Αντιηλιακή Κρέμα για Λιπαρά Δέρματα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ένας μεγάλος μύθος καταρρίπτεται: Ο ήλιος κάνει καλό στο λιπαρό δέρμα.

 

Το λιπαρό δέρμα επωφελείται από τον ήλιο το καλοκαίρι

 

Μύθος: Η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία δεν κάνει καλό σε κανένα τύπο δέρματος. Απλώς το καλοκαίρι λόγω της ήπιας αντιφλεγμονώδους δράσης του ήλιου, βελτιώνονται προσωρινά οι ατέλειες (σημάδια ακμής, κλπ). Συγχρόνως, όμως, οι ακτίνες UV ενεργοποιούν τους σμηγματογόνους αδένες, αυξάνουν το πάχος της επιδερμίδας και φράζουν τους πόρους, με αποτέλεσμα το φθινόπωρο, η λιπαρότητα και οι ατέλειες στο δέρμα να επανέρχονται δριμύτερες.

 

Το λιπαρό δέρμα έχει ανάγκη υψηλής αντηλιακής προστασίας

 

Αλήθεια: Η περίσσεια σμήγματος μπορεί να προστατεύει το δέρμα από την αφυδάτωση, όχι όμως και από τις ακτίνες UV. Επομένως, χρειάζεται υψηλή προστασία (SPF30) ευρέος φάσματος UVA/UVB, φωτοσταθερή, ενισχυμένη με αντιοξειδωτικά και καταπραϋντικά συστατικά. Ιδανικά η αντηλιακή κρέμα για το λιπαρό δέρμα θα πρέπει, επίσης, να μην είναι λιπαρή, να περιέχει συστατικά που ρυθμίζουν την έκκριση σμήγματος και καταπολεμούν τη γυαλάδα.

 

Οι αντηλιακές κρέμες είναι ακατάλληλες για το λιπαρό δέρμα

 

Μύθος και αλήθεια: Παλιότερα, οι αντηλιακές κρέμες υψηλής προστασίας είχαν πράγματι πολύ πλούσια και λιπαρή υφή γιατί τα παραδοσιακά φίλτρα που χρησιμοποιούνταν για να απορροφούν τις ακτίνες UV ήταν λιποδιαλυτά, ενώ για να μην αλλοιώνονται με το νερό και τον ιδρώτα και να παραμένουν σταθερά στο δέρμα , οι συνθέσεις εμπλουτίζονταν με ακόμα περισσότερα έλαια . Η παρασκευαστική αυτή αδυναμία τις έκανε ακατάλληλες για το λιπαρό δέρμα καθώς έφραζαν τους πόρους και δημιουργούσαν μαύρα στίγματα.Τα τελευταία χρόνια όμως, οι ειδικά σχεδιασμένες για το λιπαρό δέρμα, αντηλιακές κρέμες, χάρη στην τεχνολογία αιχμής που εφαρμόζεται στη σύνθεσή τους, εξασφαλίζουν υψηλή προστασία, δράση κατά της λιπαρότητας και των ατελειών, έχουν ανάλαφρες υφές και επιπλέον προσφέρουν ένα τέλειο ματ αποτέλεσμα.