Η λύση για την ξηρή επιδερμίδα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Όταν ήταν μικρή, η Γιάννα είχε ξηρή επιδερμίδα.

Υπέφερε από αίσθηση τραβήγματος και τσιμπήματος, σε συνδυασμό με κνησμό. Η κατάσταση της επιδερμίδας της έδειχνε να επιδεινώνεται τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

 

Ευτυχώς, οι κρέμες ενυδάτωσης αποκατέστησαν αποτελεσματικά την άνεση στην επιδερμίδα της!

 

ΞΗΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Είχατε πάντα ξηρή επιδερμίδα; Ναι, όταν ήμουν μικρή, είχα πάντα ξηρή επιδερμίδα και ένιωθα έντονο τράβηγμα και με ενοχλούσε.

Τα πράγματα ήταν χειρότερα το καλοκαίρι. Με την οικογένειά μου περνούσαμε λίγες εβδομάδες στη θάλασσα, στο σπίτι της γιαγιάς.

Ο ήλιος και η θάλασσα έκαναν την επιδερμίδα μου τελείως ξηρή! Το δέρμα μου κυριολεκτικά ρουφούσε την αντηλιακή κρέμα και το γαλάκτωμα για μετά την ηλιοθεραπεία. Το ίδιο ισχύει και σήμερα!

 

ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΟΣ & ΦΑΓΟΥΡΑΣ

 

Αισθάνεστε τράβηγμα και φαγούρα στην επιδερμίδα σας… Πώς ακριβώς θα περιγράφατε αυτό που νιώθετε;

 

Νιώθω σαν η επιδερμίδα μου να τραβάει δυνατά σε όλο μου το σώμα. Τη νιώθω τεντωμένη και σαν να τσιμπάει. Η επιδερμίδα μου αρχίζει να με τρώει μετά από λίγες ημέρες, αν δεν βάλω ενυδατική κρέμα.

 

Είναι εξαιρετικά ενοχλητικό, κυρίως στα πόδια και τους βραχίονές μου. Και βέβαια, δεν μπορώ να σας περιγράψω πώς νιώθω τα χέρια μου τον χειμώνα! Γίνονται τόσο ξηρά που μοιάζουν σαν να είναι γεμάτα ρυτίδες.

 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΞΗΡΟΤΗΤΑΣ

 

Οι κρέμες ενυδάτωσης καταπραΰνουν την επιδερμίδα σας;

 

Ναι! Είναι σημαντικές! Πρέπει να βάζω κρέμα στα πόδια μου μετά το ντους κάθε μέρα! Όταν ξυπνάω αργά το πρωί ή όταν δεν έχω χρόνο να βάλω κρέμα, νιώθω αμέσως τράβηγμα και φαγούρα στην επιδερμίδα μου. Κυρίως τον χειμώνα, όταν ο κρύος αέρας περνάει μέσα από το παντελόνι! Για μένα, άνεση στην επιδερμίδα σημαίνει άνεση στη ζωή.

 

Επομένως, χρησιμοποιώ πάντα ενυδατική κρέμα!