Το ιδανικό αντηλιακό σώματος για προστασία από τον ήλιο

Ανεξάρτητα από την εποχή ή πόσο χρόνο περνάτε εκτός σπιτιού κάθε μέρα, η προστασία της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία είναι περισσότερο από απαραίτητη. Όσο ευεργετικά και αν επιδρά στην ευεξία μας (πάντα σε μικρές, ελεγχόμενες «δόσεις»), ο ήλιος δεν παύει να αποτελεί τον μεγαλύτερο εχθρό της υγείας και της ομορφιάς του δέρματός μας – και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ούτε όταν «κρύβεται» από σύννεφα ούτε, βέβαια, όταν τον απολαμβάνουμε σε όλο το μεγαλείο του το καλοκαίρι.

Ο λόγος; Η υπεριώδης ακτινοβολία, γνωστή και ως ακτινοβολία UV. Πρόκειται για τις υψηλότερης ενέργειας ηλιακές ακτίνες που φτάνουν στη Γη οι οποίες δεν ζεσταίνουν το δέρμα (όπως το ορατό φως) αλλά διεισδύουν σε αυτό και προκαλούν σημαντικές βλάβες στην ομορφιά αλλά και την υγεία του. Πιο συγκεκριμένα, οι UVB, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 5% των ακτίνων UV που φτάνουν στη Γη, μπλοκάρονται από τα σύννεφα, διεισδύουν στις εξωτερικές στιβάδες του δέρματος και ενεργοποιούν τη διαδικασία του μαυρίσματος, είναι εκείνες που ευθύνονται για τα ηλιακά εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος. Οι ακτίνες UVA, οι οποίες αποτελούν το υπόλοιπο 95% της υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι παρούσες όλες το χρόνο, διαπερνούν τα σύννεφα και το γυαλί και διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα προκαλώντας βλάβες σε όλες τις στιβάδες, από την επιδερμίδα έως το χόριο. Πλέον έχουμε αξιόπιστα στοιχεία που δείχνουν ότι οι ακτίνες UVA ευθύνονται για το 80% των δερματικών βλαβών που σχετίζονται με τη γήρανση ενώ παίζουν σημαντικό ρόλο στον καρκίνο του δέρματος (συμπεριλαμβανομένου τυ μελανώματος). Μάλιστα, οι UVA μεγάλου και πολύ μεγάλου μήκους κύματος διεισδύουν βαθύτερα από όλο το φάσμα των UVA και έχουν τόσο βιολογικές όσο και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα και το ανοσοποιητικό.

Αντηλιακό σώματος: Απαραίτητη η υψηλή προστασία!

Όπως για το πρόσωπο έτσι και για το σώμα, το SPF είναι ένα από τα βασικά κριτήρια στην επιλογή του αντηλιακού. Σύμφωνα με την American Academy of Dermatology, ο δείκτης προστασίας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 (και οπωσδήποτε 50+ αν έχετε ανοιχτόχρωμο φωτότυπο) ενώ εξίσου σημαντικό είναι να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, δηλαδή τόσο από την UVB όσο και από την UVA ακτινοβολία - όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Η σωστή αντηλιακή προστασία εξαρτάται απόλυτα και από την  σωστή εφαρμογή με γενναιόδωρη ποσότητα προϊόντος αλλά και τη συχνή ανανέωση του αντηλιακού (κάθε δύο ώρες και οπωσδήποτε μετά το κολύμπι), όπως αναφέρει σε άρθρο του το Skin Cancer Foundation (1). Και αυτό γιατί ένα συχνό λάθος που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό SPF είναι ότι «παρασυρόμαστε» από την υψηλή προστασία που προσφέρει, μένουμε στον ήλιο περισσότερο, ξεχνάμε να το ανανεώσουμε όσο συχνά χρειάζεται, με αποτέλεσμα τελικά οι UV να καταφέρνουν να προκαλούν τις βλάβες που θέλουμε να αποφύγουμε. Τέλος, το ιδανικό αντηλιακό σώματος θα πρέπει να είναι ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, με ανάλαφρη, ευχάριστη υφή που απλώνεται εύκολα και γίνεται ένα με την επιδερμίδα.

Ιδανικό για το ευαίσθητο και αντιδραστικό δέρμα, το αντηλιακό σώματος Anthelios Invisible Spray SPF50+ παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος, προλαμβάνοντς τις βλάβες που προκαλούνται από τις UVA, τις UVB, τις υπέρυθρες Α αλλά και τη ρύπανση. Το μυστικό πίσω από την υψηλή προστασία και την ευχάριστη υφή του είναι η Netlock Technology, μια τεχνολογία «έξυπνων» πολυμερών- κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας- όπου τα λιπόφιλα συστατικά και τα αντηλιακά φίλτρα περιβάλλονται από μικροκρυστάλλους. Έτσι δημιουργείται ένα ομοιόμορφο, σταθερό φιλμ στην επιδερμίδα που προσφέρει ανθεκτικότητα στο νερό, στον ιδρώτα και την άμμο. Ο πανίσχυρος συνδυασμός φίλτρων UV και αντιοξειδωτικών XL-Protect, παρέχουν προστασία ευρέος φάσματος και θωρακίζουν το δέρμα ενάντια στις βλαβερές επιπτώσεις άλλων επιθετικών παραγόντων όπως η υπέρυθρη ακτινοβολία και η ρύπανση, ενώ η γλυκερίνη ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα από την πρώτη εφαρμογή. Και όλα αυτά με μια υφή πολύ διάφανη, λεπτόρρευστη, μη λιπαρή, η οποία απορροφάται πολύ εύκολα και δεν αφήνει λευκά σημάδια στην επιδερμίδα.

Το Anthelios XL Ultra-Light Body Mist SPF50+ προσφέρει πολύ υψηλή προστασία, με αόρατη, δροσερή υφή που εφαρμόζεται πανεύκολα ακόμα και όταν κρατάτε ανάποδα το προϊόν. Αυτό το αντηλιακό mist είναι κατάλληλο για το ευαίσθητο και το αλλεργικό στον ήλιο δέρμα, προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος ενώ προστατεύει και από τις βλαβερές επιπτώσεις ορισμένων υπέρυθρων ακτίνων και της ρύπανσης, χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία φίλτρων XL-Protect. Επιπλέον, περιέχει γλυκερίνη που ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay που προσφέρει τις πολύτιμες καταπραϋντικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Πολύ ανθεκτικό στο νερό, απορροφάται άμεσα, χαρίζει ματ και αόρατο αποτέλεσμα ενώ αγκαλιάζει το σώμα με ένα ευχάριστο, διακριτικό άρωμα.

Αν προτιμάτε τις πιο πρακτικές αντηλιακές συνθέσεις για όλη την οικογένεια, το Anthelios Family Spray SPF50+/UVA-PF36 θα σας καλύψει πλήρως, μικρούς και μεγάλους! Η σύνθεσή του είναι βασισμένη στην Τεχνολογία Netlock, που εξασφαλίζει πολύ υψηλή προστασία σε μια αόρατη, πολύ ανθεκτική υφή. Μαζί της, το XL-Protect προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος από τις UVB και τις UVA στα παιδιά και τους ενήλικες και εμποδίζει τις βλάβες που προκαλούν η ρύπανση και η υπέρυθρη ακτινοβολία ενώ η γλυκερίνη φροντίζει να κρατά το δέρμα ενυδατωμένο και άνετο. Δοκιμασμένο υπό δερματολογικό και παιδιατρικό έλεγχο, είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, δεν αφήνει την παραμικρή υποψία λιπαρότητας αλλά ούτε λευκά ίχνη – όσο για την εφαρμογή του είναι... παιχνιδάκι!

1. https://www.skincancer.org/blog/ask-the-expert-does-a-high-spf-protect-my-skin-better/

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ