Η ατοπική δερματίτιδα αποκτά το δικό της σχολείο

Article Read Duration 4 χρόνος ανάγνωσης

Τα σχολεία της Ατοπίας δέχονται στα νοσοκομεία ενήλικες και παιδιά με ατοπική δερματίτιδα με στόχο τη θεραπευτική εκπαίδευση.

 

Βρίσκονται υπο την επίβλεψη επαγγελματιών της υγείας -νοσηλεύτριες, νοσηλεύτριες παιδιατρικής, γιατροί και ψυχολόγοι- οι οποίοι βοηθούν τους ασθενείς να μην δραματοποιούν, να κατανοούν καλύτερα και να διαχειρίζονται την πάθησή τους σε καθημερινή βάση.

 

Είναι σημαντικό να δείξουν στον ασθενή ποια είναι τα δικά του αποθέματα έτσι ώστε να βελτιώσει την καθημερινότητά του και να τον βοηθήσουν να εμπιστευθεί την αγωγή και τη μαλακτική φροντίδα η οποία δεν εφαρμόζεται πάντα τέλεια.

 

Ο ασθενής εκφράζει τη δυσφορία που του προκαλούν τα βλέμματα των άλλων, μαθαίνει τα αντανακλαστικά για να ανακουφίζει τον πόνο και τη φαγούρα και επιπλέον, κατανοεί την πάθηση και την θεραπευτική αγωγή. Δαμάζοντας την πάθηση, ο ασθενής μαθαίνει να συμβιώνει καλύτερα με την ασθένειά του.

 

Τα Σχολεία της Ατοπίας είναι βασικά ένας τόπος συνάντησης όπου μπορεί κάποιος να βρεί και άλλους ασθενείς που πάσχουν από την ίδια πάθηση. Εκεί μπορούν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους και τα βάσανά τους, αισθάνονται ότι τους στηρίζουν και μπορούν να κουβεντιάζουν με επαγγελματίες της ιατρικής κοινότητας.

 

Είναι το μέρος όπου κάποιος μαθαίνει πώς να βγει από την απομόνωση και να ξεπεράσει το αίσθημα του αποκλεισμού. 80 σχολεία Ατοπίας σε όλο τον κόσμο!