3 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ

Μελαγχρωματικές διαταραχές και μακιγιάζ

header defaut article 3questions (LP54466).jpg

Στο πρόσωπο, οι λευκές κηλίδες (λεύκη) και οι μελαγχρωματικές κηλίδες (μέλασμα, χλόασμα, κ.ά.) μπορεί να είναι αντιαισθητικά. Οι παραδοσιακές βάσεις δεν μπορούν να τα διορθώσουν αποτελεσματικά. Ποιο μακιγιάζ προτείνετε; Πώς πρέπει να εφαρμόζεται; Οι συμβουλές ενός δερματολόγου.

1. ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ;

Μια μελαγχρωματική διαταραχή, είτε πρόκειται για υπομελάγχρωση είτε για υπερμελάγχρωση, μπορεί να επιδεινωθεί όταν η επιδερμίδα είναι ερεθισμένη.

Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές στη φροντίδα του προσώπου σας. Το μακιγιάζ πρέπει να αφαιρείται απαλά με ένα μη ερεθιστικό προϊόν που εφαρμόζεται με βαμβάκι. Τα προϊόντα μακιγιάζ πρέπει να έχουν ελαφριά υφή ώστε να εφαρμόζονται και να αφαιρούνται εύκολα.

2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΕΛΑΓΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ;

Βεβαίως. Τα προϊόντα μακιγιάζ που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τη διόρθωση ατελειών και ονομάζονται «διορθωτικές βάσεις».

Είναι πιο πλούσιες σε χρωστικές από τις παραδοσιακές βάσεις, επομένως προσφέρουν μεγαλύτερη κάλυψη. Έχουν απαλή δομή και έτσι εφαρμόζονται εύκολα. Επίσης, η σύνθεσή τους είναι σχεδιασμένη για χρήση σε ευαισθητοποιημένη επιδερμίδα και δεν δημιουργούν κινδύνους αλλεργίας ή ερεθισμών.

3. ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ;

Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε τη χροιά σας ομοιόμορφη, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι φυσικό.

Σε περίπτωση μελαγχρωματικών διαταραχών χρησιμοποιώ δύο σκιές: μία ανοιχτόχρωμη και μία σκουρόχρωμη. Τις εφαρμόζω με την άκρη του δακτύλου μου (την ανοιχτόχρωμη σε σκούρη επιδερμίδα και τη σκουρόχρωμη σε ανοιχτή επιδερμίδα) με γρήγορα χτυπηματάκια, εναλλάσσοντας τις δύο αποχρώσεις.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων