Εξανθήματα: Ένα από τα βασικά συμπτώματα αλλεργίας

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Οι αλλεργίες είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έχει πολλές παρενέργειες, με πιο γνωστό αυτό της εμφάνισης των εξανθημάτων.

 

Θα πρέπει, λοιπόν, να είστε σε θέση να αναγνωρίσετε τα συμπτώματα της αλλεργίας και να προσφέρετε στον εαυτό σας την κατάλληλη θεραπεία.

 

Τι προκαλεί την αλλεργία;

 

Η αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό και στο δέρμα σας μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες.

 

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι εμφανίζουν εξανθήματα αν ακουμπήσουν κάποιο φυτό, όπως τσουκνίδα.

Καθημερινά, μπορεί να έρθετε σε επαφή με δεκάδες πράγματα που μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα, λόγω δερματικής αλλεργίας σε αυτά.

 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να ερεθίσουν την επιδερμίδα σας ή να προκαλέσουν κάποια αλλεργική αντίδραση στον οργανισμό σας, η οποία εκδηλώνεται με εξανθήματα. Όχι όμως μόνο με αυτά.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα αλλεργίας;

 

Συνήθως τα εξανθήματα σε μια αλλεργία εκδηλώνονται γύρω από το σημείο όπου έγινε η επαφή με το αλλεργιογόνο.

 

Ένα άλλο σύμπτωμα αλλεργίας έχει να κάνει με τον χρόνο με τον οποίο εμφανίζεται το εξάνθημα: κάποιες φορές μπορεί να περάσουν κάποιες ημέρες πριν αυτό εμφανιστεί.

 

Αντίθετα, όταν έρχεστε σε επαφή με κάποιον ερεθιστικό παράγοντα, στον οποίο δεν έχετε αλλεργία, τότε το εξάνθημα εμφανίζεται αμέσως στο σημείο, όπου έγινε η επαφή.

 

Τι πραγματικά όμως συμβαίνει στο δέρμα όταν εμφανίζονται τα συμπτώματα αλλεργίας;

 

Το δέρμα μπορεί να κάνει φουσκάλες, ή μπορεί να εμφανίσει κόκκινα εξανθήματα με ανώμαλη επιφάνεια. Ομοίως, μπορεί να νιώσετε έντονη αίσθηση του κνησμού και του καψίματος.

Πολύ σημαντικό εδώ είναι πως στην αλλεργία, ο κνησμός είναι πιο έντονος και επώδυνος.

 

Πώς μπορείτε να προστατέψετε το δέρμα σας;

 

Η περιποίηση του δέρματος σε πρόσωπο και σώμα ξεκινάει από τη στιγμή που θα εντοπίσετε ότι το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο έως και δυσανεκτικό.

 

Μην περιμένετε να εκδηλωθεί κάποιο εξάνθημα αλλεργίας για να αρχίσετε την κατάλληλη θεραπεία.

Προτιμήστε προϊόντα περιποίησης που προσφέρουν ολοκληρωμένη, καθημερινή φροντίδα.

 

Μια σειρά που ξεχωρίζει είναι αυτή της TOLERIANE από τη La Roche-Posay.

Περιλαμβάνει προϊόντα υψηλής ανοχής, η σύνθεση των οποίων περιέχει τα ελάχιστα δυνατά συστατικά ώστε να περιορίζεται ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργιών.

 

Ανακουφίζει άμεσα το δέρμα και εξασφαλίζει άνεση που διαρκεί. Χωρίς άρωμα, χωρίς συντηρητικά και χωρίς οινόπνευμα, η σειρά TOLERIANE συστήνεται για την καταπράυνση του ευαίσθητου ή ερεθισμένου δέρματος.

 

Ποιο προϊόν ταιριάζει στις ανάγκες σας;

 

Όπως αναφέραμε, είναι σημαντικό να προστατεύετε το δέρμα σας, προλαμβάνοντας τυχόν εξάρσεις της αλλεργίας.

Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε την Toleriane Ultra ως ενυδατική κρέμα προσώπου στην υφή που σας ταιριάζει καλύτερα και να τη χρησιμοποιείτε πρωί και βράδυ.

 

Ενώ για την καθημερινή ανανέωση και προστασία του δέρματός σας, αυτό που χρειάζεστε είναι το Toleriane Ultra 8: Μια καταπραϋντική, ενυδατική φροντίδα, σε ελαφριά υφή mist, για ένα άμεσο ενυδατικό boost που διαρκεί, επανορθώνοντας τον επιδερμικό φραγμό.

 

Είναι αυτή η καθημερινή φροντίδα, που συνδυάζει το Ιαματικό Νερό της La Roche-Posay, ένα φυσικό καταπραϋντικό και αντι-ερεθιστικό συστατικό με 8 απαραίτητα συστατικά για ένα άμεσο αποτέλεσμα βαθιάς ενυδάτωσης που διαρκεί.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

placeholder Ευαίσθητο και αλλεργικό δέρμα: 4 tips καταπράυνσης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πολύμορφο εξάνθημα εκ φωτός: μ&iot...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Πώς να αποφύγεις τις φωτοαλλεργίες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ