Γιατί είναι απαραίτητη η χρήση της αντηλιακής κρέμας προσώπου;

Η σωστή αντηλιακή προστασία έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ένα θέμα “καλοκαιρινό”. Πλέον, σύσσωμη η δερματολογική κοινότητα τονίζει σε κάθε ευκαιρία τον ζωτικής σημασίας ρόλο του αντηλιακού στην υγεία και τη νεανικότητα της επιδερμίδας ως τελευταίο βήμα του καθημερινού skincare, σε κάθε ηλικία.

Όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, η έκθεση στον ήλιο είναι επικίνδυνη για το δέρμα και μπορεί να οδηγήσει σε οξειδωτικό στρες, ηλιακά εγκαύματα, υπερμελάγχρωση, φωτηγήρανση, αλλεργίες, βλάβες στο DNA των κυττάρων της επιδερμίδας ακόμη και σε καρκίνο του δέρματος σε σοβαρές περιπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι ακτίνες UVB, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 5% των ακτίνων UV που φτάνουν στη Γη, έχει αποδειχθεί ότι προάγουν την υπερμελάγχρωση, ορισμένες δερματοπάθειες, ακόμη και καρκίνο του δέρματος. Ο συγκεκριμένος τύπος υπεριώδους ακτινοβολίας διεισδύει στην ανώτερη στοιβάδα του δέρματος, και είναι αυτός που ενοχοποιείται για τα ηλιακά εγκαύματα, επηρεάζοντας κυρίως τους ανοιχτόχρωμους τύπους δέρματος.

Το υπόλοιπο 95% της ακτινοβολίας UV που φτάνει στη Γη, είναι οι ακτίνες UVA, οι οποίες παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερη σταθερότητα μέσα στο χρόνο αλλά και μέσα στη μέρα, δεν μπλοκάρονται από τα σύννεφα και τα παράθυρα, ενώ διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα. Πλέον, υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι ακτίνες UVA παίζουν ρόλο στη γήρανση του δέρματος, στην υπερμελάγχρωση, στις φωτοδερματοπάθειες και στην εμφάνιση καρκίνου του δέρματος (ακόμα και στην πιο σοβαρή μορφή του, το μελάνωμα). Όμως τα στοιχεία δεν σταματούν εδώ: οι UVA μεγάλου μήκους κύματος διεισδύουν βαθύτερα στο δέρμα από όλο το φάσμα των UVA, με βιολογικές αλλά και κλινικές επιπτώσεις στο δέρμα καθώς και στο ανοσοποιητικό. Σε βιολογικό επίπεδο, η έκθεση σε ακτίνες UVA μεγάλου μήκους κύματος οδηγεί βραχυπρόθεσμα σε οξειδωτικό στρες, βλάβες στο DNA και μεταλλαξογένεση. Με την πάροδο του χρόνου, προκαλεί αλυσιδωτές αντιδράσεις, μεταβολές στην επιδερμίδα, στο χόριο και στη σύνθεση της μελανίνης αλλά και μειωμένη ανοσοαπόκριση. Σε κλινικό επίπεδο, η έκθεση σε ακτίνες UVA μεγάλου μήκος κύματος προάγει τόσο την άμεση όσο και την επίμονη υπερμελάγχρωση (καφέ κηλίδες), πυροδοτεί εξάρσεις δερματοπαθειών, επιδεινώνει ορισμένες φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως την ακμή. Σε βάθος χρόνου, η έκθεση σε ακτίνες UVA μεγάλου μήκος κύματος οδηγεί σε σημάδια φωτογήρανσης (ρυτίδες, κηλίδες γήρανσης) και σε καρκίνο του δέρματος.

Αντηλιακή προστασία: Απαραίτητη καθημερινά!

Όλα τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν στο αυτονόητο συμπέρασμα που είναι και μία από τις βασικές συμβουλές των δερματολόγων σχετικά με τη σωστή καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας: ότι είναι απαραίτητο να φοράμε καθημερινά αντηλιακό ευρέος φάσματος, το οποίο θα προσφέρει πολύ υψηλή προστασία τόσο από την UVB όσο και από την UVA ακτινοβολία. Αν, λοιπόν, η αγαπημένη σας κρέμα ημέρας δεν είναι ενισχυμένη με δείκτη προστασίας (από SPF30 και άνω), τότε η τελευταία σας κίνηση το πρωί, πριν φύγετε από το σπίτι, θα πρέπει να είναι η εφαρμογή μιας αντηλιακής κρέμας προσώπου (μην ξεχνάτε το λαιμό και το ντεκολτέ).

Αν, πάλι, ο χρόνος που διαθέτετε για πρωινή φροντίδα είναι περιορισμένος, δεν χρειάζεται -και δεν πρέπει- να παραλείψετε την αντηλιακή προστασία. Για αυτό φροντίζει η La Roche-Posay υπογράφοντας μια σειρά προϊόντων με υβριδικές ιδιότητες και έξυπνες συνθέσεις που προστατεύουν το δέρμα από τους καθημερινούς επιθετικούς παράγοντες (ακτινοβολία UV, υπέρυθρες ακτίνες, ορατό φως) ενώ συγχρόνως προσφέρουν στοχευμένη διορθωτική δράση σε θέματα όπως τα σημάδια γήρανσης, η λιπαρότητα και η υπερμελάγχρωση. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε το προϊόν που απαντά στις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας σας και να το εντάξετε στην καθημερινή σας ρουτίνα φροντίδας- τόσο εύκολο, τόσο πρακτικό!

Αν σας απασχολούν τα σημάδια γήρανσης, επιλέξτε το Anthelios Age Correct SPF50, τη νέα γενιά αντηλιακής προστασίας που προλαμβάνει και διορθώνει τα σημάδια φωτογήρανσης σε 4 εβδομάδες. Χάρη στη νέα τεχνολογία CELLOX-B3 με Mexoryl XL, προσφέρει αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, περιορίζει την προσκόλληση ρύπων στην επιδερμίδα και προστατεύει από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από την ρύπανση. Συγχρόνως, το Υαλουρονικό Οξύ, η Νιασιναμίδη και το PHE Resorcinol (ένα συστατικό 1000x πιο αποτελεσματικό στη μείωση των σκούρων κηλίδων), δρουν συνεργιστικά για τη διόρθωση σημαδιών φωτογήρανσης όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, η έλλειψη ελαστικότητας και η υπερμελάγχρωση.

Αν σας απασχολεί η λιπαρότητα και οι ατέλειες, επιλέξτε το Anthelios Oil Correct SPF50+, μια αντηλιακή κρέμα προσώπου καθημερινής χρήσης, που προστατεύει από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία (UVB και UVA), τη ρύπανση και την οξείδωση ενώ σταδιακά βελτιώνει την εμφάνιση των ατελειών και μειώνει τα επίπεδα σμήγματος. Και εδώ, η La Roche-Posay αξιοποιεί την τεχνολογία CELLOX-B3 με Mexoryl XL, προκειμένου να προσφέρει αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, να περιορίσει την προσκόλληση των ρύπων στην επιδερμίδα και να την προστατέψει από το οξειδωτικό στρες. Όσο για την καλλυντική δράση της, ο συνδυασμός Σαλικυλικού Οξέος, Νιασιναμίδης, Ψευδάργυρου και Airlicium TM, συμβάλλει στην απελευθέρωση των πόρων και τη διόρθωση των ατελειών ενώ ρυθμίζει και την παραγωγή σμήγματος. Η μη λιπαρή υφή της σε μορφή κρέμα-gel, απορροφάται αμέσως και προσφέρει 12 ώρες ματ αποτέλεσμα ενώ αφήνει την επιδερμίδα να αναπνέει.

Αν το ζητούμενο είναι η αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης (καφέ κηλίδες), επιλέξτε το Anthelios Pigment Correct SPF50+, μια αντηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα και καλλυντική δράση, η οποία προστατεύει από τη φωτογήρανση που προκαλεί η καθημερινή έκθεση στον ήλιο ενώ συμβάλλει στην ορατή διόρθωση της δερματικής μελάγχρωσης. Χάρη στη νέα τεχνολογία CELLOX-B3 με Mexoryl XL, προσφέρει προστασία από τις ακτίνες UVB και UVA, το οξειδωτικό στρες εξαιτίας της ρύπανσης και της υπέρυθρης ακτινοβολίας ενώ περιορίζει την προσκόλληση των ρύπων στην επιδερμίδα. Παράλληλα, ο συνδυασμός ειδικά επιλεγμένων δερματολογικών συστατικών και συγκεκριμένα του Procerad και της Νιασιναμίδης αλλά και Μεταλλικών Χρωστικών, βελτιώνει την υπάρχουσα υπερμελάγχρωση, χαρίζει άμεσα έναν πιο ομοιόμορφο τόνο στην επιδερμίδα ενώ αποτρέπει το 50% της υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από το ορατό φως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ