ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Παιδιά στον ήλιο: «Τα παιδιά μου μπορούν να παίζουν στον ήλιο χωρίς να ανησυχώ!»

Img_Παιδιά στον ήλιο: «Τα παιδιά μου μπορούν να παίζουν στον ήλιο χωρίς να ανησυχώ!»

Η Χριστίνα έχει δύο παιδιά ηλικίας 3 και 5 ετών. Παρά την ευαίσθητη επιδερμίδα τους, ο Γιάννης και ο Νικόλας απολαμβάνουν τον ήλιο και μπορούν να παίζουν αμέριμνα στην παραλία, χάρη στις έξυπνες πρακτικές της μητέρας τους. Η Χριστίνα μας περιγράφει την εμπειρία της.

ΗΛΙΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Χριστίνα, ποια είναι η σχέση σας με τον ήλιο;

Είμαι τυχερή που ζω δίπλα στη θάλασσα. Πάντα πίστευα ότι ο ήλιος είναι καλός για την υγεία και την ευεξία μας. Ακόμα και μετά τη γέννηση των παιδιών μου, δεν άλλαξα τις συνήθειές μου. Τα πήγαινα στην παραλία ήδη από πολύ μικρά. Ωστόσο, επειδή η επιδερμίδα τους είναι ευαίσθητη, πάντα ήμουν πολύ προσεκτική και φρόντιζα να μην καούν από τον ήλιο.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πώς τα προστατεύετε;

Για να αποφύγω κάθε κίνδυνο, χρησιμοποιώ αντηλιακές κρέμες με δείκτη SPF 50 και εφαρμόζω την κοινή λογική. Έτσι, πρώτα απ’ όλα, δεν εκτίθενται στον ήλιο τις πιο θερμές ώρες της ημέρας. Στη συνέχεια, τα προστατεύω με βαμβακερά καπέλα και μπλουζάκια. Δεν ξεχνώ να τους βάζω κρέμα σε τακτά διαστήματα (περίπου τρεις φορές την ημέρα). Ωστόσο, η μεγαλύτερή μου ανησυχία είναι όταν παίζουν στην παραλία. Επειδή αρέσει στους γιους μου να παίζουν στο νερό, μέχρι σήμερα ένιωθα πάντα υποχρεωμένη να τους αλείφω με κρέμα κάθε 10 λεπτά, κάτι που ήταν αρκετά κουραστικό.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Θα συνεχίσετε την ίδια πρακτική;

Ναι, σκοπεύω να συνεχίσω να τους προστατεύω, αλλά επειδή κουράστηκα να αγοράζω κρέμα κάθε δύο ημέρες, άκουσα τη συμβουλή του φαρμακοποιού μου και θα χρησιμοποιώ πλέον αδιάβροχο αντηλιακό γαλάκτωμα.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων