Εμφάνιση πανάδων στο πρόσωπο και πρόληψη με χρήση αντηλιακού

Πολύ καιρό προτού κάνουν την εμφάνισή τους «ξαφνικά» στο πρόσωπο, οι καφέ κηλίδες και οι πανάδες έχουν ήδη ξεκινήσει να δημιουργούνται στις κατώτερες στιβάδες της επιδερμίδας, με την φυσιολογική διαδικασία της κυτταρικής ανανέωσης να τις ωθεί σταδιακά προς την επιφάνειά της. «Υπεύθυνη» για την ύπαρξή τους είναι η μελανίνη, η χρωστική που παράγεται από τα μελανοκύτταρα και έχει ως αποστολή ένα πρώτο επίπεδο φυσικής προστασίας της επιδερμίδας από την ηλιακή ακτινοβολία - το οποίο, βέβαια, είναι γνωστό πως δεν αρκεί από μόνο του για να αντιμετωπίσει τις σαρωτικές βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV στο δέρμα. Όταν ενεργοποιείται η παραγωγή μελανίνης, το δέρμα αποκτά συνολικά ένα πιο σκούρο χρώμα καθώς αυτή διαχέεται σε όλα τα υπόλοιπα κύτταρα της επιδερμίδας ενώ ο φωτότυπός της είναι αυτός που καθορίζει πόσο βαθύ θα είναι το μαύρισμά της.

Το πρόβλημα των κηλίδων και των πανάδων
εμφανίζεται όταν ο φυσιολογικός ρυθμός παραγωγής της μελανίνης διαταραχτεί: η υπερπαραγωγή της από τα μελανοκύτταρα σε συνδυασμό με την ανομοιόμορφη κατανομή της οδηγούν στη δημιουργία των χαρακτηριστικών δυσχρωμιών κυρίως στο πρόσωπο, το ντεκολτέ και τα χέρια.

Όπως είπαμε και πιο πάνω, για την εμφάνιση των πανάδων και των καφέ κηλίδων ενοχοποιείται κυρίως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία (οι κυτταρικές βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV μπορεί να μην είναι άμεσα ορατές αλλά δρουν αθροιστικά), καθώς και η κληρονομικότητα, οι ορμονικές μεταβολές κυρίως κατά την εγκυμοσύνη, φλεγμονώδεις δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, η μπλε ακτινοβολία που εκπέμπουν οι digital οθόνες, η αφυδάτωση αλλά και η φυσιολογική διαδικασία γήρανσης.

Με δεδομένο πως η πρόληψη είναι η καλύτερη άμυνα και στη φροντίδα του δέρματος, μία είναι η πιο έξυπνη και αποτελεσματική κίνηση που έχει τη δύναμη να προλάβει τη δημιουργία των πανάδων και των καφέ κηλίδων – και αυτή δεν είναι άλλη από την καθημερινή χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, χειμώνα-καλοκαίρι! Και μάλιστα, όσο πιο νωρίς εντάξετε το αντηλιακό ως τελευταίο βήμα στην καθημερινή σας skincare ρουτίνα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να αποφύγετε την παγίδα της φωτογήρανσης, που «γράφει» στην επιδερμίδα και με τις δυσχρωμίες.

Αν κάπου εδώ σκέφτεστε πως τις περισσότερες μέρες ολοκληρώνετε βιαστικά το πρωινό σας skincare και ξεχνάτε (ή παραλείπετε γιατί δεν προλαβαίνετε) το αντηλιακό σας, πάμε στοίχημα ότι από αύριο το πρωί αυτό θα αλλάξει! Ο λόγος; Το Anthelios Pigment Correct SPF50+, μια έξυπνη σύνθεση νέας γενιάς που δεν είναι απλά ένα αντηλιακό, ούτε απλά προϊόν αντιγήρανσης με SPF. Πρόκειται για ένα νέο, σύγχρονο υβριδικό προϊόν που συνδυάζει την προστασία ευρέος φάσματος (μέσω της τεχνολογίας Cellox B3) με δερματολογικά ενεργά συστατικά προσφέροντας με μία κίνηση την απαραίτητη υψηλή φωτοπροστασία αλλά και ταυτόχρονη διόρθωση των σημαδιών της φωτογήρανσης ακόμα και στο ευαίσθητο δέρμα.

Στην καρδιά του Anthelios Pigment Correct SPF50+  βρίσκεται η νέα τεχνολογία Cellox-B3 η οποία παρέχει στο δέρμα ολοκληρωμένη προστασία τόσο ενάντια στους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες όσο και στο οξειδωτικό στρες. Με άλλα λόγια, η τεχνολογία αυτή είναι ειδικά σχεδιασμένη να περιορίζει τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται καθημερινά από την έκθεση στην ακτινοβολία UVA, UVB και IRA καθώς και στη ρύπανση. Την ίδια στιγμή, ένας μοναδικός συνδυασμός δερματολογικών ενεργών συστατικών έρχεται να διορθώσει τα σημάδια που έχουν ήδη δημιουργηθεί από τη φωτογήρανση – συγκεκριμένα:

- Το Υαλουρονικό οξύ προσφέρει βαθιά ενυδάτωση και γεμίζει εκ των έσω την επιδερμίδα
- Το LHA απολεπίζει απαλά το δέρμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα πιο αποτελεσματικά, ενώ η δράση του είναι 7 φορές πιο ισχυρή από το σαλικυλικό οξύ που έχει επίσης απολεπιστική δράση
- Η PHE-resorcinol διορθώνει τις σκούρες κηλίδες φωτίζοντας τον τόνο του δέρματος και λειαίνοντας την υφή του
- Η νιασιναμίδη καταπραύνει ορατά την ερυθρότητα
- Η γλυκερίνη ενυδατώνει και ενδυναμώνει τον επιδερμικό φραγμό, αυξάνοντας την περιεκτικότητα της κεράτινης στιβάδας σε νερό και αποκαθιστώντας την επιδερμική κυτταρική ανανέωση, αφήνοντας το δέρμα πιο ενυδατωμένο, απαλό και ελαστικό
- Το Ιαματικό Νερό La Roche-Posay, πλούσιο σε σελήνιο, προσφέρει τις αντιοξειδωτικές, καταπραϋντικές και απαλυντικές ιδιότητές του στην επιδερμίδα.

Με ελαφριά, μη λιπαρή υφή που γίνεται ένα με την επιδερμίδα, υποαλλεργικό και μη φαγεσωρογόνο, το Anthelios Pigment Correct SPF50+ είναι must στο καθημερινό σας skincare! Με μία μόλις κίνηση προσφέρει υψηλή αντηλιακή προστασία ευρέος φάσματος, δράση κατά των επιπτώσεων της ρύπανσης στην επιδερμίδα και 24ωρη ενυδάτωση ενώ παράλληλα δίνει ορατά αποτελέσματα διόρθωσης στα σημάδια γήρανσης όπως οι σκούρες κηλίδες, οι πανάδες, οι ρυτίδες, η απώλεια ελαστικότητας, μέσα σε 4 εβδομάδες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ