Αντιηλιακό Λάδι: Ένα παρεξηγημένο…αντιηλιακό!

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Μπορεί ένα αντηλιακό λάδι να προσφέρει υψηλή και πολύ υψηλή αντηλιακή προστασία;

 

Λάδι: ένα… παρεξηγημένο αντηλιακό

 

Η ιστορία της ηλιοθεραπείας έχει ταυτιστεί σχεδόν με τα κλασικά και πολύ δημοφιλή λάδια μαυρίσματος, τις «αντηλιακές» συνθέσεις με τροπικά αρώματα και πολύ χαμηλό έως ανύπαρκτο δείκτη προστασίας που κυριάρχησαν σε παλαιότερες δεκαετίες. Όταν, όμως, άρχισαν να γίνονται γνωστές οι επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα και με τις συνεχείς συστάσεις των δερματολόγων για έκθεση στον ήλιο με μέτρο και μόνο με χρήση αντηλιακών συνθέσεων με υψηλούς δείκτες, ακόμα και για το σώμα, οι περισσότερες γυναίκες στράφηκαν προς τα προϊόντα με υφή γαλακτώματος.

 

Τα λάδια μαυρίσματος, αν και ιδιαίτερα ελκυστικά, θεωρήθηκαν –δικαίως– ότι παρέχουν ανεπαρκή προστασία, ιδίως για το ευαίσθητο δέρμα και σιγά-σιγά, έχασαν τη… λάμψη τους και εξορίστηκαν στις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού.

 

Δεν είναι όλα τα λάδια ίδια

 

Εδώ, όμως, υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση: Για την ανεπαρκή αντιηλιακή προστασία που παρείχαν τα κλασικά λάδια μαυρίσματος δεν ευθυνόταν η υφή τους αλλά οι χαμηλοί δείκτες SPF που περιείχαν. Τα τελευταία 2-3 χρόνια, η παρεξήγηση έχει λυθεί και μια νέα, εντελώς ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία έχει κάνει την εμφάνισή της: τα λάδια προστασίας.

 

Τα ερευνητικά εργαστήρια των μεγάλων εταιρειών καλλυντικών, επιστρατεύοντας τεχνολογίες αιχμής, κατόρθωσαν να συνδυάσουν την πολύ υψηλή αντιηλιακή προστασία (με δείκτες SPF50+ και SPF30) με την ανάλαφρη, μη λιπαρή και τόσο ευχάριστη υφή ενός ξηρού λαδιού.

Εμπλουτισμένα με θρεπτικά έλαια, τα νέα λάδια προστασίας περιποιούνται, προσφέρουν θρέψη και αίσθηση άνεσης στο δέρμα και παρατείνουν το μαύρισμα. Σε αντίθεση μάλιστα με τα κοινά λάδια για μαύρισμα, είναι υποαλλεργικά, δερματολογικά ελεγμένα και χωρίς parabens.

Τα χαρακτηριστικά αυτά, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη ασπίδα ευρέος φάσματος που προσφέρουν, κάνουν τις καινοτόμες αυτές συνθέσεις, κατάλληλες ακόμα και για τα δέρματα που είναι ευαίσθητα στον ήλιο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να απολαύσουν, επιτέλους, με απόλυτη ασφάλεια, μια «απαγορευμένη», μέχρι πρότινος, υφή…