ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ;

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ

ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΑΣ

 Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ελιές.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ

Οι συμβουλές των ειδικών για καλύτερη προστασία.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ


Πώς να προετοιμαστείτε για απολαυστικές εξορμήσεις στον ήλιο.
did you know

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ;

DidYouKnow_Desktop_1
ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΣΙΜΟΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ.
* ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΩΝ ΣΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ.

Euromelanoma Epidemiological fact sheet

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ ΟΣΟ ΤΟ1, 2, 3

https://www.larocheposay.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/gr/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel1.jpg

A IS FOR
ASYMMETRY

Συμμετρικές θεωρούνται οι ελιές των οποίων οι δύο πλευρές είναι ομοιόμορφες. Οι ασύμμετρες ελιές, όπως αυτή στα αριστερά, είναι κακοήθεις και μπορεί να αποδειχθούν καρκινικές.
https://www.larocheposay.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/gr/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel2.jpg

B IS FOR
BORDER

Μια καλοήθης ελιά έχει λείο, ομοιόμορφο περίγραμμα -σε αντίθεση με τα μελανώματα. Το περίγραμμα του πρώιμου μελανώματος τείνει να είναι ανομοιόμορφο. Οι άκρες του είναι συχνά ακανόνιστες ή οδοντωτές.
https://www.larocheposay.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/gr/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel3.jpg

C IS FOR
COLOR

Οι περισσότερες καλοήθεις ελιές είναι ενός χρώματος -συνήθως έχουν μια ενιαία απόχρωση του καφέ. Άλλο ένα προειδοποιητικό σημάδι είναι η αλλαγή χρώματος ή η ποικιλομορφία στο χρώμα. Μπορεί να παρατηρούνται διαφορετικές αποχρώσεις, από ανοιχτό καφέ μέχρι μαύρο. Ένα μελάνωμα μπορεί επίσης να γίνει κόκκινο, λευκό ή μπλε.
https://www.larocheposay.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/gr/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel4.jpg

D for
diameter

Οι καλοήθεις ελιές έχουν συνήθως μικρότερη διάμετρο από τις κακοήθεις. Το μελάνωμα έχει συνήθως διάμετρο μεγαλύτερη από τη γόμα στο πίσω μέρος του μολυβιού σας (6 χιλιοστά). Ωστόσο, ενίοτε είναι μικρότερο, όταν ανιχνεύεται για πρώτη φορά.
https://www.larocheposay.gr/-/media/project/loreal/brand-sites/lrp/emea/gr/simple-page/landing-page/save-your-skin/laroche-posay-landingpage-saveyourskin-7_visuel5.jpg

E for
evolution

Οι κοινές, καλοήθεις ελιές δεν αλλάζουν όψη με το πέρασμα του χρόνου. Αν δείτε ότι μια ελιά αρχίζει να αλλάζει ή να εξελίσσεται με οποιονδήποτε τρόπο, να κινητοποιηθείτε αμέσως. Σε μια τέτοια περίπτωση, απευθυνθείτε σε δερματολόγο. Οποιαδήποτε αλλαγή -στο μέγεθος, το χρώμα, το ύψος, ή άλλο χαρακτηριστικό-, ή οποιοδήποτε νέο σύμπτωμα -αιμορραγία, κνησμός, κρούστα-, είναι σημάδι κινδύνου.

ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ
ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο;

Η έκθεση στον ήλιο ενέχει τον κίνδυνο πρόκλησης ηλιακού εγκαύματος, καθώς και συνοδές επιπτώσεις, όπως πρόωρη γήρανση και καρκίνο του δέρματος. Για να είστε ασφαλείς στον ήλιο, να μένετε στη σκιά μεταξύ 11 π.μ. και 3 μ.μ. και να φοράτε καπέλο, προστατευτικά ρούχα και γυαλιά ηλίου. Εκτός από αυτά τα μέτρα, να χρησιμοποιείτε αντιηλιακό με προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος εφαρμόζοντας κάθε 2 ώρες στις εκτεθειμένες περιοχές.

Was this helpful?

1 quote-marks

Ποιο είναι το καλύτερο αντιηλιακό για το ευαίσθητο δέρμα;

Ορισμένα αντιηλιακά μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστο τσούξιμο στο ευαίσθητο δέρμα. Επιλέξτε προστασία UVA-UVB ευρέος φάσματος που να έχει δοκιμαστεί στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, όπως η σειρά ANTHELIOS της La Roche-Posay -της μάρκας που ειδικεύεται στο ευαίσθητο δέρμα. Όλα τα προϊόντα ANTHELIOS περιέχουν το φυσικά αντιφλεγμονώδες και αντιοξειδωτικό ιαματικό νερό της La Roche-Posay που καταπραΰνει το ευαίσθητο δέρμα.

Was this helpful?

1 quote-marks

Το τεχνητό μαύρισμα με σπρέι προστατεύει από τον ήλιο;

Με τίποτα! Τα σπρέι μαυρίσματος αντιδρούν με τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος, για να δώσει χρώμα στο δέρμα. Αυτό δεν ενισχύει καθόλου την άμυνα του δέρματος έναντι του ήλιου. Το τεχνητό μαύρισμα με σπρέι είναι πολύ πιο ασφαλές από το συμβατικό μαύρισμα με ηλιοθεραπεία, ωστόσο πρέπει να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο χρησιμοποιώντας αντιηλιακό ευρέος φάσματος UVA-UVB.

Was this helpful?

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το δέρμα μου από τον ήλιο χωρίς αντιηλιακό;

Οι δερματολόγοι συνιστούν να φοράτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και προστατευτικά ρούχα, καθώς και να παραμένετε στη σκιά όταν ο ήλιος είναι πιο δυνατός. Ωστόσο, το αντιηλιακό αποτελεί τον κυριότερο τρόπο προστασίας από τον ήλιο και πρέπει να το περιλαμβάνετε στη ρουτίνα σας. Τα αντιηλιακά ANTHELIOS υποβάλλονται σε αυστηρές δοκιμές ακόμη και στους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος, ώστε να εξασφαλίζεται ότι είναι απολύτως ασφαλή.

Was this helpful?

1 quote-marks

Πώς μπορώ να προστατεύσω το πρόσωπό μου από τον ήλιο;

Για να αποφύγετε την πρόωρη γήρανση ή τον καρκίνο του δέρματος, πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά αντιηλιακό προσώπου. Αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό αν είστε έγκυος ή λαμβάνετε από του στόματος αντισυλληπτικό χάπι, καθώς υπάρχει κίνδυνος να εμφανίσετε μια μελαγχρωματική διαταραχή που ονομάζεται μέλασμα.Επιλέξτε την υφή που ταιριάζει καλύτερα στο δέρμα σας, όπως μια καταπραϋντική κρέμα για ξηρό δέρμα, ένα μη φαγεσωρογόνο τζελ για λιπαρό δέρμα, ή ένα δροσερό σπρέι αν ψάχνετε κάτι πιο εύχρηστο.

Was this helpful?

1 quote-marks

Πώς μπορώ να μαυρίσω χωρίς να βλάψω το δέρμα μου;

Το δέρμα μαυρίζει όταν τα μελανινοκύτταρα αντιδρούν στη βλάβη που προκαλεί η ακτινοβολία UV παράγοντας μια χρωστική ουσία, τη μελανίνη, η οποία προστατεύει τα δερματικά κύτταρα απορροφώντας την ακτινοβολία UV. Εν ολίγοις, δεν είναι δυνατόν να μαυρίσουμε αν δεν εκθέσουμε πρώτα το δέρμα στην επιβλαβή ακτινοβολία UV. Αυτή η διαδικασία θέτει το δέρμα σε κίνδυνο πρόκλησης εγκαύματος, πρόωρης γήρανσης και καρκίνου. Ο καλύτερος τρόπος για να μαυρίσετε χωρίς να βλάψετε το δέρμα σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αυτο-μαυρίσματος.

Was this helpful?

ΤΟ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ


ΔΕΝ ΕΓΓΥΩΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ
Η υπέρμετρη έκθεση στον ήλιο ενέχει κινδύνους για το δέρμα σας, είτε αυτό είναι ανοιχτόχρωμο είτε σκουρόχρωμο, με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αρνητικές ή ακόμα και απειλητικές για τη ζωή σας συνέπειες. Ανεξάρτητα από τον τύπο του δέρματός σας, θα πρέπει πάντοτε να λαμβάνετε τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του.

ΥΠΕΡΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑΣ