Παιδικά αντηλιακά για την καλύτερη προστασία από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο νούμερο 1 εχθρός του δέρματος. Όχι μόνο επειδή η παρατεταμένη έκθεση σε αυτόν χωρίς την κατάλληλη προστασία προκαλεί επώδυνα ηλιακά εγκαύματα αλλά και γιατί οι βλάβες που προκαλεί στα δερματικά κύτταρα πολύ συχνά είναι «σιωπηλές» και λειτουργούν αθροιστικά από την βρεφική και παιδική ηλικία, αυξάνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή. Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology, έρευνες δείχνουν ότι ένα και μόνο σοβαρό ηλιακό έγκαυμα κατά την παιδική ή εφηβική ηλικία αρκεί για να διπλασιάσει τον κίνδυνο το άτομο αυτό, στην μετέπειτα ζωή του, να εμφανίσει μελάνωμα, την πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος (1).

Καθώς το δέρμα των παιδιών είναι πέντε φορές πιο λεπτό από των ενηλίκων και δεν έχει αναπτύξει ακόμα τον μηχανισμό παραγωγής μελανίνης αλλά και επιδιόρθωσης των βλαβών σε κυτταρικό επίπεδο, είναι πολύ πιο ευάλωτο απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία. Έχει υπολογιστεί πως το 50-80% των βλαβών από την UV ακτινοβολία συμβαίνει κατά την παιδική και εφηβική ηλικία, πριν τα 20 (2) – για αυτό, η αποτελεσματική αντηλιακή προστασία σε αυτές τις ηλικίες με το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό, και η παράλληλη εκπαίδευση των παιδιών από νωρίς για το πώς θα απολαμβάνουν τον ήλιο με ασφάλεια καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Βρέφη & παιδιά: Πώς θα τα προστατέψετε από τον ήλιο;

Τους πρώτους μήνες της ζωής τους, τα βρέφη είναι πολύ πιο ευαίσθητα κατά την έκθεση στον ήλιο σε σχέση με τα παιδιά και, βέβαια, τους ενήλικες. Η προστασία τους με ένα αντηλιακό θα ήταν μια λύση όμως το The Skin Cancer Foundation συστήνει στους γονείς να περιμένουν μέχρι το μωράκι τους να γίνει 6 μηνών για να χρησιμοποιήσουν μια αντηλιακή σύνθεση. Ως τότε, το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να αποφεύγουν τις βόλτες με το καροτσάκι μεταξύ 10:00- 16:00, να κρατούν τα μωρά στη σκιά, να τους φοράνε ρούχα ελαφριά τα οποία θα καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια τους, αλλά και καπέλο με μεγάλο γείσο που προστατεύει το πρόσωπο, το λαιμό και αυτάκια του μωρού (3).  Μετά τους 6 μήνες ζωής, μπορείτε να ξεκινήσετε τη χρήση ενός αντηλιακού με ειδικά μελετημένη σύνθεση. Εδώ είναι απαραίτητο να τονίσουμε πως η αντηλιακή προστασία των παιδιών δεν είναι μόνο για το καλοκαίρι στην παραλία – τα παιδιά εκτίθενται στις ακτίνες UV και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, σε πολλές άλλες δραστηριότητές τους εκτός σπιτιού, όπως όπως η παιδική χαρά, τα σπορ κλπ, για αυτό το παιδικό αντηλιακό θα πρέπει να είναι μια καθημερινή συνήθεια.

Η σειρά παιδικών αντηλιακών Anthelios Dermo-Pediatrics της La Roche-Posay- η οποία “μετράει” πάνω από 25 χρόνια προηγμένης κλινικής έρευνας στην αντηλιακή προστασία και το ευαίσθητο στον ήλιο δέρμα- προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UV σε παιδιά και μωρά πάνω από 6 μηνών. Οι συνθέσεις τους είναι μινιμαλιστικές, με τεχνολογία NETLOCK, χωρίς οκτοκρυλένιο, χωρίς άρωμα και χρωστικές, κατάλληλες για το ευαίσθητο παιδικό δέρμα, προσφέρουν πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, δηλαδή τόσο από τις ακτίνες UVA όσο και από τις UVB, είναι πολύ ανθεκτικές στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, υποαλλεργικές, δεν τσούζουν τα μάτια και δεν “τρέχουν”.

Το Anthelios Eco-Conscious DP Lotion SPF50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος στο πρόσωπο και το σώμα των παιδιών, με σύνθεση προσαρμοσμένη στο ευαίσθητο δέρμα τους. Χάρη στην τεχνολογία Netlock που “κλειδώνει” τα φίλτρα UV σε ένα εξαιρετικά λεπτό φίλμ, αυτή η σύνθεση δημιουργεί ένα ισχυρό δίκτυο που προσφέρει ομοιογενή, σταθερή, μη λιπαρή και πολύ ανθεκτική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, η νέα οικολογική συσκευασία του σέβεται ακόμα περισσότερο τον πλανήτη καθώς μειώνει κατά 75% τη χρήση πλαστικού, το σωληνάριο από χαρτόνι είναι 100% ανακυκλώσιμο ενώ το νέο αόρατο καπάκι βοηθάει στην καλύτερη χρήση του προϊόντος.

Το Anthelios Invisible Spray SPF50+ προσφέρει την υψηλότερη UVA προστασία σε ένα αντηλιακό spray για το σώμα από την La Roche-Posay! Ο συνδυασμός της τεχνολογίας Netlock (η οποία «κλειδώνει» την πολύ υψηλή προστασία σε μια αόρατη υφή δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο κάλυψης) με τον πανίσχυρο συνδυασμό φίλτρων XL-Protect και τη γλυκερίνη για ενυδάτωση σε βάθος, προσφέρουν ό,τι χρειάζεται η επιδερμίδα των παιδιών απέναντι στον ήλιο. Η σύνθεσή του είναι μινιμαλιστική, πολύ ανθεκτική στο νερό, στον ιδρώτα και στην άμμο. Με λεπτόρρευστη, σούπερ ελαφριά και αόρατη υφή, γίνεται ένα με την παιδική επιδερμίδα χωρίς να αφήνει λευκά ίχνη.

Το Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin Gel Lotion SPF50+, είναι ειδικά μελετημένο ώστε να εφαρμόζεται και σε βρεγμένο δέρμα, και προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος (UVA & UVB) για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Το XL-Protect, μια αποκλειστική τεχνολογία φίλτρων που παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος και συμβάλλει στην πρόληψη των βλαβών από τις υπέρυθρες ακτίνες Α και τη ρύπανση, συνδυάζεται με την WetSkin Technology, που σχηματίζει ένα φιλμ στην επιφάνεια του δέρματος, για απώθηση του νερού καθώς και γλυκερίνη, που ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα από την πρώτη εφαρμογή. Δροσερό και ανάλαφρο, χωρίς άρωμα, απλώνεται εξαιρετικά εύκολα, δεν αφήνει λευκά ίχνη ούτε όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένη επιδερμίδα ενώ το SPF50+ παραμένει σταθερό υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Η νέα οικολογική συσκευασία του συμβαδίζει με τη δέσμευση της La Roche-Posay για περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη και τη θαλάσσια ζωή.

Πηγές
1. New AAD survey: 74% of parents today say they worry about sun protection more with their children than their parents did with them
https://www.aad.org/news/survey-parents-worry-about-sun-protection-more-with-their-children
2. Robinson JK et al. Summertime sun protection used by adults for their children. J Am Acad Dermatol 2000
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10775849/
3. Bringing Up a Sun Safe Baby
https://www.skincancer.org/blog/bringing-up-a-sun-safe-baby/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ