Παιδικά αντηλιακά: Πώς εφαρμόζονται σωστά για μέγιστη προστασία;

Καλοκαίρι για τα παιδιά είναι τα κλειστά σχολεία, οι βουτιές, τα παιχνίδια στην άμμο με τους φίλους, οι ατέλειωτες ώρες κάτω από τον ήλιο, το σκορ στα παγωτά, ιστορίες που ακροβατούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία και που μέσα στον χρόνο μεταμορφώνονται σε γλυκές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας και χαϊδεύουν τρυφερά την ψυχή. Για τους γονείς, όμως, το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που απαιτεί από εκείνους να την καλύτερη δυνατή προετοιμασία απέναντι στον ήλιο ώστε τα παιδιά τους να τον απολαμβάνουν με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια, αποφεύγοντας τις βλαβερές επιπτώσεις του άμεσα αλλά και σε βάθος χρόνου.

Η αντηλιακή προστασία είναι ζωτικής σημασίας σε κάθε ηλικία, ακόμα περισσότερο βέβαια στην βρεφική και την παιδική ηλικία. Και αυτό γιατί το δέρμα των παιδιών είναι πέντε φορές πιο λεπτό από των ενηλίκων, δεν έχει αναπτύξει ακόμα πλήρως τον μηχανισμό παραγωγής μελανίνης, που δρα ως μια γραμμή άμυνας απέναντι στον ήλιο, αλλά και τους φυσικούς μηχανισμούς επιδιόρθωσης των βλαβών σε κυτταρικό επίπεδο. Με δεδομένο ότι είναι αδύνατον να περιορίσετε τα παιδιά στη σκιά από τη στιγμή που θα φτάσετε στην παραλία, ότι  οι ώρες έκθεσής τους στον ήλιο είναι συνήθως εκείνες όπου η υπεριώδης ακτινοβολία είναι πιο επιθετική, ότι ιδρώνουν, βουτάνε στο νερό, κυλιούνται στην άμμο, το συμπέρασμα είναι αυτονόητο: το ηλιακό έγκαυμα καραδοκεί και οι έρευνες να αποδεικνύουν ότι ακόμα και μόνο ένα τέτοιο ένα σοβαρό περιστατικό στην παιδική ηλικία αρκεί για να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του δέρματος στην ενήλικη ζωή. Απόλυτη προτεραιότητά σας, επομένως, δεν μπορεί παρά να είναι η αποτελεσματική προστασία της επιδερμίδας των παιδιών σας από τον ήλιο με την βοήθεια του κατάλληλου παιδικού αντηλιακού.

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο παιδικό αντηλιακό

Το παιδικό αντηλιακό που θα εμπιστευτείτε θα πρέπει να προσφέρει προστασία ευρέος φάσματος, δηλαδή τόσο από τις ακτίνες UVB όσο και από τις UVA, να έχει SPF50+, να είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο, να μην «τρέχει» και να μην τσούζει τα μάτια, να είναι υποαλλεργικό. Η σειρά παιδικών αντηλιακών Anthelios Dermo-Pediatrics είναι ειδικά μελετημένη για το ευαίσθητο δέρμα των παιδιών, εφαρμόζεται σε πρόσωπο και σώμα και ακολουθεί τις πιο υψηλές προδιαγραφές στην αντηλιακή προστασία αλλά και την πρακτικότητα:

- Το Anthelios Dermo-Pediatrics Hydrating Lotion SPF50+ σε οικολογική συσκευασία (eco-conscious tube)παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος χάρη στην τεχνολογία, NETLOCK, είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, δεν αφήνει λευκά σημάδια, δεν τσούζει τα μάτια, είναι υποαλλεργικό, χωρίς άρωμα και φωτοσταθερό. Στα plus, η νέα οικολογική συσκευασία του η οποία ενσωματώνει χαρτόνι στην παραγωγή της για να μειώσει κατά 75% τη χρήση πρωτογενούς πλαστικού.

- Το Anthelios Dermo-Pediatrics Invisible Spray SPF50+ διαθέτει έναν πανίσχυρο συνδυασμό φίλτρων κατά της ακτινοβολίας UVB και UVA και αντιοξειδωτικών, που θωρακίζουν το δέρμα απέναντι στις επιπτώσεις της υπέρυθρης ακτινοβολίας και της ρύπανσης. Επιπλέον, η τεχνολογία NETLOCK σχηματίζει ένα ισχυρό δίκτυο προστασίας που εξασφαλίζει ομοιόμορφη, σταθερή και εξαιρετικά ανθεκτική προστασία με την πιο ανάλαφρη, αόρατη υφή που δεν κολλάει και δεν αφήνει λευκά σημάδια.

- Το Anthelios Dermo-Pediatrics Wet Skin Gel Lotion SPF50+ είναι ένα αόρατο τζελ το οποίο παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος στο ευαίσθητο δέρμα των παιδιών. Συγχρόνως, η Wetskin Technology δημιουργεί ένα υδρόφοβο φιλμ στην επιφάνεια του δέρματός τους, που απωθεί το νερό. Έτσι, ο πολύ υψηλός δείκτης προστασίας SPF50+ διατηρείται ακόμα και όταν εφαρμόζεται σε βρεγμένο δέρμα. Υποαλλεργικό, φωτοσταθερό και χωρίς άρωμα, χρησιμοποιείται τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα.

- Το νέο Anthelios Family Spray SPF50+ είναι ένα αντηλιακό για όλη την οικογένεια, κατάλληλο για το ευαίσθητο δέρμα ενήλικων και παιδιών. Προσφέρει πολύ υψηλή προστασία ευρέως φάσματος, διαθέτει την τεχνολογία NETLOCK που «κλειδώνει» τα φίλτρα σε ένα εξαιρετικά λεπτό φιλμ που δεν αφήνει λευκά σημάδια στην επιδερμίδα και δεν είναι λιπαρό αλλά είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό, τον ιδρώτα και την άμμο. Κυκλοφορεί σε οικογενειακή συσκευασία από 85% ανακυκλωμένο πλαστικό.

- Το Anthelios Dermo-Pediatrics Baby Lotion SPF50+ είναι ένα ειδικά μελετημένο αντηλιακό για μωρά άνω των 6 μηνών, το οποίο παρέχει πολύ υψηλή προστασία ευρέος φάσματος για το ευαίσθητο ή ατοπικό δερματάκι τους. Εκτός από τον πανίσχυρο συνδυασμό φίλτρων ενάντια στις UVB και τις UVA, περιέχει και βούτυρο καριτέ που ενυδατώνει και ενισχύει τον προστατευτικό δερματικό φραγμό αλλά και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay που καταπραΰνει. Έχει απαλή, ανακουφιστική βελούδινη υφή και είναι ορατό κατά την εφαρμογή για να ελέγχετε αν κάθε περιοχή του δέρματος του μωρού είναι προστατευμένη. Να σημειώσουμε εδώ τη σύσταση των ειδικών: τα βρέφη κάτω των 6 μηνών δεν θα πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Ωστόσο, στην περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό, θα πρέπει να καλύπτετε με ρουχαλάκια όσο μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματός τους είναι εφικτό, να προστατεύετε με βρεφικό αντηλιακό τα σημεία που μένουν εκτεθειμένα, να τους φοράτε καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Πώς θα εφαρμόσετε σωστά το παιδικό αντηλιακό

- Απλώστε το αντηλιακό 15 με 30 λεπτά πριν τα παιδιά εκτεθούν στον ήλιο.
- Μην ξεχνάτε τα αυτιά, τους αγκώνες, τα πέλματα, τις κλειδώσεις πίσω από τα γόνατα, τους ώμους, τον αυχένα τους- τα σημεία, δηλαδή, που συνήθως αφήνουμε χωρίς αντηλιακό με αποτέλεσμα συχνά να καίγονται. Σηκώστε τις τιράντες του μαγιό και απλώστε το αντηλιακό στην επιδερμίδα. 
- Εφαρμόστε γενναιόδωρες ποσότητες αντηλιακού στο πρόσωπο και το σώμα τους- πιο συγκεκριμένα, 1 κουταλιά του γλυκού στο πρόσωπο και 2 κουταλιές της σούπας στο σώμα και τα άκρα. 
- Επαναλάβετε την εφαρμογή περίπου κάθε 2 ώρες και πάντα μετά το κολύμπι, το σκούπισμα με την πετσέτα ή αν έχουν ιδρώσει πολύ, ακόμα και αν το αντηλιακό που χρησιμοποιείτε είναι πολύ ανθεκτικό στο νερό.

Οι ειδικοί τονίζουν: το αντηλιακό είναι ένας πανίσχυρος σύμμαχος ενάντι στην βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, όμως δεν παρέχει 100% προστασία. Η γενναιόδωρη ποσότητα προϊόντος σε πρόσωπο και σώμα και η τακτική ανανέωσή του είναι απαραίτητα προκειμένου το αντηλιακό να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση προστασίας. Συγχρόνως, όμως, θα πρέπει όσο είναι εφικτό να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες που η ακτινοβολία είναι πιο έντονη (11:00-16:00) και να προσφέρετε έξτρα προστασία στην ευαίσθητη επιδερμίδα των παιδιών φορώντας τους ρουχαλάκια με πυκνή ύφανση, πλατύγυρο καπέλο και γυαλιά ηλίου καλής ποιότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ