5 δικαιολογίες που λέμε για να μην φοράμε αντιηλιακή κρέμα προσώπου

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Τι μας απάντησαν...

 

Θέλω να μαυρίσω…

 

Ακόμα και οι αντηλιακές κρέμες προσώπου με υψηλό (SPF 30) ή πολύ υψηλό (SPF 50+) δείκτη προστασίας δεν μας εμποδίζουν να «πάρουμε χρώμα». Απλώς το μαύρισμα αναπτύσσεται πιο αργά, διαρκεί όμως και περισσότερο.

 

Θέλω να πάρω βιταμίνη D…

 

H αντηλιακή κρέμα μειώνει κάπως την παραγωγή της βιταμίνης D, αλλά η μείωση αυτή δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει την ανεπάρκειά της, τονίζουν οι επιστήμονες. Το καλοκαίρι αρκεί να εκθέσουμε στον ήλιο για 5-10 λεπτά καθημερινά μια μικρή επιφάνεια του σώματός μας (π.χ. τα χέρια), για να συνθέσει ο οργανισμός μας την ποσότητα που χρειάζεται.

 

Δεν θέλω να γυαλίζω…

 

Τότε αναζητάμε μια ματ αντηλιακή κρέμα προσώπου. Η γκάμα των αντηλιακών προϊόντων περιλαμβάνει πλέον και λεπτόρρευστες κρέμες προσώπου με υφές που απορροφώνται άμεσα και προσφέρουν ματ αποτέλεσμα που διαρκεί.

 

Θα βγάλω σπυράκια…

 

Όχι, αν επιλέξουμε μια αντηλιακή ματ κρέμα προσώπου με σύνθεση που έχει ανάλαφρη υφή και προσφέρει ματ, μη λιπαρό αποτέλεσμα, κατάλληλη για το λιπαρό δέρμα. Πρόκειται για εξειδικευμένες αντηλιακές κρέμες ή gel προσώπου που απευθύνονται στις γυναίκες με μικτό ή λιπαρό δέρμα. Τα φίλτρα υψηλής προστασίας από τις ακτίνες UV και τα ενεργά συστατικά που περιέχουν έχουν επιλεγεί ώστε να μη λειτουργούν αποφρακτικά και να μην είναι φαγεσωρογόνα, δηλαδή να μη φράζουν τους πόρους και να μη δημιουργούν μαύρα στίγματα.

 

Έβαλα το πρωί…

 

Η τελευταία είναι και η πιο συνηθισμένη δικαιολογία, γυναικών και …ανδρών. Μόνο που ένας από τους βασικότερους κανόνες της ασφαλούς φωτοπροστασίας είναι η τακτική ανανέωση της αντηλιακής κρέμας, κάθε δύο ώρες ή μετά το κολύμπι. Ακόμα κι αν ο δείκτης προστασίας είναι πολύ υψηλός , η αμέλειά μας τον αποδυναμώνει…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

placeholder Έκθεση στον Ήλιο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Φωτοευαισθησία: Συμπτώματα και πρόληψη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
placeholder Anthelios: Πολύ Υψηλή Αντηλιακή Προστασία
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ