Η Αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η Αφροδίτη εμφάνισε ακμή για αρκετούς μήνες.

 

Ωστόσο, με τη στήριξη του δερματολόγου της κατάφερε να την αντιμετωπίσει και τώρα η επιδερμίδα της είναι και πάλι καθαρή.

 

Διαβάστε πώς τα κατάφερε, όπως μας εξηγεί η μητέρα της, Μίνα.

 

Πρόβλημα Μίνα, πότε εμφανίστηκε για πρώτη φορά ακμή στην κόρη σας;

 

Η κόρη μου, Αφροδίτη, άρχισε να εμφανίζει λίγη ακμή περίπου στην ηλικία των 14. Ακριβώς στα μέσα της εφηβείας της!

 

Συμπτώματα

 

Πώς εμφανίστηκε η ακμή;

 

Αρχικά, είχε λίγα σπυράκια και κάποιες ανεπαίσθητες ατέλειες στο πρόσωπό της, αλλά αρκετά γρήγορα το πρόβλημα επεκτάθηκε. Μαύρα στίγματα και κόκκινα σπυράκιαεμφανίστηκαν στην πλάτη και το στέρνο της. Στις καλοκαιρινές διακοπές, τα σπυριά εξαφανίστηκαν. Ήταν όλο χαρά!

 

Δυστυχώς, λίγες εβδομάδες μετά την επιστροφή στο σχολείο, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε.

 

Λύση

 

Τι αποφασίσατε να κάνετε;

 

Για να βρούμε λύση στο πρόβλημα της ακμής, κλείσαμε ραντεβού σε δερματολόγο. Μας εξήγησε ότι ο ήλιος πράγματι είναι κακός φίλος της ακμής. Έτσι, η Αφροδίτη σταμάτησε να στεγνώνει τα σπυράκια της στον ήλιο.

 

Επίσης, ο δερματολόγος υπέδειξε στην Αφροδίτη πώς να φροντίζει καθημερινά την επιδερμίδα της. Με προϊόντα καθαρισμού, ειδική κρέμα για λιπαρή επιδερμίδα και μη φαγεσωρογόνο μακιγιάζ.

 

Αυτές οι συμβουλές της έδωσαν την ευκαιρία να ξεκινήσει από νέες βάσεις. Επίσης, της συνέστησε μια αγωγή για τα συγκεκριμένα σημεία.

 

Χάρη σε όλα αυτά τα μέτρα, η ακμή της κόρης μου μειωνόταν πολύ αισθητά μήνα με τον μήνα. Μετά από ένα χρόνο είχε εξαφανιστεί πλήρως.

 

Τελικά καταφέραμε να απαλλαγούμε από τη φλεγμονώδη ακμή! Η Αφροδίτη ανέκτησε την αυτοπεποίθηση που της είχε αφαιρέσει η ακμή. Είναι τόσο όμορφο να τη βλέπεις να χαμογελά ξανά και κάθε πρωί να χαίρεται που φροντίζει τον εαυτό της!

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Αντισυλληπτικά και Ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Η σωστή απολέπιση του δέρματος με ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ