Κάντε παιχνίδι την καθημερινή αγωγή της ατοπικής δερματίτιδας

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Όσο διαρκούν οι εξάρσεις αλλά και στη φάση ύφεσης, η μαλακτική είναι το κλειδί της ευεξιας.

 

Κάθε μέρα, όλο το χρόνο, η άνεση του δέρματος εξαρτάται από τα μαλακτικά προϊόντα: μια διαδικασία που θα πρέπει να την κάνουμε ευκολότερη, ιδίως για τα παιδιά.

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα εκπαιδευτικά εργαλεία της La Roche-Posay, συνηθισμένες πρακτικές στο Ιαματικό Κέντρο της La Roche-Posay, το οποίο φιλοξενεί 300 παιδιά κάθε χρόνο, για να κάνετε την εφαρμογή της κρέμας μια πιό ευχάριστη διαδικασία.

 

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να παίξουν με τον Λίπι & την Κάρα

 

Βήμα 1: Πρώτα από όλα, πλένετε πάντα καλά τα χέρια σας πριν απλώσετε την κρέμα για την αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας.

 

Βολεύει καλύτερα αν το κάνετε μετά το ντους γιατί τα χέρια θα είναι ήδη καθαρά.

 

Βήμα 2: Ζεσταίνετε την κρέμα τρίβοντάς την στις παλάμες σας: γίνεται πιο ρευστή και διεισδύει καλύτερα στο δέρμα.

 

Βήμα 3: Το πρόσωπο

 

Αρχίστε κάνοντας μεγάλες κυκλικές κινήσεις στα μάγουλά σας και μετά τρίψτε τα μουστάκια της γάτας, μετά τη μύτη και το μέτωπό σας.

 

Βγάζουμε τις κεραίες του μικρού σαλιγγαριού με τους δύο δείκτες χωρίς να ξεχνάμε να περάσουμε πάνω από τα βλέφαρα και πίσω από τα αυτιά.

 

Βήμα 4: Ο λαιμός, το πιγούνι και ο σβέρκος

 

Ας πούμε πως είσαι καμηλοπάρδαλη! Πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να απλώσεις την κρέμα κατά της ατοπικής δερματίτιδας σε όλο το λαιμό της καμηλοπάρδαλης και να μην ξεχάσεις το πίσω του μέρος... Πρέπει απλά να σκύψεις μπροστά το κεφάλι σου.

 

Βήμα 5: Η κοιλιά

 

Σύρε το καβούκι του σαλιγκαριού κάνοντας πολλούς κύκλους. Και για τα πλαϊνά, σήκωσε το ένα χέρι ψηλά και μετά το άλλο, άπλωσε την κρέμα από πάνω προς τα κάτω, και μετά άλλαξε χέρι.

 

Βήμα 6: Τα μπράτσα

 

Σκέψου ένα ζώο που χοροπηδάει (ένα ψύλλο, ένα κουνέλι, μια ακρίδα...). Άρχισε από το χέρι, ανέβα στον ώμο και πήδα πάλι στο χέρι!

Ξεκίνα πάλι αλλά αυτή τη φορά, με την παλάμη σου να κοιτά τον ουρανό, για να ενυδατώσεις το εσωτερικό των μπράτσων.

 

Βήμα 7: Τα πόδια

 

Διάλεξε ένα άλλο ζώο που χοροπηδάει και κάνε πάλι την ίδια κίνηση που έκανες στα μπράτσα σου.

 

Το χέρι σου είναι χαμηλά, πάνω στο πόδι, ανεβαίνει μέχρι πάνω και μετά πηδάει πάλι στο πόδι. Στο μπροστινό και στο πίσω μέρος του ποδιού. Και τέλος, βάλε μια λεπτή στρώση κρέμας για την θεραπέια της ατοπικής δερματίτιδας ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σου που συχνά είναι πολύ ξηρά.

 

Βήμα 8: Η πλάτη

 

Φώναξε τη μαμά ή τον μπαμπά για λίγο μασάζ που το αξίζεις με το παραπάνω! Βοηθήστε το παιδί να κατανοήσει την ασθένειά του για να τη δραματοποιεί λιγότερο, είναι πολύ σημαντικό.

 

Γνωρίζει σε γενικές γραμμές ότι έχει έκζεμα αλλά του είναι αδύνατον να εξηγήσει (ιδιαίτερα στους φίλους του) από πού προέρχεται αυτή η πάθηση ή αν είναι μεταδοτική και αν θα γίνει καλά κάποια μέρα.

 

Είναι επίσης δύσκολο να εκτιμήσει τα μεσοπρόθεσμα οφέλης μιας καλής ελεγχόμενης θεραπείας. Κουβεντιάστε μαζί του με τα διδακτικά εργαλεία {το παραμύθι του ΛΙΠΙ και της ΚΑΡΑ) και βοηθήστε το να καταλάβει.

 

Παροτρύνετε το παιδί να περιποιείται μόνο του τον εαυτό του, είναι εφικτό να αρχίσει να το κάνει από τα 3 ή τα 4 χρόνια του!

 

Η τάση να υπερπροστατεύουμε το ατοπικό μας παιδί, είναι φυσική, αλλά ακόμα κι όταν είναι πολύ μικρό, διαθέτει μια ικανότητα, που δεν υποψιαζόμαστε καν, να αναλαμβάνει ευθύνες και έτσι να αλλάζει τις συνήθειές του.

 

Κάντε την καθημερινή ρουτίνα εφαρμογής του μαλακτικού μια ευχάριστη διαδικασία. Κάντε το σαν παιχνίδι και μετά θα μπορεί γρήγορα το παιδί σας να το κάνει μόνο του.

 

Οι εξάρσεις γίνονται λιγότερο σοβαρές και λιγότερο συχνές, γεγονός που θα του επιτρέψει να ξαναβρεί την ανεμελιά του. Η καθημερίνη ρουτίνα θα γίνει ένα αντανακλαστικό στο οποίο οι γονείς δεν χρειάζεται να επιμένουν.

 

Από τα 7 του χρόνια μπορεί επίσης να αξιολογήσει το έκζεμά του και να αξιολογήσει τη βελτίωση της κατάστασής του από τη μία εβδομάδα στην άλλη.

 

Με το εργαλείο αυτό που αναπτύχθηκε από την European Task Force πάνω στην Ατοπική Δερματίτιδα, ο ασθενής μετρά την έκταση των βλαβών, τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων όπως επίσης τον κνησμό και τις διαταραχές ύπνου.

 

http://www.poscorad.com/