Ακμή προσώπου: Ποια είναι η ιδανική ρουτίνα περιποίησης

Η ακμή είναι ένας από τα πιο κοινά δερματολογικά προβλήματα παγκοσμίως, το οποίο επηρεάζει το 80% των εφήβων και το 40% των ενηλίκων (2). Μάλιστα, είναι η 8η πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο (3) και ο συνηθέστερος λόγος επίσκεψης στον δερματολόγο(4) ενώ έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην αυτοπεποίθηση του ατόμου, με το 35% των πασχόντων να αποφεύγουν τις δημόσιες εμφανίσεις και το 43,2% να δηλώνουν ότι τα σημάδια της ακμής έχουν επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις τους. (5) Με δεδομένες τις πολλαπλές επιπτώσεις της ακμής τόσο στην επιδερμίδα όσο και στην ψυχική υγεία όσων βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή, το συμπέρασμα είναι προφανές: τα άμεσα αποτελέσματα ενάντια στις ατέλειες, τα σπυράκια και τα σημάδια ακμής, είναι βασική προτεραιότητα και ζητούμενο για τους ασθενείς.

Τι προκαλεί την ακμή;

Πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της ακμής: η απόφραξη των πόρων των σμηγματογόνων αδένων, οι ορμονικές διακυμάνσεις (στην εφηβεία αλλά και αργότερα στην ενήλικη ζωή), μικρόβια όπως το βακτήριο C. acnes και ο σταφυλόκοκκος, βρίσκονται στη λίστα με τους βασικούς “ενόχους”. Επιπλέον, η ρύπανση, η υγρασία, η κληρονομικότητα, ορισμένα φάρμακα και κάποιες διατροφικές συνήθειες, φαίνεται πως παίζουν και αυτά ρόλο στην εξέλιξη αυτής της δερματικής πάθησης.

Όμως η λίστα δεν σταματάει εδώ: η επανάσταση της επιστήμης του μικροβιώματος φέρνει καινούρια δεδομένα ως προς τα αίτια που πυροδοτούν την ακμή, τα οποία σηματοδοτούν μια νέα εποχή στην ακόμα πιο αποτελεσματική, άμεση αντιμετώπισή της. Την προηγούμενη δεκαετία, όλες οι επιστημονικές δημοσιεύσεις επικεντρώνονταν στο C. acnes, το βακτήριο που ευθύνεται για τον σχηματισμό και τη σοβαρότητα της ακμής. Πρόσφατα, νέες τεχνολογίες στον τομέα της γονιδιωματικής, επέτρεψαν στους ερευνητές να εμβαθύνουν περισσότερο στο μικροβίωμα του δέρματος και να διερευνήσουν τις υποομάδες και τους υποτύπους του C. acnes, που ονομάζονται «φυλότυποι». Τι αποκάλυψαν οι έρευνες; Ότι ο φυλότυπος ΙΑ1 του C. acnes είναι σημαντικά κυρίαρχος στο δέρμα με τάση ακμής, γεγονός που οδηγεί σε ανισορροπία το μικροβίωμα και πολλαπλασιασμό των ατελειών. 

Αυτό το νέο δεδομένο άνοιξε τον δρόμο για μια πιο στοχευμένη προσέγγιση στην θεραπεία της ακμής, η οποία λαμβάνει πλέον υπόψιν και αυτούς τους προφλεμονώδεις φυλότυπους, με την αποκλειστική επιστημονική εξειδίκευση της La Roche-Posay.

Η ιδανική ρουτίνα 2 βημάτων για την επιδερμίδα με ακμή

Καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ακμής παίζει η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας με ειδικά μελετημένες συνθέσεις στοχευμένης δράσης. Η σειρά Effaclar αποτελεί τη #1 σειρά περιποίησης για το λιπαρό δέρμα με τάση ακμής στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με εξειδικευμένες λύσεις τόσο για τον αποτελεσματικό καθαρισμό του προσώπου όσο και για την βέλτιστη διορθωτική φροντίδα αυτού του απαιτητικού τύπου επιδερμίδας.

Βήμα 1ο
Το πρώτο και απαραίτητο βήμα για τη διαχείριση της ακμής είναι ο σωστός καθαρισμός. Το ανανεωμένο Effaclar Purifying Gel Cleanser αναβαθμίζεται με το νέο ενεργό συστατικο Phylobioma και τη δύναμη της επιστήμης του μικροβιώματος. Πέρα από τον απλό καθαρισμό, στοχεύει στον φυλότυπο ΙΑ1 που αναφέραμε ακριβώς πιο πάνω, επανεξισορροπώντας το δέρμα με ακμή και διατηρώντας το pH του σε υγιή επίπεδα. Το Effaclar Purifying Gel Cleanser απομακρύνει το σμήγμα και μειώνει τις ατέλειες χωρίς να διαταράσσει το μικροβίωμα ή τον επιδερμιδικό φραγμό, δεν φράσσει τους πόρους, είναι υποαλλεργικό και χωρίς άρωμα. Extra bonus: διατίθεται σε νέα οικολογική refill συσκευασία, για μείωση του πλαστικού κατά 73% και ελαχιστοποίηση του ακτίκτυπου στο περιβάλλον.

Βήμα 2ο
Μετά τον καθαρισμό έρχεται η στοχευμένη, άμεση δράση κατά των ατελειών, με τη νέα Effaclar DUO+M, η οποία χάρη στην δύναμη του νέου ενεργού συστατικού Phylobioma και τον μοναδικό τρόπο δράση τους, εξασφαλίζει καλύτερη και πιο στοχευμένη δράση κατά της ακμής, για αποτελέσματα ορατά μέσα σε 8 ώρες! Η πανίσχυρη σύνθεσή της, κατάλληλη ακόμα και για το πιο ευαίσθητο δέρμα, συνδυάζει:

- Το ενεργό συστατικό Phylobioma, που περιορίζει την ανάπτυξη του φυλότυπου ΙΑ1 του C.acnes, εξισορροπώντας το δέρμα με τάση ακμής ενώ συγχρόνως αναστέλλει την παραγωγή σμήγματος και τη δημιουργία φλεγμονής
- Νιασιναμίδη, που μειώνει τα επίμονα σημάδια ακμής καθώς και τη μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση που συνδέεται με την ακμή.
- Το Procerad, ένα αποκλειστικό ceramide που συμβάλλει στην πρόληψη των κόκκινων και καφέ σημαδιών.
- Το Aqua Posae Filiformis, έναν συνδυασμό από κλάσματα πρεβιοτικών που εκχυλίζονται από το μοναδικό Ιαματικό Νερό La Roche-Posay και συμβάλλουν στην αποκατάσταση και τη διατήρηση της ισορροπίας του δέρματος. 

Με δοκιμές σε πάνω από 17.000 ασθενείς από 10 έως 79 ετών, σε περισσότερες από 28 χώρες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική, και τέσσερις διαφορετικές μεθόδους ανάλυσης, τα ορατά αποτελέσματα πριν και μετά τη χρήση του Effaclar DUO+M σε όλους τους φωτότυπους ήταν αναμφισβήτητα: αυτή η επαναστατική σύνθεση πράγματι προσφέρει τριπλή αποτελεσματικότητα κατά των ατελειών, κατά των μαύρων στιγμάτων και κατά των σημαδιών, με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα μέρα με τη μέρα στις βλάβες ακμής. Τα εντυπωσιακά αποτελέσματά της δεν είναι, όμως, μόνο αυτά που φαίνονται (-66% στα σπυράκια, -44% στα μαύρα στίγματα, -45% στα σημάδια ακμής)- είναι και η αισθητή αλλαγή στην ποιότητα ζωής των πασχόντων, με το 67% να δηλώνει πως τους βοήθησε να απαλλαγούν από την εμμονή που είχαν με το δέρμα τους!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ