5 καθημερινές συμβουλές για το ατοπικό δέρμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Πολλές περιπτώσεις της ατοπικής δερματίτιδας συνήθως υποχωρούν πριν την ηλικία των δέκα ετών.

 

Ανακαλύψτε μερικές απλές καθημερινές συμβουλές για να περιορίσετε τη δυσφορία του δέρματος με ατοπία και να βελτιώσετε τη καθημερινότητα των παιδιών με ατοπική δερματίτιδα.

 

1) ΜΠΑΝΙΟ ΜΕ ΑΠΑΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟÏΟΝΤΑ

 

Αποφύγετε τα προϊόντα που αφρίζουν στο μπάνιο όταν πλένετε παιδιά με ατοπικό δέρμα. Προτιμήστε καθαριστικά, όπως το LIPIKAR Syndet ή το LIPIKAR Surgras, που καθαρίζουν το δέρμα χωρίς να προκαλούν ερεθισμό.

 

Επίσης, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε σαμπουάν κατάλληλα ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα, όπως είναι το KERIUM Doux.

 

2) Η ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΣΚΟΝΗ

 

Η ατοπία έχει γενετική προδιάθεση και πολλές φορές υπάρχει κίνδυνος για ανάπτυξη και άλλων αλλεργιών. Θα πρέπει επομένως να ελέγχεται η παρουσία ακάρεων σκόνης στο σπίτι.

Καθαρίζετε τακτικά με ηλεκτρική σκούπα και αερίζετε τα δωμάτια καθημερινά, ιδιαίτερα τα υπνοδωμάτια.

Εάν χρειαστεί, αγοράστε προστατευτικά στρωμάτων και μαξιλάρια που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύουν από τα ακάρεα σκόνης.

 

3) ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ

 

Η ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από κνησμό, ο οποίος μπορεί να ενοχλήσει τα παιδιά ακόμα και τη νύχτα.

Διαφυλάξτε ένα ήσυχο ύπνο για το παιδί σας διατηρώντας τη θερμοκρασία του δωματίου μεταξύ 18 και 20 βαθμών: αυτό θα εμποδίσει την ατμόσφαιρα να γίνει υπερβολικά ξηρή.

 

4) ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΑΠΟ ΒΑΜΒΑΚΙ

 

Όταν ντύνετε το παιδί σας, θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη δύο πράγματα: τη ζέστη και το ύφασμα. Είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγετε την υπερβολική εφίδρωση που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Το μαλλί και τα συνθετικά υφάσματα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται.

Στη θέση τους, επιλέξτε βαμβακερά ρούχα που είναι πιο μαλακά για την επιδερμίδα.

 

5) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΦΙΔΡΩΣΗ

 

Η συμμετοχή σε αθλήματα δεν απαγορεύεται στα παιδιά με ατοπικό δέρμα.

 

Ωστόσο, προσοχή με τις δραστηριότητες που προκαλούν υπερβολική εφίδρωση.

 

Μετά την άσκηση, να τους υπενθυμίζετε να κάνουν αμέσως ντους και να απλώνουν το LIPIKAR Baume AP+, ένα βάλσαμο αναπλήρωσης λιπιδίων που προστατεύει από τον ερεθισμό και το ξύσιμο καιπροσφέρει άμεση ανακούφιση.