Αντηλιακή προστασία

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ανακαλύψτε πόσο σημαντική είναι η αντηλιακή προστασία του ευαίσθητου δέρματος, όχι μόνο για την παραλία.

 

Ευαίσθητο δέρμα και UV: οι κίνδυνοι της καθημερινής έκθεσης στον ήλιο

 

Για τους περισσότερους ανθρώπους, ο ήλιος είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο θετικής ενέργειας και το πιο φυσικό ενισχυτικό της διάθεσης. Κι όμως, επί 365 μέρες τον χρόνο, καλοκαίρι και χειμώνα, η έκθεση στον ήλιο αποτελεί εχθρό του ευαίσθητου δέρματος. Τόσο στις πρωινές σας μετακινήσεις, όσο και σε ένα γρήγορο διάλειμμα για φαγητό, ακόμα και με συννεφιά, οι ακτίνες UV θα φτάσουν στο δέρμα σας. Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά εκδηλώσεων:

 

  1. Άμεσα, οι ακτίνες του ήλιου θερμαίνουν το δέρμα, κάτι που ενδέχεται να πυροδοτήσει τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και τη δυσφορία.

  2. Στη συνέχεια, οι ακτίνες UVA και UVB σημαίνουν την έναρξη του οξειδωτικού στρες που οδηγεί στη μικρο-φλεγμονή. Αυτή μπορεί να προκαλέσει διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και τη μετάδοση σημάτων πόνου από τις νευρικές απολήξεις.

  3. Ο ήλιος ξηραίνει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματός σας, καταστρέφοντας τον προστατευτικό του φραγμό και αφήνοντας το δέρμα εκτεθειμένο σε εξωγενείς επιθετικούς παράγοντες.

  4. Μακροπρόθεσμα, οι μακρές UVA ειδικότερα, που είναι παρούσες ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες, εντείνουν την ευαισθησία του δέρματος και μάλιστα, συμβάλλουν στη δημιουργία της γκρίζας χροιάς της επιδερμίδας.

Συμπέρασμα: η αντηλιακή προστασία δεν είναι μόνο για την παραλία

 

Η καθημερινή έκθεση αποτελεί τον κορυφαίο επιβαρυντικό παράγοντα για το ευαίσθητο δέρμα που θα στερήσει την άνεση και την ομοιογένεια από την επιδερμίδα σας.

 

Επιλέξτε το κατάλληλο φίλτρο: ποιες είναι οι καλύτερες κρέμες για το ευαίσθητο δέρμα;

 

Κατ' αρχάς, βεβαιωθείτε ότι το αντηλιακό σας έχει ανάλαφρη υφή που απλώνεται εύκολα για να αποφύγετε το υπερβολικό τρίψιμο. Στη συνέχεια, ελέγξτε αν περιέχει φίλτρο υψηλής αντηλιακής προστασίας UVA-UVB, ευρέος φάσματος με δείκτη SPF 30-50 και προστασία από τις μακρές UVA. Βεβαιωθείτε ότι το προϊόν σας έχει δοκιμαστεί σε ευαίσθητο και αλλεργικό στον ήλιο δέρμα, καθώς πολλά συστατικά των αντηλιακών είναι γνωστά ερεθιστικά, όπως τα ΡΑΒΑ και η οξυβενζόνη. Οι πλέον καινοτόμες συνθέσεις της αγοράς έχουν υφές ανθεκτικές στη ρύπανση και ενσωματώνουν αντιοξειδωτικά, όπως η βαϊκαλίνη.

 

Σας ενοχλεί να χρησιμοποιείτε αντηλιακό κάθε μέρα;

 

Μια επίσης εξαιρετική εναλλακτική λύση προσφέρουν τα ειδικά σχεδιασμένα για το ευαίσθητο δέρμα foundations. Πολλά ενσωματώνουν έναν αξιόλογο δείκτη προστασίας SPF και οι χρωστικές τους σχηματίζουν ένα φυσικό πέπλο για προστασία από τον ήλιο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Αντιηλιακή Προστασία για Βρέφη
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Έκθεση στον Ήλιο
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Πώς να προστατεύσεις τα σημάδια από τον ήλιο
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ