Ήλιος και Παιδιά

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Κατά την παιδική ηλικία, το δέρμα είναι πιο δεκτικό στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

 

Το "Κεφάλαιο του Ήλιου" καταναλώνεται ραγδαία κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας. Τα παιδιά θα πρέπει πάση θυσία να αποφεύγουν να παθαίνουν εγκαύματα.

 

Δερματολόγος συμβουλεύει πώς να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο.

 

Με βάση την εμπειρία σας, οι γονείς είναι αρκετά προσεκτικοί σε σχέση με τους κινδύνους του ήλιου;

 

Σήμερα ο κόσμος γνωρίζει για τους κινδύνους που κρύβει η έκθεση στον ήλιο. Παρόλα αυτά, στο τέλος του καλοκαιριού, βλέπω συχνά σημάδια από εγκαύματα στα πρόσωπα και τους ώμους των παιδιών. Αυτό δεν είναι πάντα αποτέλεσμα της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο στην παραλία, αλλά μαλλον οι συνέπειες της έκθεσης κατά τη διάρκεια αθλητικών δραστηριοτήτων (ποδήλατο, τένις), περιπτώσεις που μερικές φορές οι γονείς προσέχουν λιγότερο.

 

Τι είδους πληροφορίες δίνετε στους γονείς σχετικά με την αντηλιακή προστασία;

 

Τους εξηγώ όσα πρέπει να γνωρίζουν σχετικά με το θέμα «Ήλιος και Παιδιά». Το δέρμα των παιδιών είναι εξαιρετικά ευάλωτο στον ήλιο. Όσο πιο ανοιχτό είναι το δέρμα τους (για παράδειγμα τα παιδιά με ξανθά μαλλιά), τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος.

Επομένως, η προστασία θα πρέπει να είναι ίδια το καλοκαίρι, ακόμα και αν δεν βρίσκονται στη θάλασσα, ακόμα κι αν ο ουρανός είναι ελαφρώς συννεφιασμένος ή όταν τα παιδιά κυκλοφορούν σε εξωτερικούς χώρους. Οι ώρες της ημέρας που ο ήλιος βρίσκεται ψηλά στον ουρανό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Τα παιδιά θα υποστούν τις συνέπειες της έκθεσης χωρίς προστασία στην ενήλικη ζωή τους.

 

Τι είδους συμβουλές μπορείτε να τους δώσετε;

 

Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών δεν πρέπει να εκτίθενται άμεσα στον ήλιο. Συνιστώ να φορούν γυαλιά ηλίου με φίλτρα UV, ένα πλατύγυρο καπέλο, μπλουζάκι και αντηλιακό πολύ υψηλής προστασίας στις περιοχές του δέρματος που είναι εκτεθειμένες δέρμα. Το προϊόν αυτό θα πρέπει να παρέχει αποτελεσματική προστασία κατά των ακτίνων UVB και UVA, να εφαρμόζεται κάθε δύο ώρες και σε ικανοποιητική ποσότητα.

Θα πρέπει να υπενθυμίζετε στα παιδιά να πίνουν συχνά νερό αν ο καιρός είναι ζεστός. Και να αποφεύγουν τον ήλιο από τις 11:00 έως τις 16:00.