό έγκαυμα.

 

Συμβουλές για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων από έναν δερματολόγο.

 

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΕΧΕΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ;

 

Σήμερα υπάρχει εκτενής πληροφόρηση σχετικά με τους κινδύνους που ενέχει η έκθεση στον ήλιο και η σχετική ευαισθητοποίηση του κοινού αρχίζει να μεγαλώνει.

Ωστόσο, στα τέλη του καλοκαιριού, παρατηρώ συχνά ίχνη ηλιακού εγκαύματος στα πρόσωπα και τους ώμους των παιδιών. Αυτό δεν είναι πάντα αποτέλεσμα αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο στην παραλία, αλλά μάλλον οι συνέπειες της έκθεσης κατά τις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες (ποδήλατο, τένις), όπου οι γονείς είναι λιγότερο προσεκτικοί.

 

ΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΕΓΚΑΥΜΑΤΟΣ;

 

Τους εξηγώ ότι η επιδερμίδα των παιδιών είναι εξαιρετικά ευάλωτη στον ήλιο. Τους εξηγώ ότι η επιδερμίδα των παιδιών είναι εξαιρετικά ευάλωτο στον ήλιο. Όσο πιο ανοιχτόχρωμη είναι η επιδερμίδα τους (ξανθά και κοκκινομάλλικα), τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος.

 

Συνεπώς, η προστασία πρέπει να είναι ίδια το καλοκαίρι, ακόμα και σε ελαφρώς συννεφιασμένες ημέρες καθώς και όταν τα παιδιά κινούνται σε εξωτερικούς χώρους. Οι ώρες που ο ήλιος είναι ψηλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Τα παιδιά τους, στην ενήλικη ζωή τους, θα υποφέρουν από τις συνέπειες της αλόγιστης έκθεσης χωρίς προστασία.

 

ΤΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ;

 

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται άμεσα στον ήλιο. Προτείνω γυαλιά με φίλτρα κατά των UV, καπέλο με μεγάλο μπορ, μπλουζάκι και αντηλιακό υψηλής προστασίας στην εκτεθειμένη επιδερμίδα. Το προϊόν αυτό πρέπει να προστατεύει αποτελεσματικά από τις ακτίνες UVB και UVA και να εφαρμόζεται σε επαρκείς ποσότητες και κάθε δύο ώρες. Τα παιδιά πρέπει να πίνουν συχνά, αν κάνει ζέστη.

Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11:00 και 16:00.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Ήλιος και Παιδιά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Προστασία παιδιών από τον ήλιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Δείκτης Προστασίας UVA και UVB
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ