Αποτελεσματική καταπολέμηση της πιτυρίδας

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Μετά από χρόνια κακής μεταχείρισης των μαλλιών της, η Ζωή εμφάνισε σοβαρή πιτυρίδα.

 

Τελικά αφού υπέμεινε τη φαγούρα και άλλα ενοχλητικά συμπτώματα, αποφάσισε να ακολουθήσει κάποια αγωγή για την πιτυρίδα της.

 

Σήμερα, έχει υγιές τριχωτό και μαλλιά, χάρη σε μια αντιπιτυριδική αγωγή και στα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας μαλλιών.

 

Πρόβλημα

 

Ζωή, πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά η πιτυρίδα;

 

 Απέκτησα τρομερή πιτυρίδα από τη μια μέρα στην άλλη! Ποτέ δεν είχα πιτυρίδα μέχρι τα 30 μου, ενώ είχα πάντα όμορφα και υγιή καστανά, σγουρά μαλλιά μέχρι τους ώμους.

 

Ωστόσο, τα κακομεταχειριζόμουν…Τα είχα πολύ συχνά δεμένα πίσω.

 

Επίσης, τα ίσιωνα και τα βούρτσιζα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα! Ξέρω ακούγεται τρελό, αλλά πάντα ονειρευόμουν να έχω ίσια μαλλιά και όχι σγουρές μπούκλες…

 

Συμπτώματα

 

Είχατε πολλή πιτυρίδα;

 

Στην αρχή είχα λίγη. Μετά, πολύ γρήγορα, σαν να κατέκλεισε όλο το τριχωτό μου. Την εποχή εκείνη ήμουν πολύ κουρασμένη και αγχωμένη. Είχα τόση πιτυρίδα που ντρεπόμουν να πάω στο κομμωτήριο.

 

Μάλιστα, δεν τολμούσα να περάσω τα χέρια μου στα μαλλιά μου γιατί φοβόμουν ότι τα ρούχα μου θα καλυφθούν αμέσως από πιτυρίδα! Σκέφτηκα ότι θα έφευγε γρήγορα, όπως είχε εμφανιστεί, αλλά δυστυχώς έκανα λάθος…

 

Λύση

 

Τι αποφασίσατε να κάνετε;

 

Μια μέρα αποφάσισα να μιλήσω στο φαρμακοποιό μου.

 

Με συμβούλεψε να χρησιμοποιήσω μια εντατική αγωγή κατά της πιτυρίδας. Γρήγορα είδα αλλαγή στα μαλλιά μου! Η φαγούρα και η πιτυρίδα σχεδόν εξαφανίστηκαν και μπορούσα και πάλι να περάσω τα χέρια μου στα μαλλιά μου χωρίς να πέσει χιονοστιβάδα πιτυρίδας στους ώμους μου.

 

Μετά από αρκετές εφαρμογές, τελικά κατάφερα να απαλλαγώ από την πιτυρίδα. Έκτοτε, συνεχίζω να χρησιμοποιώ αντιπιτυριδικά για συχνή χρήση… και έμαθα να αγαπάω τα σγουρά μου μαλλιά. Προτιμώ να έχω σγουρά μαλλιά, παρά πιτυρίδα!