Η σωστή απολέπιση του δέρματος με ακμή

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ένα από τα πολλά πράγματα που σε απελπίζουν όταν έχεις δέρμα με τάση ακμής είναι το ποσοστό των αντικρουόμενων απόψεων γύρω από την απολέπιση.

 

Διάβασε τη συνέχεια για να μάθεις πώς να απολεπίζεις σωστά το δέρμα με τάση ακμής, χωρίς όλα αυτά τα τριψίματα και τα γδαρσίματα…

 

Τι να μην κάνεις όταν κάνεις απολέπιση

 

Η υπερβολική απολέπιση είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Όλοι μας είμαστε ένοχοι για τη λίγο πιο σκληρή απολέπιση που κάνουμε στο πρόσωπό μας, ή την πιο συχνή από όσο είναι αναγκαίο, πιστεύοντας ότι έτσι καθαρίζουμε πιο σχολαστικά το δέρμα μας.

 

Λάθος. Εντελώς λάθος! Αντί να βοηθά το δέρμα, η υπερβολική απολέπιση θα κάνει το δέρμα ξηρό, χωρίς άνεση, κόκκινο και τραχύ.

 

Αν όντως διαπιστώσεις ότι το δέρμα σου γίνεται υπερβολικά ξηρό, μείωσε άμεσα τις φορές που κάνεις απολέπιση, για να επανέλθεις σ’ αυτήν προοδευτικά και ήπια.

 

Η ηπιότητα είναι ένας ακόμα σημαντικός κανόνας τον οποίο θα πρέπει να τηρούν όσοι/ες έχουν δέρμα με τάση ακμής.

 

Όπως ίσως ξέρεις, όταν έχεις δέρμα με τάση ακμής, η επιθετική φροντίδα του δέρματός σου μπορεί να τραυματίσει τα σπυράκια, να εντείνει την ευαισθησία ακόμα και να αυξήσει τη φλεγμονή .

 

Απόφυγε τα απολεπιστικά με κόκκους αν έχεις ευαίσθητο ή ευερέθιστο δέρμα, αντίθετα, προτίμησε μια λοσιόν ή ένα καθαριστικό και χρησιμοποίησε ένα απαλό γάντι απολέπισης. Τα scrubs που περιέχουν απολεπιστικούς κόκκους θα πρέπει να αποφεύγονται γιατί είναι πολύ σκληρά με το ακνεϊκό ή το ευαίσθητο δέρμα...

 

Επιλέγοντας τη σωστή απολέπιση για το δέρμα με τάση ακμής Αντί για scrub, χρησιμοποίησε μια Στυπτική Λοσιόν Effaclar η οποία περιέχει μικρο-απολεπιστικά συστατικά που δεν θα ερεθίσουν το ευαίσθητο δέρμα.

 

Η λοσιόν είναι ιδιαίτερα καλή για όσους/ες έχουν δέρμα με τάση ακμής γιατί περιέχει LHA τα οποία δρουν με παρόμοιο τρόπο, όπως το σαλικυλικό οξύ, απολεπίζοντας και απομακρύνοντας τα βακτήρια από τους πόρους.

 

Η κερατολυτική δράση που έχει το οξύ, επιταχύνει την κυτταρική ανανέωση και βοηθά στη διαδικασία απαλλαγής από τα νεκρά δερματικά κύτταρα.

 

Ποια προϊόντα θα πρέπει να χρησιμοποιώ μετά την απολέπιση;

 

Είναι σημαντικό να ενυδατώνεις το ακνεϊκό δέρμα σου μετά την απολέπιση. Η διαδικασία της απολέπισης μπορεί να προκαλέσει απίστευτη ξηρότητα στο δέρμα σου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικό σμήγμα, που παράγεται για να την αντισταθμίσει.

 

Η χρήση ενυδατικής είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να επανυδατώσεις το δέρμα σου μετά την απολέπιση.

 

Συνέχισε μετά την απολέπιση με το Effaclar DUO [+]. Η σύνθεση εξασφαλίζει ότι το δέρμα ενυδατώνεται , χωρίς τις δυσμενείς επιπτώσεις ορισμένων ενυδατικών, τη γυαλάδα και τη λιπαρότητα.

 

Το Effaclar DUO [+] καταφέρνει να λύσει τα προβλήματα με τα σπυράκια, αποφράζοντας τους πόρους και λειαίνοντας την υφή του δέρματος με τάση ακμής . Η σωστή απολέπιση είναι στ’ αλήθεια τόσο απλή!

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική