Ατοπική Δερματίτιδα σε βρέφη

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Βρεφικό δέρμα με έκζεμα: ανακαλύψτε ένα πρόγραμμα που θα αλλάξει τη ζωή σας

 

Όταν ένα βρέφος υποφέρει από έκζεμα, επηρεάζεται ολόκληρη η οικογένεια, τόσο συναισθηματικά, όσο και στην καθημερινότητά της.

 

Για να βοηθήσουν τους γονείς και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των παιδιών, τα Εργαστήρια της La Roche-Posay δημιούργησαν τη σειρά LIPIKAR που ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος με τάση ατοπίας.

 

Ανυπόφορος κνησμός

 

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια δερματική πάθηση που μπορεί να εμφανιστεί σε βρέφη από την ηλικία των τριών μηνών.

Εντοπίζεται συνήθως στο πρόσωπο, καθώς, όμως, τα βρέφη μεγαλώνουν μπορεί να εμφανιστεί στις πτυχώσεις του δέρματος γύρω από τα γόνατα, τους καρπούς και τους αγκώνες.

 

Η ξηρότητα και οι αλλαγές στον προστατευτικό φραγμό του δέρματος είναι συμπτώματα της πάθησης αυτής, τα οποία διευκολύνουν τη διείσδυση αλλεργιογόνων και προξενούν κνησμό που υπονομεύει την ποιότητα ζωής του παιδιού: διακεκομμένο ύπνο, μεταβολές στη διάθεση και διαρκή δυσφορία...

Τα προβλήματα αυτά επηρεάζουν την ποιότητα ζωής ολόκληρης της οικογένειας.

 

Συχνά οι γονείς νιώθουν ανήμποροι όταν έχουν να αντιμετωπίσουν αυτή την πάθηση που προξενεί τόση δυσφορία και πόνο στο δέρμα των μικρών: ταλαιπωρημένα από το αίσθημα κνησμού, κλαίνε, γίνονται νευρικά και δεν μπορούν να κοιμηθούν.

 

Συμβουλές για να βελτιώσουμε τη ζωή των μικρών που υποφέρουν από έκζεμα

 

Με τον καιρό, η συχνότητα εμφάνισης της πάθησης μειώνεται, ενώ στο 50% των περιπτώσεων, το έκζεμα σταδιακά υποχωρεί μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

 

Για να ανταπεξέλθουν, οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να διαχειρίζονται τις υποτροπές και να φροντίζουν το δέρμα των μωρών τους, έτσι ώστε να προλάβουν περαιτέρω εξάρσεις.

 

Προκειμένου να περιορίσουν την φλεγμονή και τον κνησμό που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση, οι δερματολόγοι και οι παιδίατροι συχνά συνταγογραφούν τοπικά κορτικοστεροειδή φάρμακα, μία φορά την ημέρα, κατά προτίμηση το βράδυ.

 

Όταν υποχωρήσουν οι δερματικές αλλοιώσεις το κορτικοστεροειδές αντικαθίσταται από κάποιο μαλακτικό προϊόν.

Το LIPIKAR Baume AP+ παρασκευάστηκε από τα Δερματολογικά Εργαστήρια της La Roche-Posay ώστε να δρα στους διάφορους παράγοντες του δέρματος με έκζεμα, ελαττώνοντας τη συχνότητα των κρίσεων οξείας ξηρότητας.

 

• Καταπραΰνει άμεσα τον κνησμό.

 

• Επανορθώνει τον επιδερμικό φραγμό χάρη στη συνδυαστική δράση της Νιασιναμίδης και του Βούτυρου Καριτέ σε συγκέντρωση 20%.

 

• Αποκαθιστά και σταθεροποιεί την ισορροπία του μικροβιώματος.

 

Για να προσφέρετε στο δέρμα του μωρού σας ανακούφιση που διαρκεί, επιλέξτε ένα προϊόν και μην το αλλάξετε.

Δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε πολλαπλά προϊόντα ή τη μία μετά την άλλη θεραπεία: επιλέγοντας το LIPIKAR Baume AP+ στοχεύετε στους κύριους παράγοντες του δέρματος με έκζεμα.

 

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε μπάνιο το μωρό σας

 

Για να ενισχύσετε και να βελτιστοποιήσετε το πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος του μικρού σας, προσέξτε ιδιαίτερα όταν πλένετε και καθαρίζετε το δέρμα του:

 

• Χρησιμοποιείτε πολύ ήπια καθαριστικά προϊόντα, όπως το LIPIKAR Syndet AP+ που είναι κατάλληλο για το εύθραυστο δέρμα του μωρού σας.

 

• Προτιμήστε τα χλιαρά ντους από τα υπερβολικά ζεστά μπάνια.

 

• Όταν βγάζετε το μωρό σας από το νερό, σκουπίστε σχολαστικά το δέρμα του ταμπονάροντάς το απαλά.

 

Έτσι απορροφούνται καλύτερα στο δέρμα τα ενεργά συστατικά της μαλακτικής ή της κορτικοστεροειδούς κρέμας. Οι κρέμες θα πρέπει να εφαρμόζονται μέσα στα 10 πρώτα λεπτά μετά το ντους ή το μπάνιο του μωρού σας.

 

• • Facebook