Εγκυμοσύνη και Ήλιος

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ανακάλυψε όσα πρέπει για την πρόληψη και προστασία από τον ήλιο στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

 

Μπες στο site της La Roche-Posay και μάθε περισσότερα!

 

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα της γυναίκας παράγει περισσότερες θηλυκές ορμόνες, οι οποίες προκαλούν αύξηση της παραγωγής μελανίνης. Εάν το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο την περίοδο αυτή, μπορεί να παρατηρηθεί υπερμελάγχρωση στο πρόσωπο. Πρόκειται για τη γνωστή μάσκα εγκυμοσύνης ή χλόασμα.

 

Συμπτώματα

 

Οι ορμόνες επηρεάζουν το δέρμα και τις αντιδράσεις του.

Η μάσκα εγκυμοσύνης εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, ξεκινώντας από τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης. Εξαιτίας της εγκυμοσύνης, το γυναικείο σώμα παράγει σημαντικά μεγαλύτερες ποσότητες θηλυκών ορμονών (οιστρογόνα) οι οποίες με τη σειρά τους προκαλούν αύξηση της σύνθεσης μελανίνης. Αυτή η υπερμελάγχρωση εμφανίζεται με τη μορφή καφέ ή γκρίζων κηλίδων, εντοπισμένων κυρίως στο κέντρο του μετώπου, το σαγόνι και γύρω από το στόμα. Έχουν τη μορφή μελαγχρωματικών σημαδιών, καφέ χρώματος και ακανόνιστου σχήματος.

 

Τα αίτια

 

Η ακτινοβολία του ήλιου προκαλεί κηλίδες μετά την εγκυμοσύνη Η έκθεση στον ήλιο αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης της μάσκας εγκυμοσύνης. Για την ακρίβεια, το ποσοστό ακτινοβολίας που λαμβάνουμε σε μια ευχάριστη ηλιόλουστη μέρα μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή μελανίνης, που σημαίνει ότι αρκεί για να προκαλέσει το φαινόμενο του χλοάσματος.

Κατά κανόνα, οι πανάδες εξαφανίζονται έξι μήνες μετά τον τοκετό. Όμως, ο κίνδυνος υποτροπής σε μια επόμενη εγκυμοσύνη είναι υψηλός.

Επομένως, είναι προτιμότερο να προλάβετε την εμφάνιση της μάσκας εγκυμοσύνης.

 

Αντιμετώπιση

 

Μερικοί κανόνες για να προλάβετε τη μάσκα εγκυμοσύνης

 

Ο κύριος κανόνας είναι ένας: καθημερινή προστασία από τον ήλιο, ακόμα και μέσα στην πόλη.

Το θέμα δεν είναι να κρύβεστε από τον ήλιο, αλλά να ακολουθείτε ορισμένους κανόνες όταν είστε στον ήλιο.

 

  1. Φόρεσε καπέλο

  2. Προστάτεψε το δέρμα σου με αντηλιακό ευρέος φάσματος

  3. Επανέλαβε την εφαρμογή του αντηλιακού κάθε 2 ώρες

  4. Το βράδυ στο σπίτι, χρησιμοποίησε προληπτικά, μια κρέμα κατά των μελαγχρωματικών κηλίδων.

 

Οι προφυλάξεις αυτές θα πρέπει να λαμβάνονται, ανεξάρτητα από την ώρα της ημέρας. Μη διστάζεις να ρωτάς τον δερματολόγο σου για περισσότερες λεπτομέρειες