Καθαρισμός Δέρματος με Ακμή

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Τα χρυσά Ναι και Όχι για τον καθαρισμό του δέρματος με τάση ακμής

 

Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την ακμή. Ένας, όμως, είναι σχεδόν αδύνατον να καταρριφθεί. Η ακμή είναι θέμα υγιεινής και αν πλυθούμε πολύ καλά, το δέρμα μας θα λάμψει ξανά. Η αλήθεια είναι πολύ πιο σύνθετη.

 

Για τη σωστή φροντίδα του δέρματος με τάση ακμής, πρέπει να σεβόμαστε την ισορροπία του δέρματος, καθώς και να χρησιμοποιούμε τα σωστά, ισχυρά δραστικά συστατικά.

 

Ναι στον καθαρισμό του προσώπου δύο φορές την ημέρα

 

Μολονότι η κακή υγιεινή δεν ευθύνεται για τα σπυράκια, ο καθαρισμός της επιδερμίδας παραμένει απαραίτητος. Απομακρύνει την περίσσεια κυττάρων του δέρματος, τους ρύπους και τη λιπαρότητα που μπορεί να φράξουν τους πόρους και να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων.

 

Όχι στη χρήση σαπουνιού

 

Όταν το δέρμα είναι λιπαρό και έχει τάση για ατέλειες, ο πειρασμός για ένα "πεντακάθαρο" αποτέλεσμα είναι μεγάλος.

 

Όμως, οι επιφανειοδραστικές ουσίες που περιέχουν τα κλασικά σάπουνια και άλλα προϊόντα καθαρισμού αποδυναμώνουν τον επιφανειακό φραγμό του δέρματος, ενώ περιέχουν αλκαλικό pH που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και να υποτροπιάσει η παραγωγή σμήγματος. Ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλεις!

 

Ναι στο ήπιο νερό καθαρισμού με τεχνολογία Micelllaire

 

Η συγκεκριμένη σύνθεση δεν ξεπλένεται, ενώ απομακρύνει την περίσσεια κυττάρων και λιπαρότητας από την επιφάνεια της επιδερμίδας, αφήνοντας άθικτα τα βασικά λιπίδια που έχει ανάγκη.

 

Ορισμένα προϊόντα καθαρισμού με τεχνολογία micellaire είναι επίσης ενισχυμένα με ενεργά σμηγματορυθμιστικά συστατικά όπως είναι ο ψευδάργυρος.

 

Όχι στην απολέπιση

 

Όταν το δέρμα ταλαιπωρείται από φραγμένους πόρους, σπυράκια και μαύρα στίγματα, τα προϊόντα που περιέχουν επιθετικούς απολεπιστικούς παράγοντες ίσως ακούγονται ελκυστικά. Η αλήθεια είναι ότι οι κόκκοι και άλλα τραχιά σωματίδια σε πολλά προϊόντα έχουν την τάση να ερεθίζουν το δέρμα και να ενθαρρύνουν την είσοδο βακτηρίων.

 

Ναι στην επιλογή συστατικών όπως ψευδάργυρος, σαλικυλικό οξύ ή LHA

 

Γενικά, όσο λιγότερα συστατικά περιέχει το καθαριστικό σου, τόσο καλύτερα. Έτσι, μειώνεις την πιθανότητα ερυθρότητας και αντιδραστικότητας.

 

Ωστόσο, μερικά συστατικά αποτελούν τον κρυφό σου άσο για την εξισορρόπηση της επιδερμίδας. Ο ψευδάργυρος ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος, ενώ το σαλικυλικό οξύ και η ουσία LHA συμβάλλουν στη ρύθμιση της κυτταρικής ανανέωσης και απελευθερώνουν τους πόρους.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Τι είναι η ακμή;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Η σωστή προετοιμασία του μακιγιάζ για την ακμή
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Αγωγές Ακμής & Ανεπιθύμητες Ενέργειες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ