Η ιδανική ρουτίνα για γέμισμα ρυτίδων με υαλουρονικό οξύ

Το πρώτο μυστικό για να κερδίσουμε τη μάχη με το χρόνο είναι να συμφιλιωθούμε μαζί του, αντιμετωπίζοντάς τον όχι ως εχθρό αλλά ως ένα πολύτιμο δώρο που μας προσφέρεται με κάθε νέα μέρα που ξεκινάει. Βλέποντας τον χρόνο από αυτή την οπτική γωνία - ότι δεν πρόκειται για κάτι δεδομένο, δηλαδή - θα αγκαλιάσουμε κάθε αλλαγή που φέρνει μαζί του και δεν θα πέσουμε στην παγίδα του πανικού όταν δούμε τις πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες στον καθρέφτη μας, γιατί και αυτές αποτελούν κομμάτι της εξέλιξής μας. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει πως θα αφήσουμε την επιδερμίδα μας στην τύχη της, ειδικά από τη στιγμή που η κοσμετολογία έχει ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη στις αντιγηραντικές συνθέσεις - εξάλλου, έρευνες έχουν δείξει πως το μεγαλύτερο ποσοστό των σημαδιών γήρανσης που εμφανίζονται στο πρόσωπο είναι αποτέλεσμα και άλλων παραγόντων εκτός των γενετικών.

Τι συμβαίνει στο δέρμα καθώς μεγαλώνουμε;

Με την πάροδο του χρόνου, η δομή των κύριων συστατικών του δέρματος αλλάζει και στις τρεις βασικές στιβάδες του. Η φυσική παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης, υαλουρονικού οξέος και λιπιδίων, αρχίζει να μειώνεται αργά αλλά σταθερά και παρουσιάζει ραγδαία πτώση μετά τα 40, με αποτέλεσμα το υποστηρικτικό δίκτυο της επιδερμίδας να χάνει τη συνοχή του και να εμφανίζονται ρυτίδες, απώλεια ελαστικότητας και όγκου καθώς και απώλεια λάμψης. Όμως, όπως ήδη αναφέραμε, στη γήρανση του δέρματος συμβάλλουν και άλλοι παράγοντες εκτός από το πέρασμα του χρόνου: ο λόγος για την καθημερινή έκθεση σε περιβαλλοντικούς παράγοντες (ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση, άγχος κλπ) η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση κυτοκινών, των πρωτεϊνών που μεσολαβούν στην εμφάνιση φλεγμονής. Δεδομένου ότι η έκθεση αυτή είναι συνεχής, η φλεγμονή που προκαλείται, αν και ανεπαίσθητη, είναι διαρκής (χαρακτηρίζεται «χρόνια» από τους ειδικούς) και οδηγεί σε υποβάθμιση των συστατικών του δέρματος, κυρίως στο χόριο συμβάλλοντας στην εμφάνιση κλινικών συμπτωμάτων γήρανσης, μεταξύ των οποίων και οι ρυτίδες – αυτό είναι το φαινόμενο inflammaging που απασχολεί ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα τα τελευταία χρόνια.

Υαλουρονικό οξύ: Το star συστατικό για γέμισμα ρυτίδων

Το Καθαρό Υαλουρονικό οξύ είναι ένας πολυσακχαρίτης που παράγεται φυσιολογικά από τους ινοβλάστες και υπάρχει σε όλους τους ιστούς του σώματος, με το 50% της συνολικής του ποσότητας να εντοπίζεται στην επιδερμίδα και το χόριο. Πρόκειται για ένα υδρόφιλο μόριο που έχει την ιδιότητα να προσελκύει μεγάλες ποσότητες μορίων νερού (έως και 1000 φορές το βάρος του!) και να τις συγκρατεί στην επιδερμίδα- για αυτό και θεωρείται απαραίτητο για την διατήρηση της ενυδάτωσης και του όγκου του δέρματος. Δυστυχώς, ήδη από την ηλικία των 20, η φυσική παραγωγή του αρχίζει να μειώνεται για να φτάσει να κάνει «βουτιά» γύρω στα 40, γεγονός που συμβάλλει στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων αλλά και στην απώλεια όγκου στο πρόσωπο. Την απάντηση στο πρόβλημα έδωσαν πρώτοι οι δερματολόγοι στο ιατρείο με τα ενέσιμα fillers υαλουρονικού οξέος, μια από τις πιο δημοφιλείς μη επεμβατικές θεραπείες παγκοσμίως. Πολύ γρήγορα, όμως, το Υαλουρονικό οξύ έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα συστατικά και της κοσμετολογίας τόσο για την αποτελεσματικότητά του στην βαθιά ενυδάτωση και το γέμισμα των ρυτίδων εκ των έσω όσο και για το φιλικό προφίλ του που ταιριάζει σε κάθε τύπο επιδερμίδας και συνδυάζεται αβίαστα με τα περισσότερα ενεργά δερματολογικά συστατικά.

Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία της να δημιουργεί- σε συνεργασία με κορυφαίους δερματολόγους- συνθέσεις με αντιγηραντικά συστατικά αναφοράς στις βέλτιστες συγκεντρώσεις για αντιρυτιδική αποτελεσματικότητα και χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην ανοχή για το ευαίσθητο δέρμα, η La Roche-Posay αξιοποιεί στον απόλυτο βαθμό τις εντυπωσιακές ιδιότητες του Υαλουρονικού οξέως στην best selling σειρά Hyalu B5. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δερματολογική διορθωτική φροντίδα για επανόρθωση και αναζωογόνηση της επιδερμίδας, κατάλληλη για κάθε τύπο δέρματος και κάθε ηλικία (μην ξεχνάτε ότι η πρόληψη είναι η πιο έξυπνη κίνηση κατά της γήρανσης) όπου το καθαρό Υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με τη Βιταμίνη Β5, τη γνωστή πανθενόλη, ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό μόριο αναπλήρωσης.

Με τη σειρά Hyalu B5 η La Roche-Posay υπογράφει την ιδανική skincare ρουτίνα για γέμισμα ρυτίδων με Υαλουρονικό οξύ:

Βήμα 1ο

Αντιγηραντικός ορός Hyalu B5 Serum που στοχεύει στις ρυτίδες και την απώλεια όγκου και ελαστικότητας, κατάλληλος και για το ευαίσθητο δέρμα. Η σύνθεσή του βασίζεται σε ένα δίδυμο, από δύο τύπους από καθαρά Υαλουρονικά οξέα για δράση τόσο στην επιφάνεια της επιδερμίδας όσο και σε βάθος, Βιταμίνη Β5 που ενισχύει την ανάπλαση και την ανθεκτικότητα του δέρματος και Madecassoside (εκχύλισμα από το βότανο Centella Asiatica) το οποίο συμβάλλει στο γέμισμα των ρυτίδων και συσφίγγει την επιδερμίδα. Το Hyalu B5 Serum είναι μια καθημερινή δερματολογική διορθωτική φροντίδα που επανορθώνει σε 1 ώρα και αναπληρώνει τον όγκο της επιδερμίδας σε 4 ώρες παρέχοντας τη βέλτιστη αντιγηραντική δράση- δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως είναι ο Νο1 αντιγηραντικός ορός στα ευρωπαϊκά φαρμακεία αλλά και στην Ελλάδα.

Bonus: Νέα κλινική μελέτη απέδειξε την υψηλή αποτελεσματικότητα αυτού του ορού στο φαινόμενο Tech Neck, τις οριζόντιες ρυτίδες δηλαδή που δημιουργούνται στην περιοχή του λαιμού από το καθημερινό, πολύωρο σκύψιμο του κεφαλιού πάνω από τις digital οθόνες.

Βήμα 2ο

Αντιρυτιδική Κρέμα Hyalu B5 ιδανική τόσο για το πρωινό όσο και για το βραδινό skincare. Κατάλληλη ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα, συνδυάζει 2 τύπους καθαρού Υαλουρονικού οξέος με Βιταμίνη Β5 και βούτυρο καριτέ με στόχο να προσφέρει βαθιά ενυδάτωση ώστε το δέρμα να ανακτήσει άμεσα το σφρίγος του, ορατή λείανση των ρυτίδων, επανόρθωση και αναζωογόνηση.

Βήμα 3ο

Αντιρυτιδική κρέμα ματιών Hyalu B5 Eyes, απαραίτητη για την καθημερινή φροντίδα της ντελικάτης επιδερμίδας των ματιών. Το Υαλουρονικό οξύ συνδυάζεται με Βιταμίνη Β5 και Ιαματικό Νερό La Roche-Posay στοχεύοντας στη μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων με ταυτόχρονη επανόρθωση και ενίσχυση του επιδερμιδικού φραγμού στο περίγραμμα των ματιών.

Ιδανικά, πριν την κρέμα ματιών, μπορείτε να εφαρμόσετε το Hyalu B5 Eye Serum που καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών. Ολοκαίνουρια άφιξη στην οικογένεια Hyalu B5, αυτός ο λεπτόρρευστος, οφθαλμολογικά ελεγμένος, ορός ματιών περιέχει:

- Δύο τύπους Υαλουρονικού Οξέος, υψηλού και χαμηλού μοριακού βάρους για ενυδάτωση στην ανώτερη στιβάδα της επιδερμίδας και ενεργοποίηση της σύνθεσης κολλαγόνου στο βάθος της

- Δερματολογικό Σύμπλοκο 10% που συνδυάζει Καφεΐνη για αποσυμφόρηση, Βιταμίνη Β3 με αντιφλεγμονώδη δράση, Βιταμίνη CG με αντιοξειδωτική δράση και το μόριο Hepes για ήπια απολέπιση.

- Βιταμίνη Β5, που ενισχύει την ανανέωση του δέρματος, προάγει τον πολλαπλασιασμό των ινοβλαστών και την επιθηλιοποίηση.

Μέσα σε 2 εβδομάδες καθημερινής χρήσης, το Hyalu B5 Eye Serum χαρίζει ορατή διόρθωση των μαύρων κύκλων* και των ρυτίδων* ενώ το περίγραμμα των ματιών δείχνει αισθητά πιο σφριγηλό*.

* Κλινική μελέτη, 82 άτομα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ