Δείκτης Προστασίας UVA και UVB

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Δείκτης Προστασίας UVA και UVB

 

Ανακάλυψε όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον δείκτη προστασίας UVA & UVB, ανάλογα με το τύπο δέρματος που έχεις.

 

Διάβασε περισσότερα στο site της La Roche-Posay!

 

Η επιλογή του σωστού αντηλιακού μπορεί να αποδειχθεί πραγματικός γρίφος. Με όλα αυτά τα διαφορετικά ονόματα και τις συντομογραφίες (SPF, PPD), δεν είναι πάντα εύκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε: τι πρέπει να γνωρίζετε για να έχετε τη βέλτιστη προστασία;

 

Πείτε αντίο στο έγκαυμα

 

Για να προστατευτείτε από το ηλιακό έγκαυμα και τα εγκαύματα, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό SPF(Δείκτης Αντηλιακής Προστασίας). Την ένδειξη αυτή φέρουν όλα τα αντηλιακά και υπάρχουν τέσσερα επίπεδα προστασίας: χαμηλή (δείκτες 6 έως 10), μεσαία (15-25), υψηλή (30 έως 50) και πολύ υψηλή (50+).

 

Ανάλογα με τον φωτότυπό σας, το δέρμα σας θα αντιδράσει περισσότερο ή λιγότερο γρήγορα στον ήλιο. Ενώ κάποια δέρματα μαυρίζουν φυσικά, άλλα είναι πιο ευπαθή ή έχουν ανάγκη από έναν σταθερά υψηλό δείκτη προστασίας. Με έναν υψηλό δείκτη προστασίας, το δέρμα σας είναι καλύτερα προστατευμένο. Όμως, έπειτα από δύο ώρες, θα πρέπει να επαναλάβετε την εφαρμογή του προϊόντος σε αρκετή ποσότητα.

 

Καλό είναι να γνωρίζετε: ποιος είναι ο δικός σας φωτότυπος;

 

Ο φωτότυπος ταξινομεί τα άτομα σύμφωνα με τον τρόπο αντίδρασης του δέρματός τους στον ήλιο.

 

Υπάρχουν έξι τύποι:

 

  1. • Φωτότυπος Ι: κατάλευκο δέρμα (κόκκινα μαλλιά), καίγεται πάντα, δεν μαυρίζει ποτέ, έχει πολλές φακίδες.

  2. • Φωτότυπος ΙΙ: ανοιχτόχρωμο δέρμα, καίγεται πάντα, μερικές φορές αποκτά μια ελαφριά φωτεινότητα, έχει πολλές φακίδες.

  3. • Φωτότυπος ΙΙΙ: ανοιχτόχρωμο προς μέτρια σκούρο δέρμα, μερικές φορές καίγεται, μαυρίζει πάντα (μέτριο μαύρισμα), έχει λίγες φακίδες. • Φωτότυπος ΙV: σκουρόχρωμο δέρμα, δεν καίγεται ποτέ, μαυρίζει πάντα (έντονο μαύρισμα), δεν έχει φακίδες.

  4. • Φωτότυπος V: μελαμψό δέρμα, δεν καίγεται ποτέ, μαυρίζει πάντα (πολύ βαθύ μαύρισμα), δεν έχει φακίδες.

  5. • Φωτότυπος VI: μαύρο δέρμα (έγχρωμο), δεν καίγεται ποτέ, δέν έχει φακίδες.

 

Σταματήστε την πρόωρη γήρανση

 

Όπως με τις ακτίνες UVB, υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα προστασίας από τις ακτίνες UVA, ο δείκτης PPD, δείχνει το επίπεδο προστασίας (Persistent Pigment Darkening). Η αντηλιακή προστασία με υψηλό δείκτη PPD προσφέρει καλύτερη προστασία από τη φθορά που προκαλούν οι ακτίνες UVA που ευθύνονται για τις αλλεργίες από τον ήλιο, την πρόωρη γήρανση του δέρματος, την εμφάνιση μελαγχρωματικών κηλίδων ή σπυριών ορισμένες φορές και οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.Ένα αντηλιακό με καλή αναλογία SPF/PPD προσφέρει την βέλτιστη προστασία από τις ακτίνες UV (με άλλα λόγια, προστασία ευρέως φάσματος).

 

Η σειρά ΑΝΤΗΕLIOS προσφέρει αποτελεσματική προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB χάρη σε μια αναλογία SPF/PPD πιο αυστηρή από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα προϊόντα ANTHELIOS διατίθενται με δείκτη προστασίας SPF30 (υψηλή προστασία) και SPF 50+ (πολύ υψηλή προστασία).

 

Tι είναι οι δείκτες προστασίας UVA-UVB και UVC;

 

https://youtu.be/5G3pbpqT43U

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Εγκυμοσύνη και Ήλιος
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Φωτοευαισθησία στα μάτια και στα χείλη
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Ακτινοβολία UVA
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ