5 συμβουλές για νεανική όψη του ευαίσθητου δέρματος

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Το ευαίσθητο δέρμα, που είναι πιο λεπτό και πιο ευπαθές, εκτίθεται καθημερινά σε πολλούς παράγοντες καταπόνησης.

 

Το κρύο, ο άνεμος, ο ήλιος, η ρύπανση, το στρες… όλα αυτά αποδυναμώνουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του, υποβαθμίζουν την ποιότητά του, και επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

 

Παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές συμβουλές για τη διατήρηση της νεανικής όψης του δέρματός σας.

 

Συμβουλή 1: Ενυδάτωση, ενυδάτωση, και ξανά ενυδάτωση!

 

Όσες φορές και να το πούμε, δεν φτάνουν—η ενυδάτωση είναι το κλειδί της ομορφιάς! Το δέρμα αποτελείται κατά 70% από νερό και, όταν το νερό αυτό δεν αναπληρώνεται, τα επιδερμιδικά κύτταρα καταστρέφονται.

Φροντίστε λοιπόν να πίνετε άφθονο νερό: είναι το πιο σημαντικό βήμα για την αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματός σας.

 

Συμβουλή 2 Πασπαλίστε το πιάτο σας με λίγη αντιγηραντική μαγεία

 

Όμορφο δέρμα είναι το δέρμα που τρέφεται σωστά –στην κυριολεξία!

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, σε καθημερινή βάση, τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, και απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, τα θαλασσινά, οι ξηροί καρποί, τα εσπεριδοειδή, τα μανιτάρια, κλπ.

 

Συμβουλή 3: Υιοθετήστε ένα καθημερινό τελετουργικό

 

Όσο περισσότερο φροντίζετε το δέρμα σας, τόσο πιο νεανικό θα το βοηθήσετε να παραμείνει. Πρωί και βράδυ, ξεκινήστε με έναν καλό καθαρισμό, και έπειτα εφαρμόστε μια στοχευμένη περιποίηση ημέρας και νυκτός. Μην ξεχνάτε το περίγραμμα των ματιών και τα χείλη, περιοχές που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή.

 

Μία φορά την εβδομάδα, χαλαρώστε με ένα scrub και μια μάσκα προσώπου, για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα του προγράμματος ομορφιάς σας.

 

Τέλος, να θυμάστε να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Συμβουλή 4: Βάλτε ξανά την άσκηση στη ζωή σας

 

Το άγχος και η κόπωση προκαλούν οξειδωτικό στρες και επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος. Για να καταπολεμήσετε το πρόβλημα αυτό, πρέπει να μάθετε να μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας. Η τακτική σωματική άσκηση θα σας βοηθήσει να αποφορτιστείτε, ενώ οι ασκήσεις αναπνοής και ο διαλογισμός θα συμβάλουν στη χαλάρωση και την ψυχική σας ηρεμία.

 

Συμβουλή 5: Τα οφέλη του ύπνου

 

Τη νύχτα, όσο το σώμα σας ξεκουράζεται, το δέρμα σας δουλεύει υπερωρίες. Η κυτταρική ανανέωση και επανόρθωση επιταχύνονται, και η μικροκυκλοφορία ενισχύεται. Η δραστηριότητα αυτή κορυφώνεται από τις 2 π.μ. έως τις 4 π.μ.

Για έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο, προσπαθήστε να ξαπλώνετε πριν από τα μεσάνυχτα και να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

placeholder Αιτίες και αντιμετώπιση του αφυδατωμένου δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Αντιμετώπιση του ευαίσθητου δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Η λύση για την ερυθρότητα του δέρματος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ