Καταπολέμηση ακμής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Συμβουλές για τη θεραπεία της ακμής στην πλάτη, στους γλουτούς και το τριχωτό της κεφαλής

 

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την «έκταση» της ακμής;

 

Μπορεί η ακμή να είναι συνυφασμένη με το πρόσωπο, ωστόσο το πρόβλημα σε κάποια άτομα μπορεί να είναι διάχυτο, επηρεάζοντας το κεφάλι, την πλάτη, το στέρνο, τους ώμους, τα χέρια, ακόμα και το εσωτερικό των γλουτών.

 

Πέρα από τους γνωστούς παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση της ακμής (λιπαρό δέρμα, ρύπανση, υγρασία, διατροφή, μικρόβια, όπως το βακτήριο P.Acnes και ο σταφυλόκοκκος, κληρονομικότητα, ορμονικές διακυμάνσεις, άγχος, φάρμακα), στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι εκτεταμένο σε όλο το σώμα, καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ενδυματολογικές επιλογές, η υπερβολική ζέστη και η χρήση ακατάλληλων ρούχων, καλλυντικών και προϊόντων φροντίδας του λιπαρού δέρματος με τάση ακμής.

 

Πώς να καταπολεμήσω την ακμή στα διάφορα σημεία του σώματος;

 

Για τη αποτελεσματική καταπολέμηση της ακμής, ακόμα και για τις περιοχές που δεν έχουμε συνηθίσει να εμφανίζονται σπυράκια, όπως η πλάτη, οι γλουτοί και το τριχωτό της κεφαλής, σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή φροντίδα του ευαίσθητου δέρματος με ειδικά προϊόντα.

 

 1. Φροντίστε το πρόσωπό σας με δερματολογικά προϊόντα, ειδικά σχεδιασμένα για το λιπαρό δέρμα με τάσης ακμής, όπως ένα αφρώδες gel καθαρισμού χωρίς σαπούνι, που ξεπλένεται με νερό και έπειτα εφαρμόστε μια λοσιόν που προσφέρει εξυγίανση.

 2. Συνεχίστε την ενυδατική φροντίδα με την κατάλληλη ενυδατική κρέμα και επιλέγετε πάντα καλλυντικά με την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» ή «δεν δημιουργεί ατέλειες», ειδικά σχεδιασμένα δηλαδή να αποτρέπουν την εκδήλωση ή επιδείνωση της ακμής.

 3. Φοράτε πάντα αντηλιακό, γιατί ο ήλιος επιδεινώνει την ακμή.

 4. Καταπολεμήστε την ακμή στην πλάτη, το στέρνο, τα χέρια και τους γλουτούς με προϊόντα απαλού καθαρισμού που απομακρύνουν τα ξένα σώματα και το περίσσιο σμήγμα, αφήνοντας το δέρμα καθαρό.

 5. Προτιμήστε ένα προϊόν που δεν περιέχει σαπούνι και έχει ουδέτερο pH.

 6. Αποφύγετε καθαριστικά που περιέχουν οινόπνευμα, χρωστικές ουσίες και parabens, διότι επιδεινώνουν την ακμή.

 7. Μετά το ντους, αφού σκουπιστείτε με απαλές κινήσεις, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα, κατάλληλη για το λιπαρό δέρμα με τάση για ακμή.

 8. Φοράτε πάντα καθαρά, άνετα ρούχα, αποφεύγοντας τα συνθετικά υφάσματα, ώστε το δέρμα να αναπνέει.

 9. Μην εκτίθεστε στον ήλιο χωρίς αντηλιακό. Για το ευαίσθητο δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής διαλέξτε ένα απαλό σαμπουάν, δοκιμασμένο υπό δερματολογικό έλεγχο, χωρίς σιλικόνη και parabens.

 10. Λούζετε τα μαλλιά με χλιαρό νερό κάνοντας απαλές μαλάξεις και αποφύγετε το στέγνωμα σε υψηλές θερμοκρασίες, καθώς και την υπερβολική χρήση προϊόντων styling.

 11. Φοράτε πάντα καπέλο, όταν εκτίθεστε στον ήλιο.

 

Συμβουλή

 

Μην ξεχνάτε ότι δεν πρέπει να ξύνετε ή να σπάτε τα σπυράκια. Αγαπήστε την επιδερμίδα σας, φροντίστε την με τα κατάλληλα προϊόντα, διατηρείτε μια σωστή διατροφή και περιορίστε το άγχος. Γίνετε ο καλύτερος σύμμαχος του εαυτού σας στην μάχη για καθαρό και υγιές δέρμα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Θεραπεία ακμής του προσώπου
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Εφηβική Ακμή: Είδη και Αντιμετώπιση
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Υπεροξείδιο του βενζοϋλίου για τη θεραπεία της ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ