Πώς θα φροντίσεις το δέρμα με ακμή μετά από ένα κρύωμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Πάνω από το 80% των εφήβων έχει ακμή. Δεν είσαι μόνος!

 

Τίποτα δεν απορρυθμίζει μια αγωγή φροντίδας του δέρματος περισσότερο όσο το κρυολόγημα ή η γρίπη.

 

Καθώς οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούμε να συνέλθουμε από ένα κρυολόγημα ή γρίπη καταναλώνοντας ροφήματα με λεμόνι και μέλι ή ζεστές σούπες, συχνά ξεχνάμε να προσφέρουμε στο δέρμα μας λίγη φροντίδα που τόσο έχει ανάγκη.

 

Δεν φτάνει που πέφτουμε στο κρεβάτι και αισθανόμαστε χάλια, τα κρυολογήματα και οι γρίπες επηρεάζουν επίσης το δέρμα μας.

 

Όσοι έχουν ατέλειες συχνά ταλαιπωρούνται από ευαισθησία στο δέρμα, με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο εξαντλητική η περίοδος της ασθένειας.

 

Το δέρμα με τάση ακμής δεν ανταποκρίνεται θετικά στα φυσήματα της μύτης, τα μάτια που «τρέχουν», τη φαγούρα και την κούραση που επιφέρουν το κρυολόγημα και η γρίπη.

 

Ως αποτέλεσμα των συμπτωμάτων αυτών, μπορεί να ασθάνεσαι το δέρμα ευαίσθητο, ξηρό και τραχύ.

 

Γι' αυτό τον λόγο, συντάξαμε έναν οδηγό φροντίδας για το ταλαιπωρημένο δέρμα με τάση για ατέλειες που μπορείς να ακολουθήσεις αφού συνέλθεις από το κρυολόγημα ή τη γρίπη...

 

Πώς επηρεάζεται το ευαίσθητο δέρμα με τάση για ατέλειες από το κρυολόγημα και τη γρίπη;

 

Η έλλειψη ύπνου αποτελεί ένα δυσάρεστο επακόλουθο του κρυολογήματος και της γρίπης, ενώ μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση του ευαίσθητου δέρματος.

 

Τόσο το χλομό δέρμα όσο και το πρήξιμο κάτω από τα μάτια είναι αναμενόμενα, αν δεν κοιμόμαστε όσο χρειάζεται.

 

Με τον καιρό, η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση του δέρματος, καθώς και λεπτές γραμμές, ακόμα και να χειροτερέψει τις ατέλειες.

 

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει ένα κρυολόγημα ή γρίπη είναι ότι πρέπει διαρκώς να φυσάει τη μύτη του.

 

Αυτό ερεθίζει το δέρμα γύρω και κάτω από τη μύτη. Όταν βασανίζουμε τη μύτη μας με χαρτομάντιλα, συχνά καταλήγουμε με σκασμένο, κοκκινωπό δέρμα και αυξημένη ευαισθησία.

 

Αν υπάρχουν ατέλειες γύρω από τη μύτη ή μαύρα στίγματα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι κι αυτά θα αρχίσουν να φλεγμαίνουν και να χειροτερεύουν λόγω της διαρκούς επαφής και του τριψίματος.

 

Το κρυολόγημα και η γρίπη αφυδατώνουν το δέρμα μας, με αποτέλεσμα να το νιώθουμε ξηρό και θαμπό.

 

Η ίδια η ασθένεια σε συνδυασμό με τα φάρμακα που λαμβάνουμε και το γεγονός ότι πολλοί από εμάς πέφτουμε στο κρεβάτι, αφυδατώνουν το δέρμα.

 

Πώς μπορώ να καταπολεμήσω αυτά τα προβλήματα;

 

Δέρμα πιο φωτεινό: Μπορείς να αντιμετωπίσεις το χλομό δέρμα με τη διατροφή σου και με ένα πρόγραμμα περιποίησης του δέρματος.

 

Μια πολύ καλή δίαιτα είναι το μυστικό για να επανέλθει η χαμένη λάμψη! Συνιστούμε να αναζητάς τροφές με βιταμίνη Β καθώς συνδέεται με τις φλεγμονές του δέρματος.

 

Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξεις ολόκληρη τη διατροφή σου, απλά προσπάθησε να συμπεριλάβεις στο διαιτολόγιο τροφές πλούσιες σε σίδηρο.

 

Ο σίδηρος θα βοηθήσει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια αποτελούν έναν ζωτικής σημασίας συνεργάτη που θα εξασφαλίσει ότι το δέρμα δείχνει και αισθάνεται υγιές.

 

Σε ό,τι αφορά τη φροντίδα του δέρματος, τα προϊόντα λάμψης μπορούν να γίνουν ο καλύτερος φίλος σου.

 

Επίλεξε ορούς που προσφέρουν λάμψη καθώς καταπολεμούν τον ανομοιόμορφο τόνο της επιδερμίδας και επαναφέρουν τη λάμψη του.

 

Επίσης, οι επαγγελματικές περιποιήσεις προσώπου αποτελούν έναν καλό τρόπο για να τονώσεις την κυκλοφορία και να φωτίσεις το δέρμα σου!

 

Ερεθισμένη μύτη: Η ερεθισμένη μύτη δεν είναι κάτι ευχαριστό.

 

Αν προσπαθείς κιόλας να καμουφλάρεις την κοκκινίλα, μπορεί να την ερεθίσεις περισσότερο, ιδίως αν πονάει.

 

Γι' αυτό είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις το πρόβλημα άμεσα.

 

Το πιο σημαντικό: μην τρίβεις το ευαίσθητο δέρμα.

 

Όταν αφαιρείς το μακιγιάζ ή καθαρίζεις το πρόσωπο, φρόντισε να μην τρίβεις την ερεθισμένη περιοχή γιατί έτσι θα χειροτερέψει.

 

Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό προσώπου, δύο φορές την ημέρα, εφάρμοσέ το με ταμποναριστές κινήσεις και ξέπλυνε με χλιαρό νερό.

 

Ενυδατώση του δέρματος: Το πρώτο βήμα για να επαναφέρεις την υγρασία στο δέρμα είναι απλούστατο: πολλή ενυδάτωση.

 

Για όσο καιρό αναρρώνεις από κρυολόγημα ή γρίπη, φρόντισε να ενυδατώνεσαι τουλάχιστον πρωί και βράδυ, ενώ το ιδανικό είναι καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

Μπορεί να νιώθεις τον πειρασμό να κάνεις καυτά ντους διαρκείας για να αισθανθείς αναζωογονημένη μετά την ασθένεια, αλλά έτσι θα αφυδατωθεί το δέρμα ακόμα περισσότερο.

 

Περιορίσου σε 10λεπτο ντους με ζεστό νερό. Προτίμησε ένα ήπιο καθαριστικό που θα θρέψει το δέρμα χωρίς να το ξηράνει.

 

Το άρθρο αυτό παρέχει γενικές πληροφορίες. Συμβουλέψου το δερματολόγο σου πριν ξεκινήσεις ή δοκιμάσεις κάποια νέα πρακτική