Melasyl & Νιασιναμίδη: Η ιδανική σειρά για τις κηλίδες

Μπορεί να μην πρόκειται για μια δερματική πάθηση που απειλεί την υγεία της επιδερμίδας, όμως είναι από τις πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμες, με ισχυρό ψυχολογικό αντίκτυπο σε όσους εμφανίζεται. Ο λόγος για την υπερμελάγχρωση η οποία είναι από τα πιο συχνά προβλήματα του δέρματος καθώς, όπως δείχνουν οι έρευνες, 1 στους 2 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο βρίσκεται αντιμέτωπος με κάποια μορφή της. Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια υποεκτιμημένη αλλά αυξανόμενη πηγή ανησυχίας, ιδιαίτερα για τα άτομα με πιο σκούρους φωτότυπους καθώς το 62% των δερματολόγων ήδη δέχονται επισκέψεις από ασθενείς με μελαγχρωματικές διαταραχές ενώ, μέχρι το 2040, προβλέπεται πως το 2/3 των ανθρώπων παγκοσμίως θα έχουν αυξημένη μελανίνη στο δέρμα τους. Επιπλέον, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας παγκόσμιας επιδημιολογικής μελέτης της La Roche-Posay, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 48.000 άτομα σε 34 χώρες, η υπερμελάγχρωση έχει έντονες ψυχολογικές επιπτώσεις με τους πάσχοντες να δηλώνουν ότι αισθάνονται λιγότερο αγαπητοί, ότι υφίστανται διακρίσεις, ακόμα και ότι νιώθουν «βρώμικοι».

Τι είναι η υπερμελάγχρωση

Η μελανίνη είναι μία σκούρα χρωστική ουσία του δέρματος, η οποία ενεργοποιείται προκειμένου να προστατέψει τα κύτταρά μας από τις βλαβερές ακτίνες UV (το μαύρισμα είναι ακριβώς αυτή η φυσική μορφή άμυνας της επιδερμίδας απέναντι στον ήλιο) ενώ δίνει και το φυσικό χρώμα του δέρματος. Όταν, όμως, ο ρυθμός της φυσικής παραγωγής της διαταραχτεί, η περίσσεια μελανίνης οδηγεί σε ανομοιομορφία στο χρώμα, δυσχρωμίες και ανεπιθύμητες κηλίδες, ενώ συνδέεται άμεσα με φλεγμονή. Αυτή η φλεγμονή, η οποία προκαλείται από παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο, η γήρανση, η κληρονομικότητα, η ρύπανση, ορισμένες δερματολογικές πρακτικές, πυροδοτεί την παραγωγή μελανίνης. Το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, οδηγεί σε χρόνια φλεγμονή και στη μεταφορά μελανίνης στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Εξαιτίας της συσσωρευμένης, επίμονης μελανίνης, παρουσιάζεται ορατή υπερμελάγχρωση που επηρεάζει τον τόνο και τη διαύγεια της επιδερμίδας.

Η υπερμελάγχρωση επηρεάζει όλες τις ηλικίες και όλους τους τόνους δέρματος, και διακρίνεται σε 3 βασικούς τύπους: 

- Ηλιακές φακίδες: Είναι γνωστές και ως κηλίδες γήρανσης ή κηλίδες από τον ήλιο. Εκδηλώνονται ως επίπεδες κηλίδες με σαφές περίγραμμα και σκούρο καφέ χρώμα, και εμφανίζονται συνήθως στο πρόσωπο και στα χέρια.
- Μέλασμα: Εκδηλώνεται ως δυσχρωμίες ανοιχτού έως σκούρου καφέ χρώματος, με συμμετρική κατανομή και ακανόνιστα όρια. Παρουσιάζεται συνήθως στα ζυγωματικά, το μέτωπο και την περιοχή του άνω χείλους και επιδεινώνεται το καλοκαίρι.
- Μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση: Είναι το αποτέλεσμα της υπερπαραγωγής μελανίνης μετά από κάποια φλεγμονή. Ανάμεσα στα συνήθη αίτια βρίσκεται η ακμή, οι φλεγμονώδεις διαταραχές αλλά και ορισμένες δερματολογικές πρακτικές. Εμφανίζεται με ακανόνιστες μελαγχρωματικές κηλίδες στην περιοχή που εντοπίζεται η φλεγμονή ή ο τραυματισμός.

Melasyl: Η επαναστατική ανακάλυψη ενάντια στην υπερμελάγχρωση

“Η υπερμελάγχρωση είναι από τις πιο περίπλοκες δερματικές παθήσεις ως προς την κατανόηση και την αντιμετώπισή της»,  λέει σε σχετική συνέντευξη ο δερματολόγος Δρ. Andrew Alexis και προσθέτει: “Στο παρελθόν, οι λύσεις επικεντρώνονταν στο μπλοκάρισμα της μελανίνης η οποία, όμως, παίζει ζωτικό ρόλο στο δέρμα, καθώς το προστατεύει από τις ακτίνες UV και του δίνει το φυσικό του χρώμα που το κάνει μοναδικό. Επιπλέον, αυτή η θεραπευτική προσέγγιση τείνει να οδηγεί σε υψηλό ποσοστό υποτροπής αντί να αποτελεί μακροχρόνια θεραπευτική λύση – συμπέρασμα: το μπλοκάρισμα της μελανίνης δεν είναι η απάντηση στην αντιμετώπιση της υπερμελάγχρωσης».

Την απάντηση έρχεται σήμερα να δώσει η La Roche-Posay, η οποία μετά από 18 χρόνια ερευνών και δοκιμές σε 4.000 μόρια, παρουσιάζει το Melasyl, ένα επαναστατικό συστατικό κατοχυρωμένο μέχρι το 2036, το οποίο δρα στο πρόβλημα με έναν μοναδικό μηχανισμό. 

Ενώ τα περισσότερα προϊόντα κατά των κηλίδων δρούν μπλοκάροντας το ένζυμο που ευθύνεται για τη σύνθεση της μελανίνης, όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, το Melasyl είναι το πρώτο και μοναδικό συστατικό που «παγιδεύει» και εξαλείφει τα πρόδρομα μόρια της μελανίνης και ανακόπτει την περίσσειά της πριν οδηγήσει στον σχηματισμό δυσχρωμιών. «Έτσι, καταπολεμά την υπερμελάγχρωση γρήγορα και αποτελεσματικά, με ορατά αποτελέσματα από την πρώτη εβδομάδα, χωρίς να διαταράσσει τις φυσικές διεργασίες του δέρματος ή να προκαλεί ερεθισμούς», εξηγεί ο Δρ. Andrew Alexis. «Έχει επίσης υποβληθεί σε διεξοδικές κλινικές δοκιμές όπου αποδείχθηκε ότι παρουσιάζει εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε όλους τους φωτότυπους, ακόμα και στις επίμονες κηλίδες. Αυτό θα δώσει σε περισσότερους ανθρώπους τη λύση που ψάχνουν», προσθέτει ο ειδικός. 

Melasyl + Νιασιναμίδη: Η απόλυτη «παγίδα» μελανίνης

Η ανακάλυψη του Melasyl, το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με κορυφαίους δερματολόγους και ειδικούς στην υπερμελάγχρωση από όλο τον κόσμο- οδήγησε σε ένα προϊόν νέας γενιάς που ανοίγει νέους δρόμους στην αντιμετώπιση αυτής της δερματικής πάθησης: στο νέο MELA B3 Serum το Melasyl συνδυάζεται με 10% Νιασιναμίδη και άλλα δερματολογικά ενεργά συστατικά, στοχεύοντας ταυτόχρονα σε όλους τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στις μελαγχρωματικές διαταραχές. Αυτή η πρώτη ολοκληρωμένη λύση έχει με 5 βασικούς μηχανισμούς δράσης: αντιφλεγμονώδη δράση, επιδερμιδική ανανέωση, απολέπιση, αντιοξειδωτική προστασία και αποδόμηση των πρόδρομων ουσιών της μελανίνης, με εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμα και στις πιο επίμονες κηλίδες. 

Το MELA B3 σέβεται τη φυσική διαδικασία παραγωγής μελανίνης- άρα και τη φυσική ομορφιά του δέρματος- και έχει κλινικώς αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα σε όλους τους τόνους και τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο ευαίσθητο. Δοκιμασμένο σε όλους τους φωτότυπους και όλες τις μορφές μελαγχρωματικών διαταραχών, εξασφαλίζει ορατά αποτελέσματα που τεκμηριώνονται και από τις σχετικές μελέτες: την 1η εβδομάδα χρήσης, 98% των γυναικών είδε τον αριθμό των κηλίδων στην επιδερμίδα τους να μειώνεται ενώ σε μόλις 2 εβδομάδες, 100% των γυναικών είδαν βελτίωση στον αριθμό και την ένταση των κηλίδων!

Επειδή, όμως, και η εμπειρία εφαρμογής είναι κλειδί στην ολοκλήρωση μιας θεραπείας, το MELA B3 συνδυάζει την υψηλή αποτελεσματικότητα με την απόλαυση στη χρήση: η πράσινη, λουλουδάτη ευωδιά του- ελεγμένη για αλλεργίες σύμφωνα με τα αυστηρότερα πρότυπα- ανεβάζει τη διάθεση ενώ η ανάλαφρη, τζελ υφή του απορροφάται γρήγορα και αγκαλιάζει την επιδερμίδα σαν χάδι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Φωτογήρανση: Αντιμετώπιση με τ&om...
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Που οφείλεται η υπερμελάγχ...
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
placeholder Βλάβες δέρματος και ηλιοθ&epsilon...
ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ