Διορθωτικό μακιγιάζ για την κάλυψη των ουλών

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Μετά από μια επέμβαση στο πρόσωπο, ο χειρουργός συνήθως είναι ευχαριστημένος με την ουλή που είναι μικρή και εύκαμπτη. Ο ασθενής, ωστόσο, συχνά απογοητεύεται.

 

Συμβουλές ενός δερματολόγου για την προσεκτική κάλυψη αυτών των αναπόφευκτων μικρών σημαδιών.

 

1. ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ;

 

Αρχικά είναι κόκκινες και ευαίσθητες. Σταδιακά το χρώμα τους γίνεται πιο ανοιχτό και δεν πονάνε. Μετά από ένα μήνα μπορείτε να τους κάνετε ελαφρό μασάζ για να αποκατασταθεί η ελαστικότητα και η κινητικότητα της επιδερμίδας.

 

Τέλος, η επιδερμίδα ανακτά το αρχικό της χρώμα και η ουλή ουσιαστικά εξαφανίζεται. Για την πραγματική αξιολόγηση του τελικού αποτελέσματος θα χρειαστούν από 12 έως 18 μήνες.

 

2. ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΛΕΣ;

 

Χρειάζονται προϊόντα πλούσια σε χρωστικές που ονομάζονται «διορθωτικές βάσεις»: Μια απλή βάση δεν αρκεί. Απλώνετε τη διορθωτική βάση στη ράχη του χεριού σας για να τη ζεστάνετε και στη συνέχεια βάζετε πολύ μικρές ποσότητες στην ουλή.

 

Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε ένα χοντρό πινέλο για να περάσετε την ουλή και να καλύψετε πλήρως όλες τις ατέλειες.

 

Τέλος, περνάτε το πινέλο στις άκρες για να σβήσετε το προϊόν προς την υγιή περιοχή της επιδερμίδας.

 

3. ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΜΙΑ ΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ;

 

Οι χρωστικές που υπάρχουν στα διορθωτικά προϊόντα είναι του ίδιου τύπου με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αντηλιακά.

 

Κατά συνέπεια, προσφέρουν ικανοποιητική προστασία στις καθημερινές κινήσεις, όπως μια συνηθισμένη μέρα στον χώρο εργασίας όπου δεν υπάρχει έκθεση στον ήλιο.

 

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το ρετουσάρισμα του μακιγιάζ είναι εύκολο. Αν υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο, θα πρέπει να εφαρμόζεται αντηλιακή κρέμα πριν το διορθωτικό μακιγιάζ, αλλά θα πρέπει να ανανεώνετε την αντηλιακή κάθε 2-3 ώρες.