Ιατρικό μακιγιάζ για την κάλυψη της ακμής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Στην εποχή μας, η ροδόχρους ακμή και η ακμή αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

 

Ωστόσο μετά τη θεραπεία, μπορεί να υπάρχουν κόκκινα σημεία και ουλές. Συνήθως, οι ασθενείς θέλουν να τα κρύβουν, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της αγωγής.

 

Πώς γίνεται; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά μας δίνει ένας δερματολόγος.

 

1. Η ΚΑΛΥΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ;

 

Προτιμώ τον όρο «μακιγιάζ» από τον όρο «κάλυψη». Ουσιαστικά πρόκειται για ιατρικό μακιγιάζ. Πριν από λίγα χρόνια, οι δερματολόγοι δεν συνιστούσαν το μακιγιάζ.

 

Σήμερα, κατανοούμε ότι βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών μας. Τα υπάρχοντα προϊόντα, που δεν περιέχουν άρωμα, συντηρητικά και είναι μη φαγεσωρογόνα, δεν ενέχουν κινδύνους ερεθισμών ή ευαισθητοποίησης.vΠροτείνω στους ασθενείς μου ιατρικό μακιγιάζ.

 

2. ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ;

 

Πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ πρέπει να αρχίζουν με μια βάση. Κατόπιν να χρησιμοποιούν διορθωτική βάση με το χρώμα που ταιριάζει περισσότερο στην επιδερμίδα. Πρέπει να εφαρμόζεται σε μικρές ποσότητες και να απλώνεται απαλά σε όλο το πρόσωπο.

 

Για την εξουδετέρωση των κόκκινων αποχρώσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολύ μικρή ποσότητα concealer πριν την εφαρμογή της βάσης. Για τις κοκκινίλες στο δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράσινο, συμπληρωματικό χρώμα, καθώς και κίτρινο για πιο έντονα χρωματισμένη επιδερμίδα.

 

3. ΓΕΝΙΚΑ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΣ;

 

Συζητώ συστηματικά με τους ασθενείς μου, όταν αναφερόμαστε, για παράδειγμα, σε μια αγωγή με λέιζερ ή αν εμφανίζουν ουλές ακμής. Διαβεβαιώνω τους ασθενείς μου, εξηγώντας τους ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης. Τους ζητώ να δοκιμάσουν την υφή των προϊόντων αυτών.

 

Προτείνω και μια επίδειξη των αποτελεσμάτων σε ένα κόκκινο σημείο. Οι ασθενείς πάντα εντυπωσιάζονται με το αποτέλεσμα! Στη συνέχεια, δείχνω τις βασικές τεχνικές του ιατρικού μακιγιάζ που είναι απλές και γρήγορες.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Τα είδη και η θεραπεία της ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Ατέλειες Επιδερμίδας: Effaclar K(+)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Τα οφέλη του ύπνου για την υγεία του δέρματος με σπυράκια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ