ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΣ…

Μακιγιάζ & περιποίηση ευαίσθητου δέρματος

Img_Μακιγιάζ & περιποίηση ευαίσθητου δέρματος

Ορισμένες βάσεις προκαλούν αντιδράσεις. Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να αποφεύγονται όσες περιέχουν αλλεργιογόνα ή συστατικά που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγονται βάσεις υποαλλεργικές και υψηλής ανοχής, ειδικά σχεδιασμένες για το ευαίσθητο δέρμα. Χάρη σε αυτές, η χαρά του μακιγιάζ και του τέλεια ομοιόμορφου και ζωντανού τόνου γίνεται πραγματικότητα για όλους τους τύπους δέρματος.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ικανοποιώντας τις ανάγκες της ευαίσθητου δέρματος…

Σήμερα, το 70% των γυναικών που επισκέπτονται τα φαρμακεία δηλώνουν ότι έχουν ευαίσθητο δέρμα. Αυτή η κατάσταση απαντάται συχνότερα στις γυναίκες διότι το 80% αυτών αντιμετωπίζουν παρόμοια ευαισθησία. Πράγματι, οι γυναίκες με ξηρό δέρμα έχουν αισθανθεί διάφορες εκφάνσεις της, όπως τράβηγμα, ευθραυστότητα, τραχύτητα και σκληρότητα, που επιδεινώνονται όταν χρησιμοποιούνται ακατάλληλες βάσεις.

ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΟΥ

…με μια κατάλληλη βάση!

Συχνά αποδεικνύεται δύσκολη η εφαρμογή του μακιγιάζ σε ευαίσθητο δέρμα. Η ακατάλληλη βάση δεν προσαρμόζεται πάντα στην επιδερμίδα. Στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να εμφανιστεί αίσθημα ενόχλησης και τραβήγματος. Η βάση συσσωρεύεται στις εσοχές του προσώπου (ρυτίδες, λεπτές γραμμές, ξηρές πλάκες, ατέλειες) και έτσι το μακιγιάζ χάνει την ομοιομορφία του. Για να μπορεί το ευαίσθητο δέρμα να απολαύσει τη χαρά μιας εξατομικευμένης βάσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται βάση που κάνει την επιδερμίδα ομοιόμορφη και είναι άνετη, αλλά και να προτιμώνται οι υποαλλεργικές συνθέσεις για να μειώνεται ο κίνδυνος ερεθισμών και αλλεργιών σε αυτούς τους ευαίσθητους τύπους δέρματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Το κλειδί της επιτυχίας για όμορφη χροιά σε ευαίσθητο δέρμα

Μπορείτε να αποκτήσετε όμορφη χροιά, ακόμα και με ευαίσθητη επιδερμίδα, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές: 

  • Αποφύγετε τη χρήση προϊόντων καθαρισμού με βάση το σαπούνι που ξηραίνουν την επιδερμίδα και την ευαισθητοποιούν περισσότερο.
  • Αποφύγετε κατά το δυνατόν την επαφή με σκληρό νερό. Προτιμήστε προϊόντα καθαρισμού που δεν ξεπλένονται και ολοκληρώστε ψεκάζοντας με ιαματικό νερό.
  • Αρχίζετε πάντα το μακιγιάζ σβήνοντας τις τοπικές ατέλειες, χρησιμοποιώντας έγχρωμο concealer.
  • Στη συνέχεια αποκτήστε ομοιόμορφη χροιά σε όλο το πρόσωπο με μια βάση ειδικά σχεδιασμένη για το ευαίσθητο δέρμα.
  • Ψεκάζοντας με ιαματικό νερό, το μακιγιάζ σας θα κρατήσει περισσότερο. Μπορείτε να ψεκάσετε ξανά το πρόσωπό σας στη διάρκεια της ημέρας, για να το καταπραΰνετε και να χαρίσετε στο δέρμα σας περισσότερη άνεση. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την επιλογή της βάσης, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

  • Facebook

Προτεινόμενα για σένα

Προβολή όλων των άρθρων