Καθαρισμός προσώπου για ακνεϊκό δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Γνωρίζουμε όλοι πόσο σημαντικό είναι να καθαρίζουμε σχολαστικά το δέρμα μας πριν πάμε για ύπνο, αλλά πού και πού, κάνουμε όλες την αμαρτία να πέφτουμε στο κρεβάτι χωρίς να το κάνουμε.

 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, κυρίως αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, να θυμάσαι, στο τέλος της ημέρας, να αφαιρείς το μακιγιάζ σου σωστά, για να απομακρύνεις το υπερβολικό σμήγμα και τους ρύπους.

 

Γιατί είναι σημαντικό να καθαρίζεις το δέρμα με τάση ακμής πριν πας για ύπνο;

 

Το δέρμα αποκαθίσταται φυσικά , ενώ εσύ κοιμάσαι, δίνοντας στα καλλυντικά σου προϊόντα την τέλεια ευκαιρία να κάνουν τα μαγικά τους.

 

Όμως, παραλείποντας να καθαρίσεις σωστά το δέρμα σου πριν πας για ύπνο, κινδυνεύεις να αφήσεις τους πόρους φραγμένους, ενθαρρύνοντας έτσι την υπερβολική έκκριση σμήγματος που πιθανόν να οδηγήσει σε νέα σπυράκια.

 

Από την άλλη, εμποδίζεις να γίνουν οι επιδιορθώσεις, μεταξύ των οποίων και η δημιουργία νέων δερματικών κυττάρων, κάτι που θα μπορούσε να συνεπάγεται, επιτάχυνση των ορατών σημαδιών γήρανσης.

 

Πώς ο βραδινός καθαρισμός μπορεί να εμποδίσει να σχηματιστούν νέα σπυράκια

 

Το σχολαστικό πλύσιμο του προσώπου σου το βράδυ συμβάλλει στη καταπολέμηση του παραπανίσιου σμήγματος, μειώνοντας τις πιθανότητες να αναπτυχθούν σπυράκια μέσα στη νύχτα.

 

Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για όσες έχουν δέρμα με τάση ακμής, μιας και ο καθαρισμός απομακρύνει τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε συνθήκες λιπαρότητας .

 

Έτσι, ο καθαρισμός του προσώπου σου πριν τον ύπνο εμποδίζει τα βακτήρια αυτά να προκαλέσουν σπυράκια.

 

Εσείς που υποφέρετε από ακμή και λιπαρό δέρμα θα πρέπει να επιλέξετε ένα ενυδατικό προϊόν με βάση το νερό για να αποφύγετε την έξαρση των ατελειών.

 

Ωστόσο, αν ο τύπος του δέρματός σας είναι κανονικός/μεικτός, ακόμα και ένα ενυδατικό με βάση το λάδι είναι μια χαρά-απλά μην βάζετε πάρα πολύ!

 

Με τι θα πρέπει να συνεχίσω τη βραδινή ρουτίνα καθαρισμού;

 

Εφάρμοζε πάντα μια ενυδατική μετά τον καθαρισμό, για να σιγουρευτείς ότι το δέρμα σου δεν θα γίνει υπερβολικά ξηρό.

 

Αν έχεις δέρμα με τάση ακμής, αναζήτησε μια ενυδατική με ικανοποιητική συγκέντρωση σαλικυλικού οξέος και LHA, οι απολεπιστικές ιδιότητες των οποίων θα βοηθήσουν το δέρμα να παραμείνει καθαρό.

 

Εξίσου καλή ιδέα είναι να βεβαιωθείς ότι η ενυδατική σου περιέχει γλυκερίνη που θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα σου θα παραμείνει ενυδατωμένο.

 

Αν χρησιμοποιείς τοπικά κρέμες που καταπολεμούν συμπτώματα που συνδέονται με την ακμή, εφάρμοσέ τις το βράδυ μετά τον καθαρισμό και την ενυδάτωση για μέγιστα οφέλη.

 

Η ρετινόλη, η οποία είναι ένα εξαιρετικό ενεργό συστατικό για την αντιμετώπιση της ακμής, έχει κερατολυτική δράση, χάρη στην οποία απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος και απολεπίζει τους πόρους.

 

Αυτό αυξάνει την κυτταρική ανανέωση, συμβάλλοντας στην καταπολέμηση των συμπτωμάτων της ακμής.

 

Η εφαρμογή της ρετινόλης πριν τον ύπνο, μπορεί να προσφέρει πολλά στην πρόληψη των εξάρσεων στη διάρκεια της μέρας.

 

Ωστόσο, τα νέα κύτταρα είναι ευάλωτα στις επιπτώσεις του ηλιακού φωτός, γι αυτό μην ξεχνάς να εφαρμόζεις καθημερινά SPF όταν χρησιμοποιείς κρέμα με ρετινόλη.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Βρεφική Ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Καθαρισμός Δέρματος με Ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Αίτια Ακμής: Η πόλη, ο ήλιος, το σ&t...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ