Περιποίηση προσώπου στα πρώτα στάδια της γήρανσης

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνισή τους πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλέπεται στο DNA μας. Αυτό οφείλεται αφενός, και κυρίως, στην καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών που προκαλούν οξειδωτικό στρες και πρόωρη γήρανση, αφετέρου στην μείωση της φυσικής παραγωγής απαραίτητων για τη νεανικότητα της επιδερμίδας συστατικών όπως το υαλουρονικό οξύ, το κολλαγόνο, η ελαστίνη, μια διαδικασία αργή που όμως ξεκινάει αρκετά νωρίς.

Τίποτε από τα παραπάνω δεν μπορείτε να εμποδίσετε να συμβεί – αυτό, όμως, που μπορείτε να κάνετε είναι να λάβετε εγκαίρως τα μέτρα σας ώστε, μέσα από ένα «στρατηγικό» καθημερινό skincare, που θα ξεκινήσετε από νωρίς, να εμποδίσετε την εμφάνιση της πρόωρης γήρανσης ή να διορθώσετε τα σημάδια του χρόνου στα πρώτα στάδια της γήρανσης.

Βιταμίνη C: Ο τρόπος να αποφύγετε το οξειδωτικό στρες

Ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση, έλλειψη ύπνου, μπλε φως από τις digital οθόνες, κάπνισμα, άγχος, ελλιπής διατροφή – αυτοί είναι ορισμένοι από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που προκαλούν τη δημιουργία των ελευθέρων ριζών οι οποίες «ροκανίζουν» τη νεανικότητα της επιδερμίδας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή ως ασταθή μόρια που είναι, οι ελεύθερες ρίζες προσπαθούν να επιβιώσουν «κλέβοντας» ηλεκτρόνια από τα κοντινά τους υγιή μόρια, με αποτέλεσμα αυτά να γίνονται με τη σειρά τους ασταθή. Αυτό είναι το οξειδωτικό στρες, ένας φαύλος κύκλος που προκαλεί βλάβες στα κύτταρα, μεταλλάξεις του DNA, φλεγμονές, φθορές οι οποίες αποτυπώνονται στην επιδερμίδα ως σημάδια πρόωρης γήρανσης δηλαδή λεπτές γραμμές, ρυτίδες, δυσχρωμίες, χαλάρωση κλπ.

Τι μπορεί να φρενάρει τις ελεύθερες ρίζες; Τα πολυσυζητημένα αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν φυσικά στο σώμα μας καθώς είναι ο μηχανισμός άμυνάς του απέναντι στο οξειδωτικό στρες. Μόνο που είναι τόσο σφοδρές και non-stop οι επιθέσεις των ελευθέρων ριζών που τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει ο οργανισμός από τη φύση του δεν αρκούν για να τις αντιμετωπίσουν. Και εδώ επεμβαίνει η κοσμετολογία, η οποία βάζει στο καθημερινό skincare μας έναν πανίσχυρο και αναντικατάστατο σύμμαχο: τη βιταμίνη C, το πιο αποτελεσματικό από τα αντιοξειδωτικά, η οποία όταν εφαρμόζεται τοπικά με μια ειδικά μελετημένη σύνθεση, μπορεί να διεισδύσει στην επιδερμίδα, να εξουδετερώσει τις ελεύθερες ρίζες, να προστατέψει τα κύτταρα από τις επιθέσεις τους αλλά και να συμβάλλει στην επιδιόρθωση των φθορών που έχουν ήδη δημιουργηθεί. 

Αυτή ακριβώς είναι και η αποστολή του Pure Vitamin C10, του αντιοξειδωτικού, αντιρυτιδικού και αναζωογονητικού serum της La Roche-Posay που είναι must στο καθημερινό skincare: ο συνδυασμός 10% Βιταμίνης C με Σαλικυλικό Οξύ και Neurosensine, σε φυσιολογικό pH, είναι μια δερματολογική καινοτομία που προστατεύει τη νεανικότητα της επιδερμίδας και αναδεικνύει τη λάμψη της (ιδανικό ακόμα και για ευαίσθητο δέρμα). Πιο συγκεκριμένα:

- Η Βιταμίνη C ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου, περιορίζει τη δημιουργία ελευθέρων ριζών, μειώνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές, βελτιώνει τον τόνο και τη λάμψη του δέρματος
- Το Σαλικυλικό οξύ απολεπίζει την επιφάνεια της επιδερμίδας και διευκολύνει την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων κάνοντας πιο απαλό το δέρμα
- Ο συνδυασμός Neurosensine & Ιαματικού Νερού της La Roche-Posay, εμποδίζει τυχόν ερεθισμούς, περιορίζει τη νευρογενή αντίδραση του δέρματος, καταπραύνει σε βάθος.

Με συστηματική χρήση, το Pure Vitamin C10 βελτιώνει κατά 75% τις ανομοιομορφίες της επιδερμίδας, συσφίγγει τους πόρους κατά 84%, μειώνει τις λεπτές γραμμές κατά 71%, επανορθώνει την υφή του δέρματος κατά 87%, χαρίζει 71% περισσότερη λάμψη και κατά 87% πιο φρέσκια, αναζωογονημένη όψη.

Υαλουρονικό οξύ: Ενισχύστε τα φυσικά του αποθέματα στην επιδερμίδα

Το υαλουρονικό οξύ ένα ακόμα βασικό συστατικό της νεανικής επιδερμίδας, το οποίο υπάρχει φυσικά σε όλους σχεδόν τους ιστούς του σώματος και κυρίως στο δέρμα. Η δράση του είναι πολλαπλή, με βασικότερο ρόλο του να έλκει και να κλειδώνει την πολύτιμη υδάτωση στην επιδερμίδα ενώ συμβάλλει και στην ενδυνάμωση του επιδερμιδικού φραγμού. Ήδη, όμως, από πολύ νωρίς (περίπου στην ηλικία των 20 ετών) ξεκινάει η αργή αλλά σταθερή μείωση της φυσικής παραγωγής υαλουρονικού οξέος, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σημάδια αφυδάτωσης, λεπτές γραμμές, απώλεια όγκου και ελαστικότητας, δηλαδή τα πρώτα στάδια γήρανσης.

Καθώς δεν μπορείτε να σταματήσετε αυτή τη φυσική διαδικασία απώλειας υαλουρονικού οξέος, μπορείτε να κάνετε μια έξυπνη κίνηση ώστε να αναπληρώνετε καθημερινά τα αποθέματά του: να βάλετε στην καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας το Hyalu B5 Serum, την 1η δερματολογική διορθωτική φροντίδα της La Roche-Posay, για επανόρθωση, άμεση αναπλήρωση του όγκου της επιδερμίδας μέσα σε 4 ώρες και σημαντική μείωση των ρυτίδων. Βασισμένο σε ένα δίδυμο από καθαρά Υαλουρονικά Οξέα, εξαιρετικά αποτελεσματικά δερματολογικά μόρια και Βιταμίνη Β5, αυτό το serum αντισταθμίζει ιδανικά την απώλεια υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα. Στην καρδιά της σύνθεσής του περιέχει:

- Υαλουρονικό οξύ χαμηλού και υψηλού μοριακού βάρους που «γεμίζει» τις ρυτίδες, αναζωογονεί το δέρμα, αυξάνει τον όγκο και την ελαστικότητά του
- Βιταμίνη Β5 που είναι γνωστή για την καταπραϋντική δράση της, ενισχύει την ανάπλαση και την ανθεκτικότητα του δέρματος
Madecassoside (εκχύλισμα από Centella Asiatica) και Ιαματικό νερό La Roche-Posay, για γέμισμα των λεπτών γραμμών και σύσφιξη της επιδερμίδας.

Το Hyalu B5 Serum είναι ιδανικό ακόμα και για το ευαίσθητο δέρμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μετά από αισθητικές διαδικασίες στον ειδικό ενώ έχει και μια ακόμα δράση: είναι αποτελεσματικό στο φαινόμενο Tech Neck, τις οριζόντιες λεπτές γραμμές και ρυτίδες που σχηματίζονται στον λαιμό από το πολύωρο, καθημερινό σκύψιμο πάνω από τις digital οθόνες. Μέσα σε 1 ώρα ενεργοποιεί τους μηχανισμούς επανόρθωσης της επιδερμίδα, σε 4 ώρες «γεμίζει» το δέρμα ενώ σε 4 εβδομάδες «γεμίζει» ορατά τις ρυτίδες του προσώπου και της περιοχής των ματιών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ