Ο καθαρισμός του λιπαρού δέρματος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Η λιπαρή επιδερμίδα απαντάται συχνά, κυρίως στο πρόσωπο και το τριχωτό της κεφαλής.

 

Εμφανίζεται όταν οι σμηγματογόνοι αδένες της επιδερμίδας υπερλειτουργούν και παράγουν πολύ σμήγμα. Αυτός ο τύπος επιδερμίδας απαιτεί ειδικές προφυλάξεις κατά τον καθαρισμό και την εφαρμογή του μακιγιάζ.

 

Οι συμβουλές ενός δερματολόγου για το θέμα αυτό.

 

ΤΙ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΛΙΠΑΡΟ ΔΕΡΜΑ;

 

Οι ασθενείς συνήθως έχουν γυαλιστερή επιδερμίδα στα κεντρικά σημεία του προσώπου, κυρίως στο μέτωπο και τη μύτη. Οι πόροι της επιδερμίδας είναι διευρυμένοι και η επιδερμίδα πιο παχιά.

 

Στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, μια λιπαρή μεμβράνη γίνεται αισθητή όταν αγγίζουμε την επιδερμίδα. Η σμηγματόρροια στο τριχωτό κάνει τα μαλλιά τους λιπαρά, με αποτέλεσμα να κολλάνε. Συχνά μου λένε ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα με το μακιγιάζ τους.

 

ΤΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ;

 

Ο καθαρισμός του λιπαρού δέρματος απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Εξηγώ στους ασθενείς μου ότι η επιδερμίδα αντιδρά πάντα αντίθετα από τις επιθυμίες μας: όσο περισσότερο προσπαθούμε να αφαιρέσουμε το σμήγμα, τόσο περισσότερο παράγει η επιδερμίδα για να το αντικαταστήσει.

 

Επομένως, είναι σημαντικό να χρησιμοποιούν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον συγκεκριμένο τύπο επιδερμίδας και να αποφεύγουν τη χρήση δυνατών προϊόντων καθαρισμού.

 

Συχνά προτείνω τη χρήση νερού micellaire ή γαλακτώματα καθαρισμού που ξεπλένονται με νερό. Το βράδυ πρέπει να γίνεται απαλός καθαρισμός της επιδερμίδας. Το παράδοξο είναι ότι ο ρόλος του σμήγματος είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από την αφυδάτωση.

 

Ωστόσο, το λιπαρό δέρμα εμφανίζει φολίδες στην επιφάνεια, πολλές φορές προκαλώντας σμηγματορροϊκή δερματίτιδα στο κέντρο του προσώπου. Οι ασθενείς πρέπει να χρησιμοποιούν προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για τον συγκεκριμένο τύπο δέρματος.

 

Προτείνω καλλυντικά με βάση το νερό, ώστε να μην προσθέτουμε λάδι στο λάδι. Επιλέγω ενυδατικές κρέμες που κάνουν την επιδερμίδα ματ μειώνοντας τη γυαλάδα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΜΗ

placeholder Gel καθαρισμού Effaclar για δέρμα με τάση για ατέλειες
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Η Αντιμετώπιση της φλεγμονώδους ακμής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Καθαρισμός προσώπου για ακνεϊκό δέρμα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ