ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΤΟΥ ΜΩΡΟΥ ΣΑΣ

Ευάλωτο από τη φύση του:
το δέρμα του μωρού σας αξίζει την καλύτερη φροντίδα.

SOS σύγκαμα

Το δέρμα του μωρού σας στην περιοχή του ποπού ευαισθητοποιείται κάθε μέρα και συχνά υποφέρει από ερεθισμό και κοκκινίλα. Με άλλα λόγια, το σύγκαμα της πάνας.

Ο ποπός του μωρού σας: μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή

Παρόλο που ο ιατρικός όρος, ερύθημα, ακούγεται τρομακτικός, το σύγκαμα είναι μια καλοήθης πάθηση που μπορεί να επηρεάσει όλα τα μωρά. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που μπορούν να πυροδοτήσουν αυτή την ερυθρότητα και τον ερεθισμό:

  • 1Οι βρεφικοί γλουτοί παραμένουν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε ένα νωπό περιβάλλον. Επίσης, είναι πολύ συχνά εκτεθειμένοι σε ούρα και κόπρανα, τα οποία είναι όξινα. Η κατάσταση επιδεινώνεται όταν ο καιρός είναι ζεστός και αυξάνεται η θερμοκρασία.
  • 2Πάνες που είναι πολύ μικρές και δεν αλλάζονται αρκετά συχνά μπορεί επίσης να επιδεινώσουν τον ερεθισμό. Επιπλέον, μόλις το μωρό σας αρχίσει να ανακάθεται -περίπου στην ηλικία των έξι μηνών- η πρόσθετη τριβή αυξάνει την πιθανότητα συγκάματος.
  • 3Επίσης, η οδοντοφυΐα και άλλα κοινά βρεφικά προβλήματα πολλές φορές συνοδεύονται από ερεθισμό στην περιοχή των γλουτών.
  • 4Προγράμματα καθαρισμού και προϊόντα που είναι ακατάλληλα για το εύθραυστο δέρμα του μωρού.

Στατιστικά

Το 10% με 15%

των επισκέψεων στον παιδίατρο σχετίζονται με το σύγκαμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε το σύγκαμα;

Όταν το μωρό σας πάθει σύγκαμα, το δέρμα στους γλουτούς του χρειάζεται απαλή φροντίδα και καταπράυνση. Συνήθως, χρειάζονται μόνο 2 με 4 ημέρες για να υποχωρήσουν οι βλάβες, με την προϋπόθεση ότι συνδυάζετε το σωστό πρόγραμμα περιποίησης με τα κατάλληλα προϊόντα.

Για να καθαρίσετε την ερεθισμένη περιοχή, χρησιμοποιήστε το  CICAPLAST LAVANT B5. Οι καταπραϋντικές και εξυγιαντικές του ιδιότητες απαλλάσσουν το δέρμα από όλες τις ακαθαρσίες. Στη συνέχεια εφαρμόστε μια προστατευτική, επανορθωτική κρέμα, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Επίσης, είναι καλό να αφήνετε την περιοχή να «αναπνέει»,  όποτε είναι δυνατό.

Πώς μπορείτε να προλάβετε το σύγκαμα;

Για να αποφύγετε το σύγκαμα, υιοθετήστε τις εξής απλές, αλλά απαραίτητες συνήθειες:

  • Αγοράζετε πάνες στο σωστό μέγεθος για το μωρό σας. Αλλάζετε την πάνα μόλις βραχεί ή λερωθεί, χωρίς καθυστέρηση, για να αποφύγετε την παρατεταμένη επαφή των γλουτών με τα ούρα ή τα κόπρανα. Ακόμα κι αν είναι καθαρές, οι πάνες θα πρέπει να αλλάζονται τουλάχιστον κάθε 3 ώρες. Καθαρίστε τον ποπό του μωρού σας κάθε φορά που αλλάζετε την πάνα με ένα εξαιρετικά-απαλό, gel, όπως το
  • Καθαρίστε τον ποπό  του μωρού σας κάθε φορά που αλλάζετε μια πάνα με ένα επιπλέον-απαλό, ζελ, όπως  CICAPLAST LAVANT B5 ή το  LIPIKAR Syndet AP+. Αποφεύγετε τα σαπούνια, τα γάντια του μπάνιου και τα σφουγγάρια. Επίσης, είναι προτιμότερο να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε υγρά μαντιλάκια, τα οποία προϋποθέτουν τρίψιμο και μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα των μικρών σας.
  • Ταμπονάρετε απαλά  τον ποπό και τις πτυχώσεις του δέρματος του μωρού σας.
  • Μην περιμένετε μέχρι να δείτε κοκκινίλα ή ερεθισμό για να λάβετε δράση. Απλώστε μια προστατευτική κρέμα μετά από κάθε αλλαγή πάνας.
  • Facebook