Τι να κάνετε την ώρα του μπάνιου, αν το παιδί σας έχει έκζεμα

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Ο καθαρισμός του ατοπικού δέρματος απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή για να αποφύγετε περαιτέρω ερεθισμούς και ξηρότητα.

 

Ακολουθήστε τα παρακάτω απλά βήματα για να κάνετε την ώρα του μπάνιου μια ευχάριστη διαδικασία που όχι μόνο θα είναι ιδανική για παιχνίδι και όμορφες στιγμές, αλλά ταυτόχρονα θα βοηθήσει το δέρμα του παιδιού να ανακτήσει την απαλότητα και την άνεσή του.

 

Όσο μπορείτε, να προτιμάτε τα ντους (ακόμα και για τα μωρά, από τη στιγμή που μπορούν να σταθούν όρθια). Αν η μόνη σας επιλογή είναι το μπάνιο, ακολουθήστε τις εξής συμβουλές:

 

1 - ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

 

Αν το νερό είναι πολύ ζεστό, μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα και να εντείνει τον κνησμό. Αν είναι πολύ κρύο, μπορεί να χαλάσει αυτή την ιδιαίτερη στιγμή για τους γονείς και τα παιδιά. Μια θερμοκρασία μεταξύ 32 και 34 βαθμών είναι ιδανική για να διατηρηθεί η ισορροπία του δέρματος.

 

2 - ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 

Προσπαθήστε να περιορίσετε τη διάρκεια του μπάνιου περίπου στα 10 λεπτά.

 

3 - ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΝΕΡΟ

 

Όσο πιο σκληρό το νερό, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος εξάρσεων κνησμού. Αν χρειάζεται, προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα απαλό καθαριστικό για το σώμα στο νερό, για να το κάνετε πιο μαλακό και να καταπραΰνετε το δέρμα του παιδιού.

 

4 - ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

 

Το σαπούνι είναι εχθρός του ατοπικού εκζέματος. Το υψηλό pH του ερεθίζει την επιδερμίδα και κατά συνέπεια, αλλοιώνει το υδρολιπιδικό φιλμ που προστατεύει το δέρμα από τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες.

 

Αντ' αυτού, επιλέξτε ένα τζελ ή μια κρέμα καθαρισμού που δεν περιέχει σαπούνι. Θα προσφέρει ήπιο καθαρισμό και ταυτόχρονα θα προστατεύσει τον δερματικό φραγμό μειώνοντας την αίσθηση τραβήγματος.

 

5 - ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣΑΣ

 

Τα πανάκια και τα σφουγγάρια μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς και μπορεί να μεταφέρουν μικρόβια. Για έναν πιο απαλό καθαρισμό, δουλέψτε το προϊόν με τα δάχτυλά σας για να κάνετε αφρό και έπειτα εφαρμόστε στο δέρμα του παιδιού. Έτσι, θα ελαχιστοποιήσετε την τριβή. Φροντίστε να ξεβγάζετε πάντοτε καλά.

 

6 - ΔΩΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ

 

Προσπαθήστε να αποφύγετε το τρίψιμο κατά το σκούπισμα. Αρχικά ταμπονάρετε τις πιο ερεθισμένες περιοχές με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτομάντηλα. Φροντίστε να μην αφήσετε νωπά σημεία, γιατί έτσι μπορεί να αποδυναμωθεί η επιδερμίδα.

 

7 - ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΝΗΣΜΟΥ

 

Ενυδατώστε με ένα μαλακτικό βάλσαμο αναπλήρωσης των λιπιδίων, όπως το LIPIKAR BAUME AP+, εφαρμόζοντάς το σε νωπό δέρμα για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητά του. Εφαρμόστε κάνοντας απαλό μασάζ στις ερεθισμένες περιοχές.

 

Χρήσιμη πληροφορία: τι κάνουμε με το κολύμπι; Το κολύμπι σε πισίνα ή στη θάλασσα δεν αντενδείκνυται για όσους έχουν ατοπικό δέρμα, με την προϋπόθεση να ξεπλένονται σχολαστικά μόλις βγουν από το νερό. Μην ξεχνάτε να καταπραΰνετε και να ενυδατώνετε το δέρμα ψεκάζοντας με το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay.