Έχεις έκζεμα; Μην ξύνεσαι!

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Σου λένε συνέχεια να μην ξύνεσαι; Αλλά όσο περισσότερο στο λένε, τόσο περισσότερο θέλεις να ξυστείς, έτσι δεν είναι;

 

Το απολαμβάνεις και σταματάει τη φαγούρα -για λίγο, τουλάχιστον. Γιατί λοιπόν επιμένουν όλοι να μην το κάνεις;

 

Η αλήθεια είναι ότι το ξύσιμο πιο πολλά προβλήματα προκαλεί, παρά λύνει. Όταν ξύνεσαι, τα νύχια σου προκαλούν πληγές και φλεγμονή στο δέρμα σου (που θυμώνει και γίνεται κατακόκκινο!). Και μάντεψε… Αυτό φέρνει ακόμα περισσότερη φαγούρα.

 

Έτσι, όσο περισσότερο ξύνεσαι, τόσο περισσότερο σε τρώει, και τόσο χειροτερεύει το έκζεμάσου. Και παγιδεύεσαι σε έναν κύκλο φαγούρας-ξυσίματος δίχως τέλος!

 

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν; Γιατί σίγουρα πρέπει να κάνεις κάτι -είναι ανυπόφορο!

 

Όποτε νοιώθεις την ανάγκη να ξυστείς, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αρπάξεις το Stick AP+ σου. Στριφογυρίζοντάς το στο σημείο που σε τρώει, θα απαλλαγείς από τη φαγούρα, χωρίς όμως να κάνεις πληγές στο δέρμα σου όπως γίνεται με τα νύχια.

 

Είναι μια γρήγορη λύση, χωρίς όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ξύσιμο. Θα νοιώσεις καλύτερα στο άψε-σβήσε, στο υποσχόμαστε.

 

Το επόμενο βήμα για να γλυτώσεις από τη φαγούρα είναι η τέχνη του αντιπερισπασμού. Τα χέρια σου λατρεύουν να έχουν κάτι να ασχολούνται, οπότε βάλ' τα να κάνουν κάτι άλλο!

 

Παίξε ένα παιχνίδι με τους φίλους σου, κάνε χειροτεχνίες, ή πάρε τους μαρκαδόρους σου και ρίξου στη ζωγραφική. Αν τα χέρια σου είναι απασχολημένα, μετά από λίγο θα ξεχάσεις τελείως τη φαγούρα!

 

Μια τελευταία χρήσιμη συμβουλή για να αποφύγεις την παγίδα φαγούρα-ξύσιμο λέγεται ενσυνειδητότητα. Το έχεις ακουστά;

 

Ζήτα από τους γονείς ή τον δάσκαλό σου να σε βοηθήσουν να μάθεις περισσότερα ή να κατεβάσεις μια εφαρμογή.

 

Όλα έχουν να κάνουν με το να σταματήσεις αυτή την ενοχλητική φωνούλα στο κεφάλι σου που σου λέει "ξύσου! ξύσου! ξύσου!" και να μάθεις πώς να καθαρίζεις το μυαλό σου...

 

Για να μπορείς να σκέφτεσαι πιο όμορφα πράγματα ☺. Μην ξεχνάς, λοιπόν, ότι, ακόμα κι αν στην αρχή σε κάνει να νοιώθεις καλά, το ξύσιμο είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του δέρματός σου. Όσο περισσότερο ξύνεσαι, τόσο μεγαλώνει η φαγούρα!

 

Το Stick είναι το μαγικό σου ραβδάκι ενάντια στο έκζεμα -χρησιμοποίησέ το και διώξε επιτόπου τη φαγούρα!

 

Τέλος, ψάξε άλλους τρόπους για να κρατάς τα χέρια σου απασχολημένα και το μυαλό σου ήρεμο. Έτσι, θα απαλλαγείς από τη συνήθεια φαγούρα-ξύσιμο σε χρόνο μηδέν!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ