Πώς το νερό micellar ενισχύει τον βαθύ καθαρισμό του προσώπου;

Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε ως ένα από τα καλά κρυμμένα skincare μυστικά των Γαλλίδων και συγχρόνως κέρδισε την εμπιστοσύνη των δερματολόγων, ήταν δεδομένο ότι βρισκόμασταν μπροστά σε ένα νέο must-have στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας: ο λόγος για το νερό micellar, το οποίο συνδυάζει την αποτελεσματικότητα στον καθαρισμό του προσώπου με την πρακτικότητα στη χρήση, καθώς δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. 

Τι ακριβώς είναι το νερό micellar; Πρόκειται για υψηλής καθαρότητας νερό το οποίο περιέχει σωματίδια που ονομάζονται μικκύλια – εξ ‘ου και το όνομά του, «μικυλλιακό νερό»- και ενυδατικούς παράγοντες. Τα μικύλλια έχουν σφαιρικό σχήμα με το λιπόφιλο άκρο «ουρά», στο κέντρο του, που εγκλωβίζει τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ και το υδρόφιλο άκρο «κεφαλή», που το περιβάλλει και επιτρέπει την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων αυτών στοιχείων, από την επιφάνεια της επιδερμίδας εύκολα, με ένα απαλό πέρασμα με το βαμβάκι. Το νερό micellar είναι εξαιρετικά ευγενικό με το δέρμα, δεν προκαλεί την παραμικρή αίσθηση τραβήγματος ή ερεθισμού, δεν χρειάζεται τρίψιμο για να αφαιρέσει ρύπους και μακιγιάζ - για αυτό και άνετα μπαίνει στο καθημερινό skincare κάθε τύπου επιδερμίδας, ακόμα και της πιο ευαίσθητης.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το micellar water;

Απλά βρέξτε γενναιόδωρα ένα cotton pad με το προϊόν, περάστε το απαλά από το πρόσωπό σας και επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μην υπάρχει ούτε ίχνος ρύπων ή μακιγιάζ στην επιδερμίδα σας. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να συνεχίσετε με τα υπόλοιπα βήματα φροντίδας (αν το μακιγιάζ σας ήταν ελαφρύ) ή με ένα αφρώδες καθαριστικό, αν θέλετε να προσφέρετε στο πρόσωπό σας τα οφέλη του διπλού καθαρισμού ή αν έχετε ένα πληθωρικό μακιγιάζ, ώστε να απομακρυνθεί κάθε κατάλοιπο χρωστικών, όπως συμβουλεύουν οι experts. Το νερό micellar μπορείτε επίσης να το αξιοποιήσετε για να διορθώσετε τυχόν... στραβοπατήματα στο μακιγιάζ: απλά βρέξτε μια μπατονέτα, “σβήστε” το λάθος και προχωρήστε σα να μη συνέβη ποτέ!

Νερό micellar: Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο; 

Ναι, μπορεί! Αν και η σύνθεση του νερού micellar εξ ’ορισμού «αγαπάει» κάθε επιδερμίδα, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, όταν αυτή γίνεται ακόμα πιο στοχευμένη πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες των διαφορετικών τύπων δέρματος, τότε ο «βαθύς καθαρισμός με μία κίνηση» που θέλει κάθε σύγχρονη γυναίκα στο τέλος μιας κουραστικής μέρας, γίνεται με... κλειστά μάτια!

Απόδειξη: το νέο Eau Micellaire Ultra για το ευαίσθητο κανονικό και μικτό δέρμα και το νέο Effaclar Eau Micellaire Ultra για το λιπαρό δέρμα, που καθαρίζουν και αφαιρούν το μακιγιάζ από το πρόσωπο και τα μάτια, από το 1ο κιόλας βαμβάκι!

Σε αυτά τα δύο νέα μικκυλλιακά νερά της La Roche-Posay, η τεχνολογία Micellaire ενισχύεται πλέον με αυξημένη συγκέντρωση γλυκερίνης, ώστε να εγκλωβίζει και να απομακρύνει ρύπους και μακιγιάζ με την πιο απαλή, αέρινη κίνηση ενώ περιέχουν και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay που προσφέρει τις γνωστές ευεργετικές του ιδιότητες στην επιδερμίδα. Η καινοτομία του νέου Eau Micellaire Ultra καταπραΰνει και ανακουφίζει το ευαίσθητο δέρμα ενώ το νέο Effaclar Eau Micellaire Ultra είναι εμπλουτισμένο με ψευδάργυρο ώστε να εξυγιαίνει το λιπαρό δέρμα την ίδια στιγμή που το καθαρίζει, αφήνοντας μια απολαυστική αίσθηση φρεσκάδας στο πρόσωπο.

Όσο για την αποτελεσματικότητα των νέων Micellaire; Σύμφωνα με κοσμετολογικές μελέτες αγγίζει το 99% στην αφαίρεση του μακιγιάζ και το 70% στην αφαίρεση της μάσκαρα ήδη από το 1ο βαμβάκι. Επιπλέον, η ενίσχυση της σύνθεσης με γλυκερίνη αποδεικνύεται πως αυξάνει την ενυδάτωση κατά 47% σε μόλις 30 λεπτά!