Η φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος

Τραχιά όψη, λεπτές γραμμές, αίσθηση τραβήγματος, θαμπάδα: αυτός είναι ο τρόπος της επιδερμίδας να εκπέμπει SOS όταν τα επίπεδα της πολύτιμης υγρασίας της έχουν διαταραχτεί.

Η τεράστια σημασία της ενυδάτωσης, είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουμε όταν ξεκινάμε να φροντίζουμε την επιδερμίδα μας- μην ξεχνάτε ότι το δέρμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό. Ο ρόλος του είναι καθοριστικός στην ισορροπία και καλή λειτουργία του δέρματος καθώς φροντίζει να το διατηρεί απαλό και ελαστικό, ενώ είναι απαραίτητο και για τη δράση των ενζύμων που συμβάλλουν στον σχηματισμό της κεράτινης στιβάδας και στη φυσική διαδικασία απολέπισης. Σε έναν ιδανικό κόσμο, δεν θα χρειαζόταν να ανησυχούμε για τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων υγρασίας στην επιδερμίδα – αυτό, εξάλλου, είναι μία από τις «ευθύνες» του επιδερμιδικού φραγμού. Όμως, δυστυχώς, οι εξωτερικές επιθέσεις στις οποίες είναι συνεχώς εκτεθειμένη η επιδερμίδα, όπως ο ήλιος, η ρύπανση, η χαμηλή υγρασία στους εσωτερικούς χώρους από τo air condition ή τη θέρμανση, η ζέστη ή το έντονο κρύο, αλλά και παράγοντες όπως η αυξημένη κατανάλωση καφέ, η περιορισμένη πρόσληψη νερού, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές κ.α., προκαλούν την απώλεια υγρασίας που εκδηλώνεται με τα γνωστά σημάδια αφυδάτωσης. Εδώ αξίζει να διευκρινίσουμε τη διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην αφυδατωμένη και την ξηρή επιδερμίδα: παρότι πολλά από τα συμπτώματα είναι κοινά, η αφυδάτωση μπορεί να εμφανιστεί σε οποιονδήποτε τύπο δέρματος και αφορά στην απώλεια νερού στην επιφανειακή στιβάδα του δέρματος ενώ η ξηρότητα αφορά σε έναν συγκεκριμένο τύπο δέρματος και σχετίζεται με την έλλειψη νερού αλλά και λιπιδίων. 

Τα καλά νέα είναι πως η αφυδάτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με την κατάλληλη φροντίδα. Η σειρά Hydraphase HA δημιουργήθηκε ακριβώς για τη φροντίδα του αφυδατωμένου δέρματος, την αντιμετώπιση της θαμπής όψης και των σημαδιών κούρασης:

- Το Hydraphase Intense Serum είναι ένα συμπύκνωμα σε μορφή τζελ που προσφέρει άμεση ενυδάτωση στο πολύ αφυδατωμένο, ευαίσθητο δέρμα. Το Υαλουρονικό Οξύ που περιέχει, γνωστό για τις ισχυρές ενυδατικές του ιδιότητες, σε συνδυασμό με το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, τροφοδοτούν το δέρμα με υγρασία για 24 ώρες. Επιπλέον, η αργινίνη και η σερίνη φροντίζουν να συγκρατούν το νερό, ενισχύοντας το αποτέλεσμα εντατικής ενυδάτωσης που τόση ανάγκη έχει το αφυδατωμένο και πολύ αφυδατωμένο δέρμα.

- Ιδανική για την αφυδατωμένη επιδερμίδα και την αντιμετώπιση της θαμπάδας, η Hydraphase HA Legere είναι ανάλαφρη, απαλή αλλά εντατική ενυδατική φροντίδα 72 ωρών, για κανονικό προς μικτό δέρμα. Η σύνθεσή της αποτελείται από έναν μοναδικό συνδυασμό Ιαματικού Νερού της La Roche-Posay, γνωστό για τις φυσικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες, με Υαλουρονικό Οξύ που προέρχεται από πράσινη βιοτεχνολογία μέσω μιας διαδικασίας βιο-ζύμωσης με χρήση φυτικών σακχάρων.

- Η Hydraphase HA Intense Riche έχει μια πιο πλούσια, κρεμώδη υφή, ιδανική για την κανονική προς ξηρή επιδερμίδα. Και σε αυτή τη σύνθεση πρωταγωνιστεί το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay με το Υαλουρονικό Οξύ που προέρχεται από πράσινη βιοτεχνολογία, ένας συνδυασμός που ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα για 72 ώρες ενώ παράλληλα τη «γεμίζει» και αποκαλύπτει τη φυσική λάμψη της.

- Ειδικά μελετημένη την αφυδατωμένη, ντελικάτη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, η Hydraphase HA Intense Eyes καταπολεμά τους μαύρους κύκλους, τις σακούλες, το πρήξιμο των βλεφάρων που οφείλεται σε κούραση. Η σύνθεσή της κλείνει στην καρδιά της τον βαθιά ενυδατικό συνδυασμό Ιαματικού Νερού La Roche-Posay με υαλουρονικό οξύ πράσινης βιοτεχνολογίας ενώ η μη λιπαρή, τζελ υφή της αφήνει μια ανακουφιστική αίσθηση δροσιάς στην περιοχή των ματιών.