Η δράση του serum προσώπου με βιταμίνη C κατά των ρυτίδων

Ρυτίδες, θαμπάδα, ανομοιόμορφος τόνος, ξηρότητα: αυτά είναι τα βασικά σημάδια γήρανσης που «γράφουν» στο πρόσωπο ως αποτέλεσμα ενδογενών και εξωγενών παραγόντων, με τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούνται και από την ηλιακή ακτινοβολία να έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την επιτάχυνση της εμφάνισής τους στην επιδερμίδα. (1) Τα καλά νέα είναι ότι πλέον, έχουμε στη διάθεσή μας πολύ ισχυρά «όπλα», τα οποία επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης, στοχεύουν στους μηχανισμούς που προκαλούν τις φθορές αλλά και διορθώνουν όσες έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Βιταμίνη C: Αποτελεσματική (και) κατά των ρυτίδων

Απέναντι στις non-stop επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, το δέρμα δεν μένει με... σταυρωμένα χέρια. Διαθέτει μια φυσική δεξαμενή αντιοξειδωτικών που δίνουν σκληρές μάχες για να αποτρέψουν την βλαπτική δράση των ελευθέρων ριζών, με τη βιταμίνη C να δίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα κατά της πρόωρης γήρανσης. Όμως, αυτά τα φυσικά αποθέματα δεν αρκούν και, δυστυχώς, το δέρμα δεν διαθέτει την ικανότητα να συνθέσει τα περισσότερα από αυτά τα αντιοξειδωτικά, μεταξύ των οποίων και η πολύτιμη βιταμίνη C. Η τοπική εφαρμογή της βιταμίνης C, και πιο συγκεκριμένα, της καθαρής βιταμίνης C (L-ασκορβικό οξύ), έρχεται να αναπληρώσει αυτό το «κενό» με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο: το πανίσχυρο αυτό αντιοξειδωτικό, αποδεδειγμένα εξουδετερώνει το οξειδωτικό στρες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία στην επιδερμίδα και αναστέλλει τις βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες στο κολλαγόνο. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει και σημαντική αντιγηραντική δράση, υποστηρίζοντας τους παράγοντες που συμμετέχουν στη δημιουργία του κολλαγόνου. Με άλλα λόγια: η βιταμίνη C προλαμβάνει τις ρυτίδες και συμβάλλει στη βελτίωση της όψης τους τόσο με την ισχυρή αντιοξειδωτική όσο και με την αποδεδειγμένη αντιγηραντική δράση της. (2) Και φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε άλλη μία σημαντική ιδιότητά της, τη δράση της κατά των καφέ κηλίδων (αναστέλλοντας την δράση της τυροσινάσης, του βασικού ενζύμου που συμμετέχει στη σύνθεση της μελανίνης) και της θαμπάδας, δύο ακόμα βασικών χαρακτηριστικών της γήρανσης της επιδερμίδας.

Pure Vitamin C10: Η καθημερινή σας, απαραίτητη δόση Βιταμίνης C!

Με μια τόσο εντυπωσιακή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, αλλά και με το εξαιρετικά ασφαλές προφίλ της, η βιταμίνη C κατέχει επάξια μία από τις πρώτες θέσεις στη λίστα με τα πιο δημοφιλή συστατικά της κοσμετολογίας και, φυσικά, έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας. Μετά, λοιπόν, από μία σπουδαία καινοτομία με βάση το Υαλουρονικό Οξύ το 2018, η La Roche-Posay στρέφει την προσοχή της στη βιταμίνη C και υπογράφει το νέο Pure Vitamin C10 Αναζωογονητικό Serum προσώπου- απαραίτητο σε κάθε skincare ρουτίνα.

Ο μοναδικός αυτός ορός αντιγήρανσης συνδυάζει:
- 10% Καθαρής Βιταμίνης C, που ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, περιορίζει την πολλαπλασιασμό των ελευθέρων ριζών, μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές
- Σαλικυλικό Οξύ που απολεπίζει απαλά την επιφάνεια του δέρματος και διευκολύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων
- Neurosensine και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay που καταπολεμούν τη φλεγμονή και μειώνουν τις νευρογενείς αντιδράσεις, καταπραΰνοντας σε βάθος το δέρμα.

Το Pure Vitamin C10 Serum έχει φυσιολογικό pH, 5.5, το οποίο επιτρέπει την αποδέσμευση της βιταμίνης C σε ενεργή μορφή και τη διατηρεί σταθερή στο χρόνο. Επίσης, εξασφαλίζει στο προϊόν μέγιστη ανοχή, ενώ σε συνδυασμό και με το Neurosensine και το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, καθιστά τη σύνθεσή του ιδανική για καθημερινή χρήση ακόμα και στο πιο ευαίσθητο δέρμα. Μέρα με τη μέρα, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες λειαίνονται, ο τόνος του δέρματος γίνεται πιο λαμπερός, η όψη του πιο φρέσκια και νεανική- σα να μεταμορφώνεται, το πρόσωπο αποκτά πιο λεία υφή, πιο ομοιόμορφο τόνο, ενώ αποκαλύπτεται η φυσική του φωτεινότητα.

Πηγές:
1. Debacq‐Chainiaux F, Leduc C, Verbeke A, Toussaint O. UV, stress andaging. Dermatoendocrinol. 2012;4(3):236‐240.
2. Al‐Niaimi F, Chiang NYZ. Topical vitamin C and the skin: mechanisms of action and clinical applications. J Clin Aesthet Dermatol. 2017;10(7):14‐17.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ