Κατανοώντας την θεραπευτική αγωγή για το ατοπικό έκζεμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Εάν το μωράκι σας ή το παιδί σας διαγνωσθήκε με ατοπικό έκζεμα, πιθανότατα θα σας συνταγογραφήσαν μια αγωγή που περιλαμβάνει 2 προϊόντα: μια κρέμα κορτικοστεροειδών και μια μαλακτική κρέμα.

 

Η κάθε κρέμα παίζει διαφορετικό ρόλο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Αυτή η θεραπευτική προσέγγιση στοχεύει σε 2 συμπληρωματικές πτυχές.

 

Πότε και γιατί χρησιμοποιείται η κρέμα κορτικοστεροειδών;

 

Σε περίπτωση έξαρσης του ατοπικού εκζέματος, για να καταπολεμήσει τη φλεγμονή και να καταπραΰνει το δέρμα όσο το δυνατόν ταχύτερα. Οι κρέμες κορτικοστεροειδών έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.

 

Πρέπει λοιπόν να εφαρμόζονται στις περιοχές που φλεγμαίνουν, για να ανακουφίσουν τον κνησμό και να περιορίσουν τις βλάβες που προκαλεί το ξύσιμο όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

 

Πότε και γιατί χρησιμοποιείται η μαλακτική κρέμα;

 

Κάθε μέρα, για να καταπολεμήσει την ξηρότητα και να προλάβει την εμφάνιση περαιτέρω εξάρσεων.

 

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν αλλοιώσεις ή δεν λαμβάνει χώρα κάποια έξαρση, το δέρμα με ατοπικό έκζεμα πάσχει από χρόνια ξηρότητα, καθώς ο δερματικός φραγμός είναι αποδυναμωμένος.

 

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να εφαρμόζετε μια μαλακτική κρέμα τουλάχιστον 1-2 φορές την ημέρα, για να διατηρείτε το δέρμα σας ενυδατωμένο και να αποφεύγετε την ξηρότητα.

 

Έτσι, θα μειωθεί ο κνησμός αποτρέποντας την εμφάνιση περαιτέρω εξάρσεων ή περιορίζοντας τη διάρκειά τους. Πρόκειται για ένα βασικό μέρος της θεραπείας.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Αντιμετώπιση της παιδικής ατοπικής δερματίτιδας
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Έκζεμα και ύπνος
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Βρεφική Ενυδάτωση
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ